Mainos: Tammi
Mainos Yli pyykkivuorten

Esikuvina Elina Sofia: Aavan unelmia ja Aavan oikea kutsumanimi

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kaupallinen yhteistyö Tammi

Elina Sofia kirja

Elina Sofia -YouTube-kanava pyörii meillä olohuoneessa välillä aina, kun Aavalla, 9, on ruutuaika. Suomen suosituimmat lapsitubettajat Elina, 12, ja Sofia, 9, tuovat kotisohvallamme annoksen pirteyttä, naurua ja rohkeutta. Uskomattoman energiset ja iloiset tytöt jumppaavat, tekevät haasteita ja haastattelevat julkkiksia. Tuntuu, että he pystyvät mihin vain.

Olen seurannut näiden tyttöjen elämää aina – jo heidän syntymästään asti. Olen tuntenut tyttöjen äidin siitä asti, kun olimme 15-vuotiaita. En ihmettele yhtään, että tytöt ovat niin huomaavaisia ja elämäniloisia. Heidän äitinsä on juuri samanlainen.

Olen seurannut tyttöjen hurjaa menestystarinaa aina presidenttiehdokkaiden haastattelusta 100 000 seuraajan YouTube-kanavaan, juuri julkaistuun Elina ja Sofia, Kaikki on mahdollista -kirjaan, Frozen 2 -ääninäyttelemiseen ja pian julkaistavaan Perhereissu-elokuvaan asti. Meillä onkin Aavan kanssa yhteinen esikuva: Elina ja Sofia ja heidän äitinsä sekä perheenä että somevaikuttajina.

Elina Sofia kirja

Elina Sofia: ole rohkeasti oma itsesi

Tällä viikolla julkaistu Elina ja Sofia, Kaikki on mahdollista (Tammi) -teos on energinen, opettavainen ja inspiroiva. Kirjassa on tubettaja Nelli Orellin kuvituksia ja valokuvia sekä Elinan ja Sofian tekstejä Satu Heimosen toimittamana.

Toteuta unelmasi, tunne itsesi hyvin, tykkää itsestäsi ja ole rohkeasti sellainen kuin olet!

Kirjan sanoma iskee niin lapsiin kuin aikuisiinkin. Jos kaksi lahtelaista tyttöä ja heidän äitinsä pystyvät ihan mihin vain haluavat, pystymme me muutkin. Kirjan sanoma on rohkaiseva: Kaikki on mahdollista. Pystyt mihin vain. Älä lannistu. Näin saat rohkeutta olla oma itsesi. Näin selviät riidoista. Opi nämä tunnetaidoista. Katso parhaat vinkit ystävystymiseen.

Kirjan hauskoilla testeillä voi selvittää esimerkiksi onko itse enemmän kuin Elina vai kuin Sofia.

Katso myös: Elina Sofia YouTube ja ElinaSofiaOfficial Instagram.

Elina Sofia Elina Sofia

Aavan oikea nimi

Meidän Aava on jo kauan haaveillut tubettamisesta niin kuin Elina ja Sofia. Aavakin haluaisi tehdä videoilla kärrynpyöriä ja testata parhaita suklaa-joulukalentereita. Sitä pohtiessamme Aava vastasi Elina ja Sofia, Kaikki on mahdollista -kirjan kysymyksiin, joihin kaikki voivat itse vastata ja kirjoittaa vastaukset omaa kirjaan.

* Mikä on nimesi ja lempinimesi? Äiti alkoi käyttää meistä kaikista lapsista somessa toista nimeä, kun avasi blogin vuonna 2015. Nyt äiti lupasi, että saan kertoa oikean kutsumanimeni. En oikeastaan edes tykkää Aavasta. Minun nimeni on Sofia. Lempinimiäni ovat Sofi ja Soffu. Minäkin olen siis 9-vuotias Sofia niin kuin Elina Sofian Sofia! Äiti muistaa, kun Elinan ja Sofian äiti kertoi, että hänen vauvastaan tuli Sofia ja minä olin äidin vatsassa ja äiti jo tiesi, että minustakin tulee Sofia. Minulla ja Sofialla on kolme kuukautta ikäeroa.

* Millainen olit pienempänä? Joskus olin kiukkuinen. Halusin paljon huomiota. Tykkäsin koko ajan piirtää. Halusin tehdä kaikkea samaa kuin sisko ja veli, joten konttasin heidän leikkeihinsä. Minulla on ollut vastasyntyneestä asti aina mukana unipupu, jonka nimi oli ensin Pupu Pupunen ja nyt pelkkä Pupsa. Olin 2-vuotias, kun sain toisen unipupun. Sen nimi on Liisa. Ne ovat yhä kaikkialla mukana. Instasta ne löytää hashtagilla #pupsajaliisa.

* Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajalla? Katsoa telkkaria, olla kavereiden kanssa, pelata Pokemon Go:ta ja leikkiä keppareilla. Minä ja isi rakennetaan minulle leikkimökkiin kepparitalli tänä kesänä. Sen tekeminen on jo aloitettu.

* Mitä moni ei tiedä sinusta? Olen asunut pienenä Jyväskylässä. Minun huoneessani on oma parveke!

* Kerro jokin nolo tilanne! Ei ole ollut kauheasti noloja tilanteita.

Elina Sofia kirja
Elina Sofia

* Kerro jokin hyvä muisto! Viime kesänä käytiin Kroatiassa. Siellä oli lämmintä ja kivaa. Sain syödä paljon jäätelöä ja uida.

* Mikä on kivoin harrastuksesi? Ratsastus. Haluaisin alkaa ratsastaa joka viikko. Tykkään myös baletista, jota harrastan.

* Mikä on lempivärisi? Musta ja turkoosi.

* Mikä on lempieläimesi? Hevonen ja poni.

* Mikä on lempikouluaineesi? Liikunta.

* Mikä on lempiruokasi? Pizza, ranskalaiset ja nuggetit ja heh, karkit. Tietysti gluteenittomina, koska minulla on keliakia.

* Mistä unelmoit? Meidän piti lähteä heinäkuussa Espanjaan. Haaveilen, että se toteutuu ensi vuonna. Haluaisin alkaa tubettaa. Isona haluan paljon eläimiä!

Elina Sofia, Kaikki on mahdollista

Arvonta: Elina ja Sofia, Kaikki on mahdollista

Yli pyykkivuorten arpoo yhdessä Tammen kanssa kaksi Elina ja Sofia, Kaikki on mahdollista -kirjaa. Osallistu arvontaan Yli pyykkivuorten -blogin Instagramissa ja Facebookissa ke 27.5. klo 23.59 mennessä. Voit myös osallistua blogin kommenttikentässä ja olla näin mukana Instagramin arvonnassa.

Instagram: @hannamaariap / Facebook Yli pyykkivuorten

Ps. Aava eli Sofia pysyy jatkossakin blogissa ja sen kanavissa Aavana selvyyden vuoksi.

Lue myös

Presidentinvaalit 2018: Elina ja Sofia haastattelivat ehdokkaat

Lue myös

X