Yli pyykkivuorten

Kesäloma, ihanaa! Lapsilla syksyllä kolmas, kahdeksas ja lukion toinen luokka

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
kesäloma

Lasten kesäloma, nyt jo! Ihan uskomatonta ajatella, että ihan vasta oli talvi, sitten alkoi etäkoulu ja nyt alkoi kesäloma. Kevät, ja varsinkin toukokuu, ihan hujahti!

Meidän Matilda sai lukiosta todistuksen jo eilen perjantaina. Henrik ja Aava saivat tänään lauantaiaamuna. Aavan luokan todistukset jaettiin ulkona, joten me vanhemmatkin pääsimme mukaan koronarajoitusten mukaisin välimatkoin. Se oli ihanaa! Olisi ollut tosi kurjaa, jos ei olisi päässyt yhtään mukaan kesälomahumun alkuun ja todistusten jakoon.

Minä ja Aava annoimme Aavan opettajalle koko luokan muistamisen. Kirjoitimme pienen hauskan puheen, jonka Aava uskalsi lukea. Olin tosi ylpeä, että hän uskalsi! Annoimme opettajalle muun muassa skumppaa raskaasta kevään kiitokseksi.

Ehkä itsekin korkkaan tänään skumppaa etäkoulusta selviämisen kunniaksi. Hyvä opet, hyvä vanhemmat! Ansaittu skumppa ja kesäloma!

kesäloma

Kesäloma, mutta ensin remonttia

Meillä loppui torstaina käyttövesien putkiremontti. Nyt mies kasaa purettuja kaappeja takaisin ja kasaa meille myös vessoihin uudet kaapit ja hyllyt. Lisäksi pitää maalata lattiat vessoista ja kiinnittää pyyhenaulakot, peilit ja valaisimet. Hommaa siis riittää. Lisäksi meillä on ulkona terassiremontti ja väliaidan leikkaaminen yhä kesken. Yritämme saada hommat tehtyä hyvissä ajoin ennen kuin on heinäkuu ja meidän aikuisten kesäloma.

Nyt me vähän siivoamme ja laitamme ruokaa. Illalla meille tulee ystäviä kylään juhlimaan kesän aloitusta. Ihanaa! Miten teillä juhlitaan lasten loman alkua?

kesäloma

Pääsikö teillä vanhemmat mukaan livenä tai streamauksen kautta juhliin? Onnea koulun päättäneille ja kaikille lapsille, nuorille, opettajille ja perheille vuoden uurastuksesta!

Lue myös

Back to school! Meidän lasten koulut: alakoulu, yläkoulu ja lukio

Lue myös

X