Yli pyykkivuorten

HUOM! TÄRKEÄ TIEDOITUS NELIKYMPPINEN SINULLE!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
nelikymppinen
Ystävän nelikymppisillä piti valita väri ja pukeutua vain siihen. Musta, valkoinen ja harmaa eivät käyneet.

Hei nelikymppinen! Tässä kohta puoli vuotta neljäkymmenen vuoden ikää talsineena tulin vain nopeasti kertomaan, että hei kaverit: neljänkympin kriisistä selviää! Oikeasti.

Minullehan iski ihan hirveä neljänkympin kriisi 35-vuotiaana. Aloin jo silloin kriiseillä, että en ikinä halua täyttää 40 vuotta. Angstaan tässä 37-vuotispäivänä: Happy b-day to me: Paha neljänkympin kriisi.

Ei sitä onnea kauan kestänyt.

Kriisi syveni vuosi vuodelta. Kun täytin 38 vuotta, tuli yhtäkkiä huikea rauha. Oikein nauratti, että hemmetti, tässä ollaan nuoria tyttöjä, vielä kaksi täyttä vuotta aikaa! No eihän sitä onnea kauaa kestänyt. Tässä avaudun 39-vuotispäivänä: Voi paska, nyt se kriisi iski taas.

Vaan sitten se tuli the koronakevät ja kriisi paheni. Kirjoitin tässä, että en ehkä pysty siihen, mitä neljäkymppiseltä vaaditaan. En vieläkään tiedä, mikä siinä ajatuksessa eniten ahdisti. Jotenkin en vain halunnut nähdä itselläni sitä pelottavankuuloista ikää. Se tuntui jotenkin pahalta.

Synttärit keskellä koronan lockdownia.

No, halusin tai en, täytin vappuaattona 40 vuotta. Keskellä koko maailman lockdownia. Mies olisi vienyt minut Pariisiin, mutta en sitten päässyt edes Prismaan. Ystäviä kävi kuitenkin ovella turvavälin kanssa ja lähetti ihania lahjoja. Ne tekivät minut hirmuisen onnelliseksi.

nelikymppinen

Nelikymppinen määräaikaisten töiden suossa

Ehkä se pahin tunne liittyi kuitenkin työhön. Oman työminän etsimiseen ja omaan uralla suuntautumiseen. Opiskelu monessa oppilaitoksessa, jatkokoulutus ja lasten saaminen ovat vaikuttaneet työuraani.

Vakityötä minulla ei vieläkään ole viestintäalan huikean vaikeassa työtilanteessa. Vuodenvaihteessa nykyinen sijaisuuteni loppuu, enkä vielä tiedä, odottaako minua opiskelu, joku työ, yrittäjyys vai työttömyys.

Ehdin opiskella ihan mitä vain!

Äkkiä se onkin mahdollisuus ja lupaus jostain hyvästä. Vielä ehtii vaikka mitä. Ehdin halutessani opiskella vaikka ihan uuden ammatinkin. Eläkeikäänkin on se 30 vuotta.

nelikymppinen

Ihan jees olla nelikymppinen

Yhtäkkiä on ihan jees olla 40. Näen ympärilläni ja kauempana mahtavia nelikymppisiä naisia. Ystäviä, työkavereita, sukulaisia, julkkiksia. Onnellisia, iloisia, kaikki tunteet täysillä eläviä, kaikissa elämäntilanteissa olevia. Itsenäisiä, muista huolehtivia, kauniita, sydämellisiä, aitoja, rehellisiä ja viisaita naisia.

Nelikymppinen nainen on aito, rehellinen ja täysillä elävä.

Minullakin on myös vaikka mitä, mitä ihminen voi toivoa. Huikea parisuhde, kolme ihanassa ja hermoja raastavassa iässä olevaa lasta, ihana koti ja rakkaita ystäviä.

Ehkä nyt jo ajattelen myös, että osaan ja ymmärrän sittenkin asioita, joita olen ajatellut nelikymppisen ymmärtävän ja pelännyt, että en pysty siihen. Osaan jo nähdä, mitä elämä on opettanut esimerkiksi kymmenessä vuodessa. Nämä vuodet ovat tuoneet valtavasti osaamista työelämässä sekä opettaneet asioita vanhemmuudesta, parisuhteesta, ystävyydestä ja ihan vaikka käyttöveden putkiremontista ja vessan kaakeleiden maalaamisesta.

Synttäreiden aikaan kirjoitin postauksellisen syitä olla onnellinen nelikymppinen. Silloin en uskonut niitä itse kuitenkaan, vaikka kirjoitin ne. Nyt ehkä jo uskon. Lue tästä 40 syytä rakastaa olla 40-vuotias.

neljäkymppinen

Syytä juhlaan

Nämä hassut vaaleanpunaiset kuvat on otettu ystäväni Idan nelikymppisiltä. Ideana juhlissa oli valita yksi väri ja pukeutua vain ja ainoastaan siihen. Miltäs näyttäisi, jos pukeutuisin normaalistikin tähän sävyyn? Instastani voitte kurkata, mihin väreihin yleensä pukeudun.

Korona pilasi omat juhlani. Olenkin ajatellut järjestää 41-vuotisjuhlat ensi keväänä, jos se suinkin onnistuu. Ehtii tässä kunnolla oppia, miten siistiä on olla nelikymppinen – ja esimerkiksi miettiä juhlien teemaa!

Vinkkejä ja ehdotuksia teemasta saa laittaa minulle Instagramissa ja Facebookissa!

Hei sinä nelikymppinen: tästä voi selvitä! Itse asiassa mitään muuta ei tapahdu kuin että pääset pikkuisen viisaampien ja elämää enemmän nähneiden porukkaan. Tervetuloa ihan mahtavaan joukkoon!

P.S. Naisilta kuultua: Nelikymppisenä ja lasten ollessa vähän isompia seksi on parempaa kuin ikinä ennen.

Onko sinulla ollut ikäkriisi? Koska?

Teinin vanhempi, kuulutko jo Ragemutseihin?

Lue myös

X