Gluteenittomat naanleivät ja intialainen kanaa tikka-masala

Gluteenittomat naanleivät ja intialainen kanaa tikka-masala on meidän perheen yksi suosikkiruoista. Gluteenittomat naanleivät ovat todella helpot tehdä ja maistuvat ihan kaikille!
Teimme naanleipiä ja tikka-masalaa viime viikonloppuna näillä resepteillä. Gluteenittomia naanleipiä en ole löytänyt valmiina, joten senkin vuoksi tämän ohjeen löytäminen on ollut ihan huippujuttu.
Vinkiksi teillekin vaikka viikonlopun ruokiin!

Gluteenittomat naanleivät
Ohje Tinskun keittiössä -blogista täältä.
Noin 16 kpl
- 4 dl turkkilaista jogurttia
- 2 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- n. 8 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja (tai vehnäjauhoja)
- 4 tl psylliumia (vehnäjauhojen kanssa ei tarvitse)
- 6 rkl öljyä
Leipien voiteluun:
- n. 40g pehmeää voita
- 4 valkosipulin kynttä murskattuna
- 2 rkl tuoretta korianteri silppua
- ripaus suolaa
Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita hyvin. Lisää suola, sokeri ja öljy.
Sekoita psyllium jauhojen sekaan ja lisää jauhoja taikinaan kokoajan alustaen. Anna taikinan kohota peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
Laita uuni lämpenemään 230*C ja lämmitä samalla uunissä myös uunipellit kuumiksi. Jaa taikina osiin ja litistä ja kauli pyöreiksi, ohuiksi leiviksi. Nosta leivät kuumille uunipelleille leivinpaperin päälle ja paista 230*C noin 8 minuuttia.
Sekoita voin joukkoon, valkosipuli ja korianterisilppu ja suola. Voitele kuumat leivät ja tarjoile heti. Kääri ylijääneet leivät leivinpaperiin ja laita paketti pussiin etteivät kuivu.

Kanaa tikka-masala
Ohje Reseptitaivas-sivustolta täältä.
Neljälle
- 1 rkl jogurttia
- 2 rkl tikka-masal-mausteseosta
- 500g kananrintapaloja
Masala-kastike
- 200g paseerattua tomaattia
- 1 rkl inkivääriraastetta
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl hunajaa (tai 1 tl ruokosokeria)
- 1 ripaus chilijauhoa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
Koristeeksi
Korianteria, sitruunalohkoja ja jogurttia.
Paloittele kana varraspaloiksi ja laita marinoitumaan jogurtin ja tikka-mausteen kanssa vähintään pariksi tunniksi. Asettele kanat uuninpellille ja laita 270C uuniin 11 minuutiksi. Laita kastikeainekset kattilaan ja ala keitellä kasaan, noin 20 min. Lisää lopuksi grillatut kananpalat tikka-masala -kastikkeeseen ja hauduttele 5 minuuttia.

Jugurttikastike raita
- 2 dl jugurttia
- Valmis raita-maustepussi
- Kurkkua
Sekoita jugurtti ja raita. Raasta pieni palanen kurkkua ja valuta siivilän läpi. Lisää jugurttiin. Syödään naanleivän kanssa.
Mitkä ovat teidän perheen suosikkiruokia?
Gluteenittomia reseptejä
Gluteeniton ja terveellinen pizzapohja porkkanasta
Parhaat lämpimät voileivät, myös gluteeniton ja kasvis
Maailman paras kana-pestopasta, myös gluteeniton
Meidän perheen arkiruuat (gluteeniton ja laktoositon)
Kommentit