Mainos: Gluteeniton Leipomo ILONA
Mainos Yli pyykkivuorten

Gluteeniton ruokavalio on välttämätön poikkeusoloissakin – Kiitos Gluteeniton Leipomo ILONA

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kaupallinen yhteistyö Gluteeniton Leipomo ILONA

Gluteeniton Leipomo ILONA
Meidän perheessämme keliakia on ollut jo lähes kuusi vuotta. Aava osaa arvostaa, kun saa samanlaisia herkkuja gluteenittomana kuin muut tavanomaisina. Gluteeniton Leipomo ILONAn donitsit ovat hänen lemppareitaan.

Koronaviruspandemia on tuonut uuden tilanteen moneen perheeseen. Monen perheen arkeen vaikuttavat nyt lomautukset ja irtisanomiset.

Monien lapsiperheiden taloudelliseen pärjäämiseen vaikuttaa vahvasti se, tarjoaako kotikunta etäkoululaisille lounasta. Erityisen vaikea tilanne on keliakialasten perheissä: moni kunta ei tarjoa lainkaan aterioita erityisruokavalioisille.

On hyvin eriarvoistavaa, jos kunta ei tarjoa keliaakikkolapsille lounasta. Monelle lapselle kouluruoka on päivän ainoa lämmin ateria, joka nyt on monessa kunnassa keliaakikolta evätty. Gluteenittomat tuotteet ovat jo valmiiksi monta kertaa kalliimpia kuin tavanomaiset tuotteet. Gluteenittomat tuotteet maksavat Keliakialiiton vuonna 2019 tekemän hintaselvityksen mukaan yli 700 euroa vuodessa enemmän kuin tavanomaiset tuotteet.

Keliakia on perinnöllinen sairaus, ja monessa perheessä on monta keliaakikkoa. Yli 17-vuotiaat keliaakikot eivät saa sairaudenhoitoon mitään tukea valtiolta.

Gluteeniton Leipomo ILONA

Meidän perheessämme keliakia on ollut jo lähes kuusi vuotta. Aava osaa arvostaa, kun saa samanlaisia herkkuja gluteenittomana kuin muut tavanomaisina. Gluteeniton Leipomo ILONAn donitsit ovat hänen lemppareitaan.

Gluteeniton Leipomo ILONA

Aavan suosikki: Gluteeniton Leipomo ILONA

Muutama gluteenittomien tuotteiden valmistaja ja maahantuoja on rientänyt vaikeassa tilanteessa apuun. Yksi apua tarjonneista yrityksistä on Gluteeniton Leipomo ILONA Lempäälästä. ILONA onkin yksi meidän Aavan ehdottomista suosikeista. ILONAn patongit ja sämpylät ovat Aavan lempileipiä.

ILONA myy 50 euron arvoisia tuoteämpäreitä 35 eurolla. Ostamansa tuotepaketin voi lahjoittaa tuntemalleen henkilölle tai perheelle tai jättää sen ILONAn lahjoitettavaksi heille, jotka ovat kertoneet avuntarpeestaan.

Vuonna 2012 perustettu ILONA valmistaa ainoastaan luontaisesti gluteenittomia tuotteita. Olen iloinen, että ILONA ja todella moni muu leipomo, kahvila ja ravintola valmistaa ja myy gluteenittomia tuotteita myös näin korona-aikana siltä osin kuin se on mahdollista. Moni yritys on perustanut verkkokaupan tai alkanut toimittaa kotiin gluteenittomia tuotteita.

Gluteeniton Leipomo ILONA

ILONAn korona-ajan uutuustuote on gluteeniton pizza. Pizza on yhtä iso ja maistuva kuin tavanomainen pizza. Pizzat tulivat ILONAn valikoimiin sillä idealla, että korona-aikana yhdestä pizzasta riittää etäkoululaiselle tai pieniruokaiselle kahdelle aterialle. Se helpottaa arkea.

Gluteeniton Leipomo ILONA Gluteeniton Leipomo ILONA

Kiitos gluteenittomat yritykset!

Olen kiitollinen, että vaikeasta ajasta huolimatta gluteenittomia tuotteita on yhä saatavilla. Osa nauttii gluteenittomien leipien leipomisesta itse, mutta moni tykkää siitä, että tuotteita on saatava valmiina. Esimerkiksi vappuun ja äitienpäivään on saatavana monesta kahvilasta gluteenittomia kakkuja joko noutamalla tai tilaamalla kotiin.

Gluteeniton ruoka on keliaakikon lääke, jota on saatava myös poikkeusoloissa. Ruokavaliosta ei voi lipsua yhtään. Olen myös iloinen siitä, että osa kunnista on huomioinut keliaakikot kouluruokailussa pandemia-aikana. Se on tärkeää.

Tsemppiä ILONA ja muut gluteenittomat yritykset! Kiitos, että olette!

Tämä postaus kuuluu #otavamediavälittää-kampanjaan ja on tehty pro bono.

Lue myös

X