Mainos Yli pyykkivuorten

Curly Girl Method -kampaamo Fanfaari Tampereelta pelasti hiuskriisini!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kaupallinen yhteistyö

Curly Girl Method Tampere

Kaupallinen yhteistyö Fanfaari, Tampere. Postauksen lopussa arvonta, arvo jopa 50 euroa!

Curly Girl Method iski täysillä minuun maaliskuussa 2019. Poistin kylppäristä ja vessan kaapeista suoristusraudan, hiusharjat ja hirmuisen kasan tuotteita. Lopetin silikonia, sulfaatteja ja kuivattavia alkoholeja sisältävien pesu- ja muotoilutuotteiden käytön ja aloin opetella Curly Girl -metodin käyttöä.

Mitä enemmän noudatin metodia, sitä isommaksi kasvoi kynnys käydä kampaajalla. Tiedostin ajan kuluessa, että olin käynyt kampaajalla värjäämässä ja leikkaamassa hiukset ehkä lokakuussa 2018.

Hiukset kasvoivat ja kasvoivat… Kerran leikkasin niitä itse askartelusaksilla, mutta muuten hiukset vaan roikkuivat mukana. Ja kasvoivat!

Haaveissani alkoi siintää Curly Girl Method -kampaamon ja -kampaajan löytyminen.

Curly Girl Method Tampere

Curly Girl Method -kampaamo Fanfaari

Luin paljon Curly Girl -metodin mukaisesta hiusten leikkaamisesta. Luin, että kiharat täytyy leikata kuivana kihara kerrallaan. Halusin ehdottomasti kokeilla sitä!

Sain ilokseni tamperelaisen Fanfaarin innostumaan hiusteni muutoksesta yhteistyössä. Kun Taina otti minut vastaan Tampereen rautatieaseman vieressä sijaitsevassa liikkeessään, hiusteni tilanne oli tämä:

  • Pitkät hiukset takaa, edestä lyhyemmät.
  • Edellisestä kampaamokerrasta lähes 1,5 vuotta.
  • Paikoitellen hyvin kärsineet ja kuluneet hiukset. Paljon huonoa latvaa.
  • Hiusten juuressa viime kesän jälkeen maantienväriä, sen alla viime kesän vaalentama osio ja sen jälkeen vanhoja raitoja ja hyvin keltainen latva. Kuvassa alla valaistus muuttaa väriä tasaisemmaksi kuin se oli.
Curly Girl Method Tampere

Tamperelainen Fanfaari

Fanfaari on keväällä 2019 perustettu tamperelainen liike, jossa Taina tekee hiusten leikkausten ja värjäysten lisäksi muun muassa maskeerauksia ja värianalyyseja. Curly Girl -metodia noudattavia tai muuten kiharaleikkausta tarvitsevia käy hänellä päivittäin. Taina noudattaa myös itse metodia sekä myy monia metodiin sopivia tuotteita.

Liikkeessä on myynnissä myös kotimaisten käsityöläisten koruja ja vaatteita.

Kiharatyöt ovat vain pieni osa Fanfaarin palveluista. Lue Fanfaarin palveluista tästä.

Curly Gilr Method Tampere
Curly Gilr Method Tampere Curly Gilr Method Tampere Curly Gilr Method Tampere Curly Gilr Method Tampere Curly Gilr Method Tampere

Tavoitteena Curly Girl -kiharat

Asettauduin Tainan kampaamopenkkiin kysymystulvan kanssa. Välillä hiukseni eivät ole suorat eivätkä kiharat vaan jotain ärsyttävää pörröä siltä väliltä. Kysyin kumpaa minun kannattaa tavoitella.

Tainan mukaan ehdottomasti tavoitellaan laineita ja kiharaa. Terveempänä ja kerrostettuna kihara löytyisi helpommin, joten sitä lähdimme etsimään.

Taina tutki ensin, miten kihara käyttäytyy missäkin kohdassa hiustani. Hiusteni latvat olivat aika huonossa kunnossa. Hiusten kuntoon vaikuttavat muun muassa ruokavalio, nukkuminen, käytetyt aineet ja stressi. Eri kohdissa päätä on myös erilaisia hiuksia. Esimerkiksi minulla on oikealla ohimolla korkkiruuvikiharaa ja takana niskassa lähes suoria hiuksia.

