Yli pyykkivuorten

Rakastatte kotini sotkuja, kompuroimistani äitiydessä – ja miestäni

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Somevaikuttamisessa ja bloggaamisessa on sellainen jännä piirre, että koskaan ei voi täysin tietää, mikä kiinnostaa teitä seuraajia. Joskus nopeasti tekemäni ärsytyksenpurkuteksti saa valtavat tavoitettavuus- ja seuraajaluvut ja vastavuoroisesti viimeisen päälle hiomani postaus ei lähde yhtään liikkeelle somessa.

Somevaikuttajana seuraan sekä blogini että somekanavieni analytiikkaa usein. Haluan tuottaa sisältöä, joka sekä tuo iloa itselleni että kiinnostaa seuraajiani. Aina se ei ole ihan helppo homma.

Kanavieni sisältöäni ovat mielestäni naiseuden ja äitiyden vertaistuki, lapsen keliakia, oma IBS ja CGM, sisustaminen ja huumori. Arvatkaas mitä te oikeasti haluatte lukea ja nähdä?

Lue myös Ei mitään hattaraa vaan oikeaa arkea: laskuja, väsymystä ja täitä.

Näitä te rakastatte

Meillä on iso talo, jonka sisustamista rakastan. Keräilen valkoisia, mustia ja musta-valkoisia astioita, servetteja ja tabletteja, joilla katan aterioitamme arkenakin. Ajattelen, että sisustus- ja kattauskuvat inspiroisivat monia.

Olemme aika ahkeria siivoajia eikä meillä pääsääntöisesti ole sotkuista tavallista keittiösotkua lukuunottamatta. Jotenkin kuvittelin, että moni tykkäisi katsella sisustukseen keskittyviä kuvia Instasta.

Olen nyt ymmärtänyt, että te rakastatte sitä, kun meillä on kaaos. Haluatte vertaistukea tiskeistä, eteisen kenkämerestä ja lastenhuoneen kaaoksesta, jonka alta ei näy lattiaa. Kun laitan Instaan kuvan rehellisestä keittiökaaoksesta, te huokaatte ihastuksesta. Hassuja olette, mutta saamanne pitää!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Joskus elämää helpottavat ratkaisut ovat todella helppoja ja halpoja, kun ne vaan tajuaa! . Meillä on tuulikaapissa kaksi kenkätelinettä ja kaksi neljän koukun naulakkoa lasten takeille. Tuulikaappi on aina sotkuinen ja hankala. Takit ovat kenkien päällä. Matto on rispaantunut ja taittunut reunoilta. . Ratkaisu: 😊 Ostin uuden terassimaton, maksoi 15 euroa. . 🥾 Siirsin käyttämättömät ja liian pienet kengät pois. . 🧥 Tajusimme, että kun muutimme tänne 3,5 vuotta sitten, lapset olivat ihan pieniä ja lyhyitä. Heidän vaatteensa olivat pieniä. Nyt teinit ovat minun mittaisia ja käyttävät saman kokoisia vaatteita kuin minä. Tuolloin asetetut naulakot eivät enää mitenkään toimi. . 🧥 Tajusimme, että isommille lapsille aiemmin tarkoitettu naulakko on hyvä Aavalle. Aavan naulakon nostimme isommille kunnolla ylös. . Halpa ja nopea muutos, suuri helpotus! En tajua, miten en ole aiemmin tajunnut!

Henkilön Family Love Friends (@hannamaariap) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Olen jakanut tämän kuvan aiemminkin, mutta jaan taas. Tältä meillä näyttää nyt joka huoneessa, jopa olkkarissa ja keittiössä. . Syksy on ollut todella kiireinen, mutta ihana. Muistan, miten joskus käytin ja täytin elämääni siivoamiseen. Nyt siihen ei ole mitenkään aikaa. . Yhä ahdistumme sotkusta, mutta annamme enemmän aikaa nukkumiselle, lasten kanssa leffojen katsomiselle ja lukemiselle. . Minä olen tehnyt päätöksen vähentää loppuvuodeksi töitä, jolloin jää tilaa hengittämiselle, juttelulle, lautapeleille, jopa siivoamiselle ja joulufiilikselle. Haluan myös oppia tekemään täydellisiä gluteenittomia sämpylöitä! . Tässä kuvassa parasta on tuo lapsen fiilis. Siihen pyrin! #ylipyykkivuorten #boho #bohohome #koti #kidsroom #life #instalife #finnishblogger #lastenhuoneensisustus

Henkilön Family Love Friends (@hannamaariap) jakama julkaisu

Pyykkikuilu pyykkivuorten tyyliin

Joku aika sitten julkaisin Facebookissa kuvasarjan, josta some villiintyi. Kerroin, että Pyykkivuori-perheessämme on nykytaloihin harvinainen pyykkikuilu.

