Yli pyykkivuorten

Korona-aika, päivä 1: Hämmennystä ja riitoja

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
etätyö
Kuva maaliskuulta 2020 etäkoulun ja etätyön alkaessa.

Korona pysäytti meidät kotiin. Huomenna keskiviikkona 18.3.2020 koulut sulkeutuvat, mutta me otimme Aavan, 8, ja Henrikin, 13, kotiin jo tänään. Matildan, 16, lukio siirtyi etäopetukseen jo maanantaina.

Minä olen näillä näkymin etätöissä kaksi viikkoa. Mies, Antti, työskentelee kodin ulkopuolella lähes normaalisti.

Aika erilaiset, jännät ja epävarmat ajat tulossa. Hämmentävä tilanne! Haluan kuitenkin nähdä tässä ajassa myös toivoa, rauhallisuutta ja onnellisuutta. Haluan tehdä kaikkeni, että ikäihmiset olisivat turvassa.

Julkaisen mahdollisuuksien mukaan joka ilta kello 21 postauksen meidän päivästä tavallaan eristyksissä kotona. Olemme seurananne joka ilta. Seuraa meitä myös Instassa @hannamaariap.

koronaeristys

Korona hämmentää

Kuten jo eilen kirjoitin, vanhimmalle lapselle aika ilman kavereita ja aika pelkän perheen seurassa tuntui rangaistukselta. Ei ole helppoa kasvaa ja samalla kestää perhettä – varsinkaan 24/7.

Tähän päivään kuului hämmennystä ja riitoja. Yhtä ärsytti toisen laulu, toinen varasti tahallaan kolmannen tavaran ja juoksi se kädessään karkuun. Yksi piti huolta kovaäänisesti toisen ruutuajasta, mutta jatkoi huoletta omaansa yliajalle.

Kaikkien lasten tehtävät tulivat hyvin Wilmaan, ja kaikki lapset tekivät ne itsenäisesti. Saa nähdä, millaisia tehtäviä tulevina päivinä tulee eteen. Meillä lapsilla koulu sujuu hyvin, mutta kannan huolta niistä perheistä, joissa on tuen tarvetta. Toivottavasti arki ja koulutyö onnistuu jotenkin.

korona

Koronaeristyksen ensimmäisen päivän fiilikset

Minä tein normaalisti etätyöpäivän. Kahden Teams-palaverin ajaksi sulkeuduin makkariin, mutta muuten työskentelimme keittiössä välillä isommallakin porukalla. Isommilla meni koulutehtäviin aika lailla koko päivä, Aava taas piirteli ja luki Aku Ankkaa tehtävät tehtyään.

Ruokatunnilla kävin hakemassa Aavalle koulusta luokasta kirjoitusvihkon sekä apteekista puuttuvan perusvoiteen ja ruokakaupasta puuttuvat juuston ja banaaneja. Kaupassa oli lähinnä vanhuksia, joista takanani oleva vaikutti hätääntyneeltä.

Edessäni oleva keski-ikäinen nainen osti vain ruokasoodaa ja 10 tölkkiä olutta. Se pisti vähän miettimään tätä elämää ja nopeita ja välttämättömiä ostoksia ennen kotiin siirtymistä.

Illalla pelasimme lautapeliä ja ulkoilimme. Minä, Henrik ja Antti heittelimme hetken frisbeegolfkiekkoja kotipihalla ja minä ja Antti kävimme lenkillä. Osa meistä katsoi telkkaria, osa luki, osa jumitti somessa.

Aava saa koulutehtävät jatkossa kello 9.30, mutta muilla meillä alkaa hommat ihan normaaliin aikaan. Emme siis kuku emmekä nuku miten sattuu. Rytmistä pidetään kiinni.

Kyllä tämä tästä, ensimmäinen päivä meni suht kivuttomasti!

Päivän 1 nostot:

Päivän päivällinen: kana-tacosalaatti

Päivän lautapeli: Rummikub

Päivän riidanaihe: Veljen ärsyttävä laulaminen, ”kun muut täällä yrittävät tehdä koulujuttuja”

Päivän paras juttu: Villasukat, leggingsit ja suoraan sängystä töihin -helppous

Päivän pohdinta: Saako Aava ulkoilla naapurin tytön kanssa vai ei? Kotiin ei ehkä saa kutsua, mutta entä ulkoilu?

Päivän päätös: Aava ei avaa ruutuakuin aikaisintaan kello 16 ja ruutuaika, säännöstelty sellainen, pitää ansaita lukemalla. Myös teinit eivät elä koko hereilläoloaikaansa ruudulla. Ja joka päivä kaikki ulkoilevat!

Lue myös

X