Yli pyykkivuorten

Teini järkyttyi, mutta kyllä me selviämme tästä!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Silja Symphony
No, nyt on ruuhkavuosissa aikaa istua kotona sohvalla. Ilman työmatkoja jo saan jopa kaksi tuntia lisää jokaiseen päivään. Onneksi on kuitenkin yhä töitä, joita voi tehdä kotona. Olen siitä hyvin kiitollinen.

Koulujen sulkemispäätös aiheutti meillä lapsissa voimakkaita tunteita kummassakin ääripäässä. Teinimaailmassa aika oman perheen kanssa ilman ystäviä ei ole palkinto vaan todellinen rangaistusselli. Haluan kuitenkin uskoa, että selviämme kaikesta.

Kiitos Suomen hallitus, että teitte oikean päätöksen tänä historiallisena päivänä 16.3.2020. Lumeton talvi ei ollutkaan se juttu, mistä alkuvuosi 2020 muistetaan. Tämä muistetaan aikana, jolloin hallitus ja sen pääministeri tekivät juuri ne päätökset, jotka pitikin tehdä.

80 vuotta sitten päättyi talvisota. Sodan aikaan kotoa piti lähteä kohti tuntematonta, nyt saadaan pysyä kodin lämmössä. Kotiin jääminen ja lähes kaiken toiminnan lopettaminen on onni. Suojellaan mekin itse meidän rakkaitamme. Noudatetaan määräyksiä ja pysytään kotona.

korona

No, nyt on ruuhkavuosissa aikaa istua kotona sohvalla. Ilman työmatkoja jo saan jopa kaksi tuntia lisää jokaiseen päivään. Onneksi on kuitenkin yhä töitä, joita voi tehdä kotona. Olen siitä hyvin kiitollinen.

Terveydenalan ammattilaiset ovat sankareita

Toivon sydämestäni, että poikkeusoloista huolimatta kodeissa olisi rauhallista ja turvallista. Toivon, että ne perheet saavat apua, jotka eivät pärjää omin voimin syystä tai toisesta.

Toivon sydämestäni voimia ja terveyttä niille, jotka, kuten seuraamani kätilö Instassa kirjoitti, jäävät soittamaan bändiin Titanicin upotessa. Toivon sydämestäni teidän itsenne kannalta, että te ette sairastu. Toivon sydämestäni, että tämä muistetaan ja sitten, kun tämä on ohi, teidän palkoillenne tehdään vihdoinkin jotain.

Toivon sydämestäni voimia ja apua yrittäjille ja kaikille muille, joiden taloutta tämä horjuttaa.

Aiomme toimia näin (luulen, aika näyttää):

Me olemme terveitä, meillä on kaikki hyvin. Saamme olla kotona, opiskella ja tehdä töitä kotoa käsin. Se on suuri onni.

Aiomme tehdä näin:

– Nukkumaanmenoajat ja heräämisajat pysyvät aika lailla samoina. Kukaan ei ole lomalla, kukaan ei valvo yöllä.

– Jokainen ulkoilee joka päivä, kun se on vielä sallittua. On ihan mahtavaa, että on aurinko ja kevät eikä syksyn pimeys!

– Jokainen kunnioittaa toisen työrauhaa. Klo 8-17 meillä tehdään töitä ja opiskellaan. Kaksi nuorinta tietenkin vähemmän aikaa, mutta kun muut tekevät töitä, he tekevät hiljaisia juttuja.

– Ei olla liikaa ruuduilla niin, että ei tule sellaista levotonta ruutuväsymystä.

– Luemme kirjoja, pelaamme lautapelejä ja leivomme.

– Siivoamme kaappeja ja käymme läpi turhia tavaroita. Pesen saunan. Saunomme usein.

– Suunnittelemme tulevia remontteja.

– Kuten Marja Hintikka kannustiomassa Instagram-päivityksessään, haemme uutiset luotettavista lähteistä emmekä roikkumalla somen keskustelupalstoilla.

– Soittelemme ja viestittelemme sukulaisille ja ystäville.

Pidetään yhdessä toivoa yllä. Toivottavasti ette sairastu!

Lue myös

X