Yli pyykkivuorten

Gluteeniton ja laktoositon suklaa-juustokakku

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Meidän perheen lempikakku on raakakakku suklaa-juustokakku. Se on todella helpoo tehdä gluteenittomana ja laktoosittomana, kun valitsee keksit, suklaan ja kerman gluteenittomana ja laktoosittomana.

Henrik teki tätä viimeksi itsenäisyyspäivän illallisen jälkkäriksi. Katso tästä myös silloin syömämme sitruunarisoton ohje: Sitruunarisotto ja lohimedaljongit. Gluteeniton ja laktoositon itsenäisyyspäivän illallinen.

suklaa-juustokakku

Ainekset

125 g Digestive-keksejä. Usein käytän koko paketin ja lisään suhteessa voin määrää.

50 g voita

1 levy tummaa suklaata

2 liivatelehteä

Tilkka vettä

2 dl vispikermaa

2 munaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl sokeria

Halutessasi pinnalle suklaata tai suklaakarkkeja

suklaa-juustokakku

Valmistus

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja laita irtopohjavuokaan. Laita tarvittaessa vuoan pohjalle leivinpaperipala. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa joko mikrossa puoli levyä kerrallaan noin minuutin verran tai vesihauteessa. Sekoita tuorejuusto ja sokeri. Lisää keltuaiset ja suklaa.Vaahdota kerma. Vaahdota valkuaisvaahto.

Kiehauta tilkka vettä. Purista liivatteista vesi ja liota liivatteet kiehuvaan veteen. Kaada vesi-liivateseos heti ohuena nauhana suklaaseokseen. Jos odotat liivatteen jäähtymistä, se todennäköisesti paakkuuntuu heti. Lisää vaahdot seokseen varovasti nostelemalla. Kaada seos keksimurun päälle vuokaan. Pidä kakkua yön yli jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua suklaa- tai suklaakeksimuruilla tai vaikka karkeilla.

Kokeile ihmeessä! Monta työvaihetta ja monta kulhoa tarvitaan, mutta tämä onnistuu aina ja on tosi hyvää!

Lue myös

X