Yli pyykkivuorten

Korona-aika, päivä 8: Näin lastemme etäopiskelu sujuu

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
etäopiskelu

Korona-ajan toisen viikon tiistai. Terve vaan, olen ihan puhki. Ehkä vähän avauduinkin jo päivällä Facebookissa ja Instagramissa aiheella Oi Herra varjele järkeni valo. Tänään ei mitenkään riemullisesti sujunut, mutta yhä pysytään kotona ja yritetään pitää tsemppimieltä yllä.

Vaikka tänään vähän avasin ääntä lasten tapellessa kesken palaverini, pääosin täällä menee yhä ihan ookoo. Meidän päivämme ja lasten etäopiskelu sujuu pääosin näin:

Mies herää vähän kello 6 jälkeen ja lähtee kello 7 töihin. Minä herään silloin ja teen vähän blogin somehommia, luen Aamulehden ja käyn vähän kävelyllä, jos siltä tuntuu.

Aava herää kello 8, jolloin teemme yhdessä meille neljälle aamupalaksi smoothieta. Minä avaan läppärin ja alan tehdä töitä. Aavan tehtävät tulevat yleensä silloin Wilmaan, mistä kopioin ne Aavalle paperille tai WhatsAppiin.

Aava on siis toisella luokalla eivätkä he ainakaan toistaiseksi käytä esimerksi Teamsia tai Clasroomia. Aava kirjoittaa joka päivä päiväkirjaa sekä lukee ja laskee. Näiden lisäksi voi olla muita pieniä tehtäviä.

Aamutoimien jälkeen Aava aloittaa hommat ja tulee sitten näyttämään minulle jokaisen tehtävän saatuaan ne valmiiksi tai tarvitessaan apua.

Seiskaluokkalainen Henrik ja lukiolainen Matilda heräävät sen mukaan, koska heillä alkaa koulu. Matildalla on pääasiassa koko ajan etäopetusta Teamsissa. Henrik saa osan tehtävistä aamulla ja osan kyseisen tunnin aikana.

Aavan opiskelut ovat ohi aika nopeasti, Henrikin ehkä kello 13, jos ei ole iltapäivällä enää tunteja, ja Matilda paahtaa välillä iltaan asti. Opiskelut ovat menneet hyvin, eikä minun apuani ole tarvittu kuin pienissä kysymyksissä.

Matildalla oli tänään koekin, joka meni ihan hyvin. Lukiolaisilla tilanne on niin eri, kun kaikilla on koneet ja ohjelmat valmiina.

etäopiskelu

Etäopiskelun ah niin ihanat mausteet

Näiden tehtävien tekemistä maustavat useat sisarusriidat, kovaääninen ajoittainen laulaminen, monet yhtäaikaiset palaverit, minun äänen korottaminen, kun kesken palaverini jengi tappelee siitä, kuka saa tehdä jääpaloja, aina jonkun maininta siitä, että toisten äänet haittaavat häntä, YouTuben mankuminen tehtävien jälkeen kesken palaverieni ja sisarusten valittaminen toisen ruutuajoista ilman, että yhtään huomaa oman aikansa kirkuvan jo punaista.

Olen iloinen Aavan ja Henrikin yhdessäolemisesta ja Pokemon Go ja Uno-peleistä, kaikkien ulkoiluista, Matildan hyvästä fiiliksestä kotonaolosta, terveydestä, hallituksen toimista, toimivasta netistä, meikittömyydestä, työporukan jokapäiväisestä Teams-kahvitauosta, makuuhuoneen ovesta, toimivasta lasten kotityölistasta, joka pitkästä aikaa luotiin tarkasti jääkaapin oveen, Hämä-hämähäkin laulamisesta vessassa juuri nyt, kun tätä kirjoitan ja työstä.

Tsemppiä, haleja, hämähäkkilauluja, rakkautta, hyviä hermoja, käsidesiä, Netflixiä, juoksulenkkejä ja voimia teille kaikille!

Lue myös

X