Yli pyykkivuorten

Juuri nyt: Lapsi pelkää kuolevansa koronaan

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Pääsiäinen

Hän oli kuullut, että Helsingissä on kaksi lasta kuollut koronaan.

Se alkoi aamulla. Lapsi ei halunnut pukea eikä pakata reppuaan, joka oli jäänyt illalla pakkaamatta. Lapsi raivosi, että ei halua tehdä mitään aamutoimiaan eikä hän sitä paitsi pysty eikä edes osaa mitään!

Kun lapseni raivoaa, syy ei koskaan ole siinä, mistä hän raivoaa. Syynä ei ole lempimurojen loppuminen eikä pesussa oleva lempipaita. Syynä ei ole edessä seisova isoveli eikä tuleva koulupäivä. Syy on aina joku muu siellä taustalla.

Raivoon auttaa aina syli. Tänä aamuna kävimme tällaisen keskustelun:

– En halua pakata reppua!!!
– Menepä nyt.
– En halua mitään! En osaa mitään!
– Tuletko hetkeksi syliin?
– En!
– Tule vaan.
– En! Ei siitä ole mitään apua! Sylistä ei kuitenkaan ole apua. Ei sylistä ole apua, sopersi hän huutamisen jälkeen ja seisoi yhtäkkiä edessäni pää painettuna. Hän odotti, että nostin hänet syliini. Hän halasi sylissä kauan, vähän nyyhki, ja lähti sitten hypellen pakkaamaan reppuaan.

Illalla iltasadun jälkeen hän alkoi raivota, että hänen täytyy venytellä, koska baletin jälkeen unohtui. Venyttelytarve ilmaistiin sellaisella raivolla, että kyseessä eivät todellakaan olleet mitkään pohjelihakset.

Lopulta sänkyyn peitellessä se tuli ilmi. Hän oli kuullut, että Helsingissä on kaksi lasta kuollut koronaan.

Lue myös postaus lapsen jännittämisestä ja raivokohtauksista.

korona

Korona vaikuttaa kaikkialla

Vakuutin, että Suomessa ei ole kuollut yhtään ketään koronaan. Kerroin, että meille siitä ei varmastikaan ole vaaraa ja että hän saa tulla yöllä kainaloon, jos asia mietityttää. Sain hänet rauhoitettua ja uskomaan, että hän ei koronaan kuole, koska emme ole riskiryhmää.

Harmittelen, että en puhunut aiemmin hänelle tarpeeksi. Nyt joku muu ehti – ja eri tavalla kuin toivoin.

Aika hurjia päiviä ja viikkoja elämämme. Ei voi kuin hetki hetkeltä seuralta, millaiset vaikutukset koronalla on suomalaisten ja oman lähipiirin ihmisten terveydelle, koko maan terveydenhuollolle, taloudelle ja peruselämiseen vaadittaville asioille. En panikoi enkä väheksy, mutta tarkkailen, selvitän ja yritän ennakoida.

Meillä korona ei vielä näy kummemmin. Lasten harrastuksia ei ole vielä peruttu, mutta Henrikin salibandyn pelit peruttiin. Yli 800 oppilaan alakoulu sekä isompien lasten yläkoulu ja lukio pyörivät normaalisti. Minun ja miehen töitä voi tehdä myös etänä, jos tilanne sen vaatii.

Pariisi-matkalle hyvästit

Minun, miehen ja ystäväparin piti lähteä synttäreinäni Pariisiin, mikä oli nyt minulle pakkotilanteessa paljastettu yllätysmatka. Kerroin siitä tässä postauksessa.

Peruimme tänään matkan, kun sen vielä pystyi tekemään. Hei hei Pariisin kevät, patongit kainalossa ja hotellin ikkunasta näkyvä Eiffel-torni!

Huokaus.

korona

Matkalla joskus jossain.

Turvassa terveinä

Vaikka reissun peruuntuminen harmittaa kovasti, olen onnellinen, että olemme terveitä ja turvassa kotona kaikki. Olen iloinen, että emme ole karanteenissa jossain päin maailmaa kaukana lapsista.

Nyt me rauhoitumme iltaisin kotiin, juttelemme koronasta rauhallisesti sen verran kuin täytyy, halailemme ja luemme Ronja Ryövärintytärtä, joka meillä on nyt kesken.

Mitä fiiliksiä korona herättää teissä nyt?

Lue myös

X