Yli pyykkivuorten

Joululoman ensimmäinen aamu

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
joulu

Keskiviikkoaamu 23.12.2020. Heräsin 6.40 pieneen selkäsärkyyn enkä saanut enää unta. Nyt kello on 7.40. Paketoin äsken alakerrassa kodinhoitohuoneessa muuaman viimeisen paketin