Yli pyykkivuorten

PÄÄSIN OPISKELEMAAN!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
opiskelemaan

Oho, hui, miten tässä näin kävi? Pääsin opiskelemaan!

Mietin talvella, että kun tämä nykyinen viestintäalan sijaisuuteni päättyy, voisi yksi vaihtoehto olla lähteä opiskelemaan.  Tuli vahvasti tunne, että nyt voisi olla hyvä hetki taas opiskella, kun yliopistosta valmistumisesta on jo kymmenen vuotta! Luin koko kevättalven yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja toisen asteen oppilaitosten koulutussivuja.

Mietin aika paljon viime syksynä, että hakisin luokanopettajakoulutukseen. Minulla on joku jännä tunne siitä, että haluaisin olla alkuopettaja ja työskennellä siis ihan pienten koululaisten kanssa. Parikymppisenä hainkin opiskelemaan OKL:een, mutta en silloin päässyt enkä tainnut toista kertaa hakea. Sitten minusta myöhemmin piti yliopistossa tulla äidinkielen opettaja, mutta vaihdoin graduvaiheessa pääaineen kirjallisuudesta kirjoittamiseen ja hylkäsinkin pedagogiset opinnot ja opettajahaaveet. Se ei sitten ehkä tuntunutkaan täysin omalta.

Olen myös nyt tutustunut paljon opettajan työhön. Olen huolissani opettajien jaksamisesta ja opettajien työilmapiiristä. Kirjoitin syksyllä muun muassa tämän Nyt puhuvat opettajat: haasteena riittämättömyydentunne ja kohtuuttomat vanhemmat -postauksen. En kuitenkaan nyt sitten hakenutkaan opettajankoulutuslaitokseen.

opiskelemaan

Uskalsin hakea opiskelemaan

Olen työskennellyt tiedottajana, verkkotiedottajana, toimittajana ja viestinnän asiantuntijana. Nykyinen sijaisuuteni päättyy vuodenvaihteessa. Nyt etsin kovasti töitä, mutta kuitenkin: hain myös opiskelemaan! Keksin keväällä sittenkin koulutuksen, joka voisi sopia minulle. Koulutus alkaa vasta tammikuussa, joten hain paikkaa nyt syksyllä.

Sain tänään kuulla, että sain opiskelupaikan! Apua, hui, siistiä, kouluun! Kouluun nelikymppisenä!

opiskelemaan

Lisää ammatillista osaamista

Mikäli en siis löydä sopivaa viestintäalan työtä, aloitan tammikuussa opinnot! Alan opiskella toisen asteen aikuiskoulutuksessa Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnossa julkaisutuotantoa. Oppisisältöinä ovat muun muassa valokuvaaminen ja kuvankäsittely, taittaminen, videoiden tekeminen ja verkkosivujen tekeminen.

Teen lähes kaikkia näitä jo nyt työssäni, mutta aiempiin koulutuksiini ne eivät ole kuuluneet. Olen innoissani, että saan nyt ammattikoulutuksen niihinkin työtehtäviini! Myös blogissa voin heti hyödyntää kuvankäsittelytaitoja ja vaikka vlogien tekemistä! Huippua!

Mikäli aloitan opinnot tammikuussa, kiinnostaako teitä sitten kuulla opiskeluarkea? Aika hurja ja ihana ajatus hypätä takaisin koulun penkille, oppia uutta ja laajentaa hurjasti viestintäalan osaamistani!

Onko joku teistä lähtenyt aikuisiällä opiskelemaan? Mitä opiskelet tai opiskelit?

Lue myös

X