Yli pyykkivuorten

Korona-aika, päivä 4: Tsemppiä opettajat, oikeasti!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
korona opettajat
Tokaluokkalaisen viiden virkkeen koronapäiväkirja eiliseltä.

Tänään perjantaina 20.3. hallitus ilmoitti, että 1.−3. luokan oppilaat saavat palata kouluun. Opettajat ovat hätää kärsimässä, luen somesta.

Uskon vahvasti, että tämä viikko on ollut opettajille uskomattoman raskas. Kuulin matematiikan opettajasta, joka oli saanut yhden tunnin aikana 120 Wilma-viestiä oppilailta. Opettajat ovat joutuneet ottamaan haltuun uusia, oppilaille täysin tuntemattomia sovelluksia. Tehtäviä ja tuntien kulkua on jouduttu soveltamaan mitä erikoisimmilla tavoilla. Oppilaista ja oppimisesta on ollut iso huoli.

Oppilaat ovat olleet hämmentyneitä, innostuneita, laiskoja, tuskastuneita, pelokkaita, epätoivoisia, ehkä välinpitämättömiäkin. Opettajat ovat saaneet osan hyvin mukaan, osan vähän, joitain ei ehkä ollenkaan. Juuri, kun etäopetus alkoi vähän sujua, hallitus muutti ohjeistusta. Ymmärrän perheiden hädän ja ymmärrän opettajien epätoivon. Ei tämä ole helppo tilanne kenellekään, mutta jos opettajat väsyvät täysin, olemme isomman ongelman edessä.

Respect opettajat, minä ainakin tsemppaan teitä ihan täysillä! Vanhemmat: miettikää tarkasti, onko pakko laittaa lapsi kouluun.

Lue myös Nyt puhuvat opettajat: haasteena riittämättömyydentunne ja kohtuuttomat vanhemmat

korona opettajat

Tokaluokkalaisen viiden virkkeen koronapäiväkirja eiliseltä.

Koronaeristyksen neljännen päivän nostot

Päivän oivallus: Meillä on työyhteisössä joka päivä Teams-kahvitauko kello 14. Juttelemme vartin verran videopuheluina päällimmäisiä fiiliksiä. Todella ihana juttu, päivän odotetuin hetki. Ihanaa pitää tärkeät työkaverit lähellä.

Päivän onnellisuus: 8v. ja 13v. tulivat kysymään, mitä välipalaa he voivat ottaa. Kehotin leipomaan kaurakeksejä. He leipoivat sulassa sovussa ja lähtivät vielä yhdessä leipomisen jälkeen yhdessä ulos. Sen jälkeen he pelasivat yhdessä korttipelejä. Vau, olen häkeltynyt!

Päivän pelit: Lapsilla keskenään Love letter ja Hertta, minulla ja pienemmillä lapsilla Uno.

Päivän ylpeys: Poika 13v on opettanut monelle koulukaverilleen puhelimessa tiedoston tallentamista Teamsiin. Opetin sen hänelle parissa minuutissa, ja hän käytti puoli tuntia toisten opettamiseen. Olen ylpeä hänestä!

Päivän huvittuminen: Mies on jo monta kertaa sanonut, että on iloinen, että korona pakottaa minut kotiin. No, ehkä hän nyt saa nauttia seurastani kyllästymiseen asti, kun korona perui monta sovittua ilta- ja viikonloppumenoa. Ihan jees, jos jaksaa katsella naamaani. 😀

Päivän naurut: Perheessä on jatkuvana huumorina pestä käsiä laulaen kovaäänisesti hämä-hämähäkkiä. Hyvähän se on, mutta naurattaa, että se täytyy laulaa vessassa niin kovaa, että koko talo raikuu.

Päivän kateus: Mies ja teini kävivät Tampereella poliisiasemalla hakemassa tytölle passin. Olen kateellinen heidän kokemastaan extremestä, heh.

Meidän korona-arkea Instagramissa kuvina ja stooreina ja Facebookissa uutisina, meemeina ja ilmiöinä. Miten teillä meni päivä?

Lue myös

X