Yli pyykkivuorten

Odotamme koronarajoitusten päättymiseltä eniten tätä asiaa

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
korona

Korona sulki meiltä koulut, päiväkodit, teatterit, ravintolat ja kirjastot. Moni siirtyi etätöihin. Unelmien matkat peruuntuivat. Kavereita ei tavata, shoppailut hoidetaan verkossa, ja päivän kohokohta on suihkussa käyminen.

Kun nämä koronarajoitukset ovat ohi, teemme kaikkea mahtavaa, mitä nyt emme saa tehdä! Kysyin Yli pyykkivuorten Facebook-seuraajilta, mitä he haluavat tehdä, kun rajoitukset poistuvat. Sain 134 vastausta, joissa nousi kirkkaasti yksi vastaus ylitse muiden.

Kun koronarajoitukset poistuvat, me haluamme halata. Halaamme äitiä ja isää, ystäviä, lastenlapsia, muualla asuvaa poikaystävää, sukua ja työkavereita. Jopa naapureita. Halaamme kauan ja tiukasti.

Nostan tähän Facebookiin saamiani kommentteja.

Halaamme

”Haluun nähdä mun siskon ja sen perheen ja halata niitä oikeen kunnolla.” ”Pussaan mun miesystävääni joka asuu Helsingissä.” ”Haen äidin ja nuorison meille. Hyysään ja hyssytän. Katson ja kuuntelen. Ehkä, ja luultavasti, itken.” ”Halaan parhaita ystäviäni ja näen koko perheen!”

”Halaan ystävät puhki.” ”Tapaan äitini ja halaan häntä pitkään.” ”Lapsia halaan. Lapsenlapsia nähty ulkona, heidän pihalla, tietävät ei voi halia. Video puheluita soitettu whatsappissa.”

korona

Tapaamme ystäviä ja sukua

”Lapset varmaan juoksee mummolle, asuu naapurissa, mutta näemme tällä hetkellä vain kaukaa.” ”Päästän lapset näkemään kavereitaan. Sitä odotan kaikkein eniten, että lapset pääsevät jälleen näkemään ystäviään.”

”Menen tapaamaan äitiäni ja sitten järjestän aikaa kaikille lapsilleni ja lapsenlapsilleni ruokailemalla yhdessä sekä tapaan ystävät.” ”Menen käymään sekä vanhempieni että veljien perheiden luona.” ”Menen tapaamaan läheistä, joka sairastunut syöpään ja käynyt leikkauksessa.”

”Menisin pitkäksi aikaa vierailulle 85-vuotiaan äitini luokse. Äitini asuu rivitalossa yksinään, eikä näe nyt ystäviään.” ”Minä loikkaan autoon ja ajan reilut neljä tuntia ja pääsen näkemään vanhempani.” ”Suurin toiveeni on saada rakas esikoistyttäreni Lontoosta takaisin Suomeen, edes käymään.” 

”Tapaan äitini, isäni, mummoni, siskoni ja kaikki ystäväni. Ikävä.” ”Bileet perheen (käsittää iäkkään äitini sekä veljeni perheen) kesken.”

Käymme katsomassa vauvoja

”Menen katsomaan ja hoitamaan nyt viikon vanhaa tyttären tytärtä. Onneksi videopuhelut on keksitty, olen jo päässyt pikkuista näkemään siten.” ”Ryntään katsomaan pojantytärtä, joka syntyy hetkellä millä tahansa.” ”Toisen veljeni kuopus on vasta vajaa 5 kk ja olen nähnyt hänet viimeksi karkauspäivänä.” 

”Haluan tavata kaikki lastenlapseni ja pienimmän, joka syntyi 20.3. Uusimaan raja on kiinni, eikä mamma ole vielä saanut tavata vauvaa livenä.” ”Halin kohta syntyvää ensimmäistä lapsenlastani.”.

Harrastamme ja urheilemme

”Yritän löytää itselle jonkin kivan harrastuksen.” ”Uimahallissa uintia ja kuntosalilla käyntiä.” Jatkan hyvin alkanutta vesijuoksuharrastusta.”

Lähdemme ravintolaan, kauppaan ja kirjastoon

”Vien lapset jäätelölle, mennään syömään.” ”Kannatan paikallisia ruokaravintoloita syömällä ja käymällä kahvilla.” ”Laitetaan lapset hoitoon ja mennään miehen kanssa syömään hyvin johonkin ravintolaan.”

”Menen lasten kanssa HopLopiin riehumaan ja Mäkkäriin.” ”Johonkin syömään hyvin.” ”Käyn kirppiskierroksella oikein pitkän kaavan mukaan!” ”Menen kirjastoon.”

korona

Pidämme lomaa, lähdemme matkalle

”Haluaisin tehdä vaikka mitä, vaikka sinne koronan vuoksi väliin jääneelle 20-vuotishäämatkalle.” ”Pidän lomaa, saanut painaa töitä pari viikkoa todella paljon. Odotettu loma viikko ulkomailla vaihtui työkomennukseen.” ”Koitan saada levättyy ja olla ihan ittekseni. 24/7 lasten kaa vie voimia ja hermoja.”

”Oon yksin! Kuulostaa tyhmältä mutta oikeasti! Terveisin 1v, 4v ja 8v poikien äiti.”

Haluamme ihan kaikkea

”Tapaan kaikki ystävät porukalla ja halailen heitä! Järjestän bileet. Juoksen joogastudiolle ja tanssisalille ja taekwondoon. Menen uimahalliin, kierrän kaikki museot ym muut suljetut paikat. Syön suosikkiravintoloissa ja hengaan suosikkikahviossani ja lähden lomamatkalle.”

”Teen oikein hyvää ruokaa ja kutsun perheeni syömään, menen tapaamaan iäkkäitä appivanhempiani, tapaan ystäviä, menen kirjastoon. Meillä oli tarkoitus koulujen loputtua viettää koko perheen (tytär ja lapset) yhteinen loma Alanyassa. Se varmaan siirtyy vuodella.”

Ihmettelemme hetken

”Meen ostaa irtokarkkia ja kuljeskelen ympäriinsä.” ”Pidetään perheen kesken pienet juhlat, halataan lasten kanssa toisiamme, nautitaan yhdessä olosta rakkaitten kanssa.”

”En varmaan kummempaa kun olen kotona kissojen ja koiran kanssa. Joku lapsista tulee käymään ja mennään yhdessä kauppaan. Tykkään muutenkin ”kotoilla”, että ei tämä karanteeni ole ahdistanut! Pyörä alle ja koira koriin.. matkailua maalla.” ”Tuskin uskon pariin ekaan viikkoon tai kuukauteen ja jatkan eloa nykymallilla.”

”Hengitän kunnolla ja sitten vasta istun ja mietin…” ”En uskalla mennä mihinkään edelleenkään.”

Iloitsemme, että selvisimme

”Iloitsen, jos olen hengissä.”

”Meinaan vetää kunnon kalsarikännit sen kunniaksi, että selviydyttiin… Terveisin hoitaja.”

 

Mitä näistä sinä odotat?

Ps. Koronapäiväkirjani toteutuu satunnaisissa postauksissa muutamia kertoja viikossa. Seuraa meitä myös Instagramissa ja Facebookissa!

Lue myös

X