Kuulin, että hiukseni ovat kiharatyyppiä 2 ja että ne ovat korkeahuokoiset ja kaipaavat valtavasti kosteutta. Taina suositteli käyttämään laadukkaita aineita ja pellavansiemengeeliä, minkä käytön olin jo laiskuuttani jättänyt, sekä selvittämään hiuksia märkinä vain sormilla.

Taina leikkasi hiukseni kuivana. Annoin leikata niin paljon, kuin oli pakko. Ehkä vielä pikkuisen enemmänkin olisi voinut ottaa. Pituutta lähti arviolta 12-15 senttiä.

Curly Gilr Method Tampere
Curly Girl Method

Missio: Keltaisesta kylmäksi vaaleaksi

Pohdimme yhdessä, että useita värejä sisältävä tukkani kaipaa kirkastusta, kylmiä sävyjä ja keltaisuuden poistamista.

Taina laittoi minulle ensin vapaalla kädellä vaaleita raitoja. Vaalennuksen jälkeen hius sävytettiin kevytvärillä viileämmäksi.

Värjäyksen jälkeen Taina laittoi hiuksiini hoitoainetta, pellavansiemengeeliä, jätettävää hoitoainetta ja kiharavoidetta. Oli ihan mahtavaa, kun hän puristeli hiuksiini kiharoita ja kuivasi hiukseni niin, että minulla oli pää alassuin. Ihanaa, kun hän puhui kanssani samaa Curly Girl -kieltä ja teki kiharoita samalla tavalla kuin itse teen!

Lue tästä Curly Girl Method pähkinänkuoressa.

Curly Girl Tampere
Curly Girl Tampere
fanfaari
Curly Girl Tampere
Hiusten sävy näkyy parhaiten tässä kuvassa!

Kiharat hiukset helpommalla

Taina kannusti kokeilemaan rohkeasti eri tuotteita useamman kerran. Hiukset käyttäytyvät eri tavoin eri aikoina. Jonain päivänä voi sopia toinen tuote ja jonain päivänä toinen. Muun muassa hormonit, ruoka ja uni vaikuttavat hiukseen.

Oli ihan mahtavaa käydä kampaajalla, joka itse noudattaa metodia ja on innostunut siitä. Hiukseni jaksavat nyt kihartua, kun ne eivät ole niin raskaat. Hiuksia on nyt helpompi hoitaa. Niiden sävy on viileä, jossain valossa jopa harmaaseen vivahtava. Liikkeen kirkas valo sai kuvissa hiukset näyttämään keltaisilta, mitä ne eivät ole.

Olen oikein iloinen uusista hiuksistani! Kiharan hiuksen leikkaus on vie huomattavan paljon kauemmin aikaa kuin suoran hiuksen leikkaus, ja hinta määräytyy kuluneen ajan mukaan. Kannustan kuitenkin kokeilemaan, miltä hius näyttää, kun se leikataan kuivana kiharan mukaan.

Alla olevassa kuvassa sävy ei ole ihan oikea valoituksen vuoksi. Lisää kuvia Instagramissa!

Fanfaari tampere
FAnfaari

Tässä hiusten oikeampi sävy. Parhaiten sävy näkyy ylempänä olevassa föönikuvassa!

Arvonta!

Ilokseni kerron, että Yli pyykkivuorten ja Fanfaari arpovat yhden (1) hiustenleikkauksen! Leikkauksen arvo on jopa 50 euroa, ja se tehdään Tampereella Fanfaarin liikkeessä. Mikäli haluat kiharaleikkauksen, huomioi, että palkinnon arvo on 50 euroon asti.

Osallistu arvontaan Yli pyykkivuorten -blogin kommenttikentässä, Facebookissa ja Instagramissa. Näistä yhdessä arvotaan palkinto ma 24.2. klo 20.

Onnea arvontaan!

Fanfaarin löydät täältä:

Fanfaari
Fanfaari Tampere

Mikä ihmeen Curly Girl Method?

Curly Girl Method pähkinänkuoressa

Curly girl method: Yritän hyväksyä kiharat hiukset

Tästä tietää, sopiiko itselle Curly Girl Method

Mies ja lapset tarvitsevat Curly Girl Methodin uhrit -tukiryhmän

Lue myös

X