Yli pyykkivuorten

NÄIN JÄRJESTÄT HELPOT JA STRESSITTÖMÄT SYNTTÄRIT

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
synttärir

Järjestimme tänään Aavan 9-vuotissynttärit. Synttärit olivat juuri sellaiset kuin Aava toivoi. Aavalla oli syntymäpäivä etäkoulun aikaan, mutta nyt uskalsimme pitää juhlat.

Juhliin kutsuttiin kolme luokkakaveria ja kolme muuta kaveria, joita hän oli nähnyt muutenkin. Aiemmin Aavan synttäreillä on ollut paljon vieraita. Jo monena synttärinä on tullut tunne, että hän ei nauti isosta porukasta. Nyt kutsuimme hänen toiveittensa mukaan vain kuusi, joista vain kolme pääsi tulemaan. Juhlat olivat Aavan mielestä ihan parhaat ja vierasmääräkin sopiva.

Nappaa tästä synttärivinkkejä!

synttärir synttärit synttärit

Synttärit onnistuvat hyvin näin

* Kuuntele lasta vierasmäärässä. Luokalta tai päiväkotiryhmästä ei saa jättää kutsumatta vain yhtä tai kahta, mutta kolme ehkä saa jo jättää kutsumatta, jos kaikki eivät mahdu. Lapsi voi nauttia hyvin vain parista vieraasta. Vinkki pienille: yhtä monta vierasta kuin kuinka monta vuotta lapsi täyttää.

* Järjestä juhlat puoliltapäivin, niin koko päivä ei mene valmisteluun. Me järjestimme juhlat kello 12-14 ja tarjosimme ensin suolaista. Näin kenenkään ei tarvinnut syödä kotona lounasta.

* Kun kaikki vieraat ovat tulleet, lapset istuvat ringissä lahja sylissään. Sankari pyörittää pulloa ja se keneen osuu, antaa lahjan. Näin jokaisen lahjaa ihastellaan yhdessä. Lahjan antanut pyörittää pulloa seuraavaksi.

* Tarjosimme suolaisena nakkeja ja ranskalaisia, leipäjuustoa, tuoretta ananasta, viinirypäleitä, porkkanoita ja kurkkuja sekä dippikastiketta. Nämä kaikki Aavan toiveesta.

* Jälkkärinä tarjosimme Aavan toiveesta suklaisen täytekakun, jonka Matilda leipoi ja Aava koristeli. Tarjosimme myös karkkeja, sipsejä ja popcornia.

* Vinkki: osta kaikki valmiina! Mutakakku ja vaniljakastiketta, nakkeja, lihapullia, viinirypäleitä ja kurkkua tikkuihin, keksejä, karkkeja ja popcornia. Mitään ei tarvitse leipoa. Voileivätkin maistuvat kaikille.

synttärit

* Lapset syövät hirveän vähän. Esimerkiksi kaikki eivät halua kakkua. Jos teet vaikka pitsaa tai mokkapaloja, leikkaa palat sellaisiksi nakkien kokoisiksi. Yleensä lautasille jää hirveästi herkkuja. Vain karkit, keksit ja kasvistikut menevät yleensä meillä juhlissa. Tällä kertaa kaikkea jäi ihan hirveästi, ja minä söin. Ei pitänyt mennä niin, mutta taas meni…

* Leikkejä, ongintaa, aarteenetsintää, askartelua, piilosta, disco… Pienet tarvitsevat ohjattua toimintaa enemmän kuin isot. Kannattaa olla mielessä monta ohjelmaa, joista nappaa heti yhden, jos tilanne vaatii keskittymistä ja ohjaamista. Joskus, kun poikien synttäreillä meno villiintyi ja kaikki kortit oli käytetty, rakensimme kahdessa tiimissä mahdollisimman korkeita Duplo-torneja.

* Meillä ei ole ollut koskaan juhlia missään muualla kuin kotona. En ole halunnut maksaa mitään 200 euroa juhlista. Henrikin juhlat ovat olleet monena vuonna ulkona, kun synttärit ovat kesällä. Ulkona on oltu muun muassa lipunryöstöä, polttopalloa ja vesi-ilmapalloilla pituusheittoa. Eväät voi syödä metsässäkin.

Aava oli hirmuisen onnellinen juhlistaan. Minä olin iloinen siitä, että hänellä oli kivaa ja myös siitä, että lahjamäärä oli maltillinen. Nämä juhlat olivat stressittömät, helpot ja mukavat! Herkuttelua, piilosillaoloa, ongintaa ja aarteenetsintää.

 Missä kuussa sinun lapsillasi on synttärit? Miten yleensä juhlitte?

Lue myös

Aavan kepparisynttärit: 10 ideaa heppahullun synttäreille

Joskus lasten synttärimuistaminen menee äideillä överiksi

Lastemme synttärit: Ei koskaan sisäleikkipuistoissa, ei koskaan sukulaisjuhlia

Seitsemänvuotissynttärit: herkkukioski, ongintaa ja leikkejä

Lue myös

X