Yli pyykkivuorten

Korona-aika, päivä 20: Muista erottaa arki ja vapaa!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Korona viikonloppu

Meidän viikonloppu oli ihana! Juuri nyt tuntuu ihan hullulta miettiä, miksi viime viikonloppuna olin ihan maissa. Ehkä se oli uusi tilanne ja PMS. No mutta, tämä viikonloppu oli ihana!

Minun mielestäni on tärkeää erottaa arki ja viikoloppu nytkin, kun olemme koko ajan kotona. Meillä se näkyy muutamassa asiassa. Emme esimerkiksi syö oikeastaan koskaan ma-pe karkkia, suklaata tai vaikka sipsejä tai juo esimerkiksi limsaa. Syömme terveellisesti arkena. Viikonloppuina teemme kauemmin ruokaa ja ostamme herkkuja ja leivomme makeita jälkkäreitä. Lapset saavat limsaa ja me saatamme ottaa lasilliset viiniä.

Jopa tänä poikkeusaikana lapset menevät arkena samaan aikaan nukkumaan kuin normaalistikin. Yöuni on vähän pidempi, kun heidän ei tarvitse ihan seitsemältä, tai aiemmin, herätä. Kouluhommat sujuvat meillä ihan normaaliin kouluaikaan, mistä olen iloinen. Itse ajattelin ensi viikolla aloittaakin työt jo vaikka tuntia aiemmin kuin yleensä, niin saan jopa pari tuntia tehtyä töitä ennen kuin lapset aloittavat. Saan sitten lopettaakin aiemmin.

Viikonloppuna saa sitten elää vähän löysemmin ja kiireettömämmin. Ja hei: vapaapäivinä ei tehdä sitten töitä!

Korona viikonloppu
korona viikonloppu

Naanleipää ja tikka masalaa

Viikonloppuna olemme nauttineet kotonaolosta ja kiireettömyydestä. Olemme nukkuneet myöhään, siivoilleet kotia, tehneet ihanaa ruokaa ja ulkoilleet. Lapset ovat saaneet pelata ja uppoutua YouTubeen.

Lauantaina teimme gluteenittomia naanleipiä ja intialaista tikka masalaa. Julkaisen niistä ohjeet ensi viikolla.

Lauantai-iltana teimme ensimmäistä kertaa tässä kodissa juustofondueta. Lapset eivät hirmuisesti tykänneet, mutta minä ja mies taas tykkäsimme. Sunnuntaina teimme tortilloita, ja juuri nyt, kello 18.30, tytöt leipovat suklaahippukeksejä. Sulassa sovussa ja nauraen nämä 8- ja 16-vuotiaat. Haluaisin ottaa kuvan, mutta en halua rikkoa illuusiota kamerani kanssa.

Vaikka söisi ihan yksinkin, saa kattaa kauniisti ja ottaa vaikka Instaan kuvan ruoasta. Ystävien kanssa voi myös järjestää illallis- tai skumppajuhlat vaikka Teamsin kautta! Me jaoimme juuri viikonlopun ruokakuvia miehen veljien ja vanhempien kanssa wappiryhmässä.

korona viikonloppu korona viikonloppu korona viikonloppu
korona viikonloppu

Siivoilua

Minä olen siitä vähän outo, että tykkään siivoamisesta. Saan hyvät kiksit, kun saan heitettyä huonoa tavaraa pois ja puhdistettua kaappeja. Olen nyt tänä viikonloppuna siivonnut keittiön laatikoita ja pessyt hellan takaa sinne jo joku aika sitten valunutta taikinaa. Auts, onneksi muistin kurkata sinne nyt. Siivosin myös eteisestä naulakoita ja kaappeja ja kävin läpi kaikki kestokassit ja kangaskassit. Pesin myös talvitakkeja ja kartoitin kevätvaatteitamme.

Jostain syystä tykkään enemmän tuolla tavalla siivoilla kuin vaikka lukea tai katsoa telkkaria tai jopa ulkoilla. Tai lukisin ja katsoisin ja ulkoilisin paljon enemmän, jos vain saisin lisää tunteja elämään. Tuntuu, että ihan jo keittiön siivoamiseen menee tällä perheellä ikuisuuksia jokaisesta päivästä, vaikka kaikki tekevät osansa. Voin kuitenkin aina paremmin, kun koti on siisti. Mies on siinä vielä pahempi, joten kyllä, siivoilemme aika usein. Ajattelen myös, että kun on kaksi työtä tietokoneella, niin tykkään kotona siivoilla ja järjestellä, kun se on niin erilaista kuin työ.

Tosin aloitettiin nyt miehen kanssa yhteinen sarja Netflixistä, Rahapaja. Katsomme sitä välillä iltaisin, kun lapset nukkuvat. Tänä korona-aikana olemme myös katsoneet nyt yhdessä Hbo:n dokumentin Tsernobylista. Muuten en ole katsonut kuin jonkun leffan Henrikin kanssa.

Lue myös Miehet ovat sikoja ja surkeita isiä ja 10 vinkkiä, joilla koti pysyy siistinä.

korona viikonloppu

Etävirvontaa ja heppaleikkejä

Mies on tehnyt meidän yläkerran vessaan remonttia. Kalusteet on nyt purettu, seinät pesty ja lattia maalattu.

Aava on leikkinyt pitkästä aikaa Schleich-talleillaan. Hän esittelikin kaikki leikkinsä ja heppansa lauantaina Insta-livessä. Olemme yhdessä käyneet kävelyillä ja pyöräilemässä.

Matildan rankka koeviikko päättyi torstaina. Olen todella ylpeä hänestä! Upeasti ahersi tässä poikkeustilanteessa. Henrik on käynyt iskän kanssa juoksemassa. Katsoin perjantaina hänen kanssaan yhdessä leffaa ja lauantaina pelasimme Skip-Boa.

Aava virpoi videopuhelun kautta kummatkin isovanhemmat ja livenä meidät. Ehkä tänään vielä laitamme vähän pääsiäiskoristeita. Aava myös maalasi pääsiäiskortteja, jotka vielä myöhemmin koristelee ohuella, mustalla tussilla.

korona viikonloppu korona viikonloppu korona viikonloppu

Tänään meitä ei ahdista eikä pelota eikä harmita. Koko ajan vain korostuu se, että teemme kaikkemme, että emme kukaan sairastuisi. Meillä on tänään kaikki hyvin. Ajatukset kääntyvät uuteen viikkoon ihan luottavaisina. Entä teillä? Halauksia teille, jos pelottaa, harmittaa tai ahdistaa!

Lue myös

X