Yli pyykkivuorten

Korona-aika, päivä 11: Olen todella ylpeä lapsistani!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Yli pyykkivuorten
Jos lapsilta kysytään, niin kyllä löytyy kaikille mieleistä tekemistä: meri ja kuuma hiekka. Kiitos kelpaisi äidillekin.

Matilda kysyi varovasti, voisiko hän jotenkin nähdä kahta ystäväänsä, joista kummallakin on synttärit huhtikuussa. Pohdimme yhdessä miten se voisi onnistua. 17-vuotissynttärit metrin erolla kävelylenkillä yhdessä ei ehkä ole se juttu… Totesimme, että kesällä sitten ehkä.

Kukaan lapsistamme ei ole nyt nähnyt ystäviään livenä. Onneksi on videopuhelut.

Jokainen lapsistamme ymmärtää, että arjen aikataulut ovat ihan normaalit. Nukutaan ja herätään lähes normaaliin aikaan. Kaikki lapset ovat tehneet joka päivä kaikki tehtävänsä juuri sen koulupäivän aikana.

Kaikki ovat ulkoilleet joka päivä. Kaksi vanhempaa lasta ovat käyneet juoksemassa.

Isot lapset seuraavat sopivassa määrin uutisia ja ymmärtävät, mistä tässä on kyse. Aavalle suodatamme sen tiedon, mikä on tärkeää.

Olen kiitollinen, että he ymmärtävät, että nyt ei parveilla kylän keskustassa eikä Tampereella. Lukiolainen tajuaa, että jos ei päivään tai viikkoon tee hommiaan, on kohta pahassa pulassa. Hän ottaa tämän lukulomana, jolloin on mahdollisuus pyrkiä parempiin tuloksiin kuin arjen kiireissä.

Ei ole varmasti helppoa olla lapsi tässä tilanteessa. Varsinkin Aavasta on varmasti kurjaa, että kun hän haluaisi apua, olenkin Teams-palaverissa ja joudun torjumaan hänet. Kurjaa nähdä työskentelevä vanhempi. Kurjaa varmasti myös niillä, jotka ovat päivän yksin!

Vaikka olin eilen ihan loppu tähän kaikkeen, meillä jokainen keskittyy mahtavasti omiin hommiinsa ja arki sujuu. Olen älyttömän ylpeä tästä joukostani! Kuvia en saa heistä enää lähtökohtaisesti julkaista, joten tässä aiemmin kuvausluvan saanut kuva Italiasta vuodelta 2017.

Heinäkuun Espanjan-matka lienee peruuntuvan, mutta järjestetään sitten lettukestejä ja leffailtoja koko kesä. Jotenkin nämä lapsetkin täytyy palkita tästä. Ja meidät aikuiset!

keliakia

Lue myös

X