Yli pyykkivuorten

Korona-aika, päivä 6: Kalsariäiti valmistautuu multitaskaamaan

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
kalsariäiti
Sunnuntai siivousasu pitkälle iltapäivään. Kesnties myös maanantain työskentelyasu.

Sunnuntai-illan terveiset meidän ensimmäiseltä Suomen korona-ajan viikolta! Huomenna alkaa taas uusi koululaisten etäopiskeluviikko ja joidenkin vanhempien etätyöviikko. Meillä mies menee töihin ja minä avaan läppärin keskellä Wilmaa, Teamsia, WA-ryhmiä ja ruokahuoltoa, tappeluita ja tehtävissä ohjeistamista.

On tosiaan nyt vähän erilainen työarki aloittaa päivän työt vielä yökkärissä tai kalsareissa ja tukka takussa. Aika paljon kaikkea käydään tässä nyt jokaisessa kodissa läpi. Osa vetäytyy kodin suojaan ja osa työskentelee, opiskelee tai on hoidossa isoissa ihmisjoukoissa. Niin tai näin, kaikilla on käynnissä nyt aikamoinen multitaskaus ja monien erilaisten tunteiden ja ajatusten viidakko. Multitaskaamme sitten kalsareissa, yökkäreissä, sairaanhoitajan asussa, ruokakaupan työvaatteissa tai lastenhoitajan housuissa, elämme kaikki nyt poikkeustilaa.

Ennen kuin lähden valmistautumaan uuteen viikkoon katsomalla miehen kanssa Hbo:lta jakson Tsernobylista kertovaa sarjaa, kerron teille muutaman tänään syntyneen ajatuksen.

kalsariäiti

Sunnuntain siivousasu pitkälle iltapäivään. Kenties myös maanantain työskentelyasu. Sylissä pyyhkeitä matkalla vessaan.

Ajatuksia korona-ajan kuudennesta päivästä

– Eilinen postaus Älkää olko noin saakelin tyhmiä herätti keskustelua. Kiitos kaikista mielipiteistä. Olemme varmasti kaikki osaltamme oikeassa. Käy lukemassa kommentit kyseisen postauksen lopusta. Näiden lisäksi keskustelua tuli Facebook-sivullani ja Instani profiilissa.

– Vinkki: Pura ja pese lasten reput! Meillä ne ainakin ovat aina ihan likaisia.

– Suihkusta voi liihotella pois ihan vapaasti alasti, koska ei ole taatusti kukaan kylässä. Ei satu kuin omien perheenjäsenten silmiin.

– Vessaan ei nyt tarvitse vaihtaa kerran viikossa puhdasta ystäville tarkoitettua pyyhettä… Nyyh. Onneksi sitten jossain vaiheessa taas.

– Tänään oli ihan mahtavaa käydä teinin kanssa pitkällä kävelylenkillä. Ilman tätä aikaa se ei olisi ehkä toteutunut!

– Aava ja Henrik ovat käyneet jo monta kertaa kahdestaan etsimässä Pokemoneja sekä pelanneet korttipelejä ja lautapelejä. Olen niin hämmästynyt ja iloinen, että en oikein edes uskalla hengittää, että lumous ei säry.

– Olen lukenut uutisia vain Aamulehdestä ja Hesarista. Muualta, varsinkaan Facebook-ryhmistä, en lue niitä. Kehotan lukemaan artikkeleja, että ymmärtää, mistä tässä on kyse. Pelon tai epäuskon vuoksi ei kannata sulkea silmiä. On hyvä ymmärtää, mikä meillä on vastassa.

– Lukijani Italiasta, Espanjasta ja Saksasta ovat varoittaneet, että tämä tulee ottaa tosissaan.

– Kiitos Lapin laskettelukeskukset, että ymmärsitte sulkeutua. Olen pahoillani suuresta taloudellisesta menetyksestänne, mutta kiitos, että olitte vastuullisia. Miksi, siis miksi te ihmiset lähditte joukolla kohti Lappia? Ei tämä ole mikään ylimääräinen lomakausi!

– Pesin vessat ja kylppärin, heitin roskiin tyhjiä purkkeja ja pesin ja taittelin valtavasti pyykkiä. Olipa aikaa sille!

– Olemme kaikki käyneet lähipäivinä valtavan paljon ulkona valoisalla, ja nyt vielä paistoi aurinko. Luonto on ollut ihan mahtava piristys ja tuki.  Ihanaa, että ihmiset ovat löytäneet sen taas.

Tsemppiä uuteen viikkoon! Miten ja missä sen vietätte?

Lue myös

X