Pyykkikuilumme toimii niin, että yläkerrasta heitetään likapyykit ja pesuun menevät lakanat alas kuiluun. Edistyneemmät juoksevat pyykkien perään ja heittävät ne kuilussa olevan kodinhoitohuoneen lattialle.

Prokäyttäjät nostavat pyykit pyykkikaappiin ja mestarit jopa lajittelevat pyykit värin ja pesulämpötilan mukaan laatikoihin. Rakastitte kuulla sitä, että jälkikasvumme on lähinnä vasta tuossa pyykkikuiluunheittämisvaiheessa.

Hassut te. 🙂

Räpiköin äitiydessä

Facebookissa suosituimmat postaukset ovat niitä, joissa nauran itselleni tässä eri-ikäisten lasten äitiyden keskellä. Kerron pieniä sattumuksia arjestamme hashtagin #terveisiäperheestä alla.

Useimmiten kerron, miten itse revin hiuksia tai nauran niissä tilanteessa. Näitä hetkiä on kasattu postauksiin Isi, käykö tytöt yhdessä kakalla? Terveisiä perheestä -tarinoita ja Rintsikat voivat hajota kesken työpäivän. Terveisiä perheestä 2.

lapsiperheblogi

”Otin Henrikin lempikulhon, ihan vaan ärsyttääkseni! Otin myös banaanijugurttia, koska se on Henrikin lempijugurttia! Ihan vaan ärsyttääkseni!” Näin sanoi pikkusisko 7v aamupalalla isoveljen 12v nukkuessa aivan tietämättömänä tästä suuresta pahuudesta, mitä alakerran keittiössä tapahtuu kukonlaulun aikaan.

Mieheni kuvat kiinnostavat

Arvatkaa mitkä Instagram-kuvani saavat parhaat tavoitettavuusluvut? No ne, joissa mieheni on mukana. Kun julkaisen meistä kuvan, tavoitettavuusluvut ovat ihan erilaisia kuin niissä, joissa olen yksin.

Tässä muutama kuva hänestä, olkaapa hyvä!

Lue myös Lapsiperhearjessa unohtuu, että aikuiset ovat rakastavaisia

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Perhearjessa ei ole aikaa parisuhteelle. . Lapsiperheessä arki pyörii työn, lasten koulun tai hoidon, ruokakaupan, harrastusten ja kotitöiden ympärillä. Aamulla kaikille hammasharjat suuhun, hiukset ponnarille, edes suurin piirtein puhtaat vaatteet päälle, leipäpala käteen ja menoksi. . Iltapäivällä pyörähtää Tetris käyntiin. Kummalla menee ylitöiksi, kenellä suoraan koulusta pianotunti, kuka meneekin kaverin luo, kenen treenit siirrettiin tuntia aikaisemmaksi, kenen on pakko ehtiä syömään ennen normaalia aikaa ja kenen lääke piti hakea tänään apteekista. . Olen mieheni kanssa yhdessä siksi, koska olemme rakastavaisia. Miten ihmeessä sen silti unohtaa jatkuvasti arjessa? . Kirjoitin tästä aiheesta helmikuussa. Käy lukemassa postaus Lapsiperhearjessa unohtuu, että aikuiset ovat rakastavaisia Ylibpyykkivuorten Facebookista tai blogin arkistosta helmikuulta. . #linkinbio #linkkiprofiilissa #ylipyykkivuorten

Henkilön Family Love Friends (@hannamaariap) jakama julkaisu

Luetuimmat postaukseni

Blogini luetuimmat postaukset sen sijaan ovat ihan erilaisia. Moni tykkää arkipostauksista ja kuulumisista, mutta enemmän luetaan postauksia, joista saa apua ja vinkkejä.

Kiitos, että luet ja seuraat! Olen siitä onnellinen! Postausvinkkejä saa laittaa minulle Instassa, Facebookissa tai ylipyykkivuorten(at)gmail.com.

Oletko lukenut nämä suosituimmat postaukset?

 1. Curly Girl Method pähkinänkuoressa
 2. Koululaiset jumaliste, nyt äiti opettaa miten puetaan päälle!
 3. Gynekologilla käyminen on huvittava kokemus
 4. Ystäväni tarina: Lapseni ottamasta valokuvasta ymmärsin, että todella painan 148 kg
 5. Voi sitä vittuilun määrää, kun laiha jättää pullan väliin. Terveellinen elämäntapa sucks?
 6. Näiden syiden vuoksi sisarukset tappelevat
 7. Lasteni isä on elinkautisvanki – lue Katrin ja Jarkon tarina!
 8. Tältä näyttää kolme lasta synnyttäneen maha! #mahahaaste
 9. 10 vinkkiä, joilla koti pysyy siistinä
 10. 10 ideaa varhaiskasvattajien, ohjaajien ja opettajien lahjaan
 11. Avoin kirje koululle, varhaiskasvatukselle ja vanhemmille
 12. Ystäväni tarina: Älä lohduta, että lapseni kyllä selviää syövästä, jos tiedän, että hän ei selviä

Lue myös

X