Yli pyykkivuorten

Korona-aika, päivä 46: Sittenkin onnellinen synttärivappu

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
vappu

Ihan ensimmäisenä: Kiitos tuhannesti kaikista 40-vuotissynttärionnitteluista, joita sateli Facebookissa ja Instagramissa. Kiitos, kiitos, kiitos! Olette ihania! Kiitos, että valoitte uskoa siihen, että 40 on oikein hyvä ikä.

Olin etukäteen miettinyt paljon, miten juhlistan nelikymppisiä. Lopulta päätimme, että järjestämme kesällä synttärijuhlat. Mies kertoi vievänsä minut syntymäpäivänä yllätysmatkalle, mutta sehän nyt sitten jäi. Kohde olisi ollut Pariisi, ja mukana olisi ollut ystävämme Minna ja Jesse.

No, Pariisi nyt jäi eikä juhlistakaan ole tietoakaan. Kaikesta korona-ajasta huolimatta minulla oli onnellinen syntymäpäivä, vappuaatto ja vappupäivä!

vappu

Yllärilahjoja

Minulla oli ylityövapaa torstaina. Kävin aamulla kaupassa ja katsoin Aavan kanssa koulujuttuja. Iltapäivällä kitkin kukkapenkkejä. Aava tuli auttamaan minua tehtyään kouluhommat. Meillä oli hauskaa, kun työnsin häntä kottikärryissä multasäkkien kanssa.

Oli ihan superihanaa ja liikuttavaa vastailla onnitteluviesteihin. Sain myös muutamilta ystäviltä ja perheeltä lahjoja. Ovikellokin soi pari kertaa, kun ystävät tulivat yllärinä tuomaan lahjan. En kestä, ihan mielettömän ihania ihmisiä minulla ympärillä. Kiitos!

vappu Vappu synttärit

Vuonna 85 livestream

Matilda teki minulle suklaisen täytekakun, jolla herkuteltiin iltapäivällä. Tein vappupäivän brunssille gluteenittoman voileipäkakun alkuillasta.

Vappuaattoiltana valitsin kahdesta huippuohjelmasta, Vuonna 85 livestreamista ja JVG:n keikasta ensimmäisen. Istuin sohvalla skumppalasin kanssa ja lauloin mukana. Antti ja Henrik rakensivat terassille katosta. Aava leikki ulkona ja Matilda kävi lenkillä. Minä nautin skumppaani ja hetkeä yksin talossa.

vappu
vappu

Vappubrunssi ja munkkeja

Vappupäivän aamupäivällä meillä oli brunssi. Kasattiin pöytään kaikkea ihanaa ja kruunattiin vielä brunssi täytekakun lopulla.

Minä ja Aava tehtiin iltapäivällä gluteenittomia munkkeja ja pikasimaa. Miesväki kasasi katoksen valmiiksi.

Jumppasin Fressi TV:n 45 minuutin vatsa-peppu -treenin. Minulla oli etätreffit ystäväni kanssa. Kumpikin hikoili kotonaan, ja juomatauolla vaihdettiin nopeasti tunnelmat WhatsAppissa. Ihan parasta treenata yhdessä vaikkakin etänä!

Treenin jälkeen taas haravoin ja leikkasin pensaita. Nyt on ehkä tyyliin enää viideksi, enintään kymmeneksi tunniksi pihassa keväthommia. Juhuu, maali häämöttää!

Illalla syötiin vielä pulled pork -sämpylöitä ja ranskalaisia perunoita ja saunottiin.

vappu vappu vappu

Ihana vappu!

Tämä oli ensimmäinen vappu tasan 20 vuoteen, että en pitänyt ylioppilaslakkia. Ollaan yleensä aina käyty jossain syömässä tai kahvilla. Jyväskylässä käytiin usein tivolissa. Tampereella ollaan käyty katsomassa teekkarikastetta ja kierrelty vapputorilla.

Nyt kun ainoa kotoa poistuminen oli sukeltaminen pensaiden keskelle, niin jätin lakin sinne vaatehuoneen ylähyllylle. Oli kyllä kuitenkin oikein ihana herkuttelu- ja rentoiluvappu. Olen itse asiassa nyt tykännyt tosi paljon tästä etäilyarjesta. Koko perhe on ollut nyt hyvällä fiiliksellä, ja meillä on ollut hauskaa yhdessä. Jos saa teinit nauramaan aidosti, on kyllä ihan voittaja!

Ihanaa, että nyt on vielä edessä ihan kokonainen viikonloppu! Tykkäsittekö te tästä lockdownvapusta vai ahdistiko, kun ei päässyt juhlimaan totutulla tavalla?

Lue myös

Kaikki korona-ajan päiväkirjapostaukseni

Lue myös

X