Yli pyykkivuorten

DIY kepparitalli: Unelmien kepparitallin rakentaminen päivässä

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
kepparitallin rakentaminen

Nyt se on täällä: Aavan ja isin DIY kepparitalli! En tiedä, onko ihanampaa nähty, kuin nämä kaksi rakentamassa yhdessä ja tuo valmis talli.

Meidän Aava on rakastanut jo muutaman vuoden keppareita. Viime kesänä aloimme haaveilla, että käyttämättä jääneestä leikkimökistä rakennettaisi kepparitalli. Aavan haave toteutui nyt tänä kesänä ja jo ennen kesälomaa.

Antti suunnitteli ja rakensi Aavalle tallin, johon mahtuu kuusi kepparia pilttuisiin sekä tarvittaessa lisääkin näiden taakse. Rakentamiseen kului yksi lauantai. Toisen päivän käytämme jonain kesäloman päivänä tallin maalaamiseen, mutta nyt oli tärkeintä päästä kiireellä leikkimään. Koska vilautin tallia jo Instan stooreissa @hannamaariap, päätin tehdä postauksenkin jo nyt ennen maalaamista.

kepparitallin rakentaminen kepparitalli

Tallin pilttuut visusti kiinni

Tallissa on kaksi pilttuuta, joissa kummassakin on paikka kolmelle kepparille. Pilttuiden oviin on tulossa vielä ovihaat, että hevoset eivät karkaa.

Talveksi kepparitalli muuttaa ehkä sisään Aavan huoneeseen. Tallista tuli niin painava ja tukeva, että sitä ei tarvinnut porata seinään kiinni. Siirtäminenkin onnistuu siis.

Sisustimme viikonloppuna vielä leikkimökin talliksi julisteilla ja hevostavaroilla. Löysin myös varastosta käyttämättömän vanhan naulakon, jossa oli paikat valokuville. Laitoin sinne vanhoista Hevoshulluista Pollen kuvia. Pieni tallin omistaja ilahtui kovasti.

kepparitalli
kepparitalli

Piirustusten tarkistaminen tallin jo valmistuttua. Meni niin kuin suunniteltiin!

DIY kepparitalli: rakennusohjeet

Koko kepparitalli syntyi aitaremontista jääneistä jämälaudoista. Emme ostaneet yhtään lautoja lisää. Jos lautoja olisi ollut enemmän, talliin olisi tullut tiiviimpi katto ja toinenkin rivi keppien paikkoja pilttuuseen.

Kepparitallin koko: leveys 1,4 m, korkeus katon etureunasta 1,6 m ja takareunasta 1,4 m. Syvyys 50 cm.

Nämä tarvitset: 45 metriä lautaa tai vähän enemmän, jos teet katon tiiviiksi. Paketillinen ruuveja (n. 250 kpl). Neljä saranaa. Pilttuisiin ovihaat. Suitsille ja riimuille koukkuja. Me käytimme vessaremontista yli jääneitä pyyhekoukkuja.

Tarvittavat työkalut: Saha tai katkaisusirkkeli. Reikäsaha keppareiden keppejä varten. Maalia tallin maalaamiseen.

Kepparitallin hinta: Talli tuli maksamaan arviolta 60 euroa plus myöhemmin hankittava maali.

talli keppareille DIY kepparitalli keppihevonen
keppari

Kepparit leikeissä koko päivän

Täällä on nyt onnelliset kepparileikit menossa iltaisin ja kohta sitten loman koittaessa koko päivän. Käyttämätön leikkimökki on nyt kyllä niin ihana talli, että minäkin jäisin leikkimään, jos minut huolittaisiin.

Postaamme sitten uudestaan tallista, kun olemme ehtineet maalata sen.

Onko täällä keppariharrastajia? Näytä Yli pyykkivuorten Facebookissa teidän tallista ja hevosista kuvia!

Lue myös

Aavan kepparisynttärit: 10 ideaa heppahullun synttäreille

Kepparit ovat parasta, mitä nykylapsille on tapahtunut

Lue myös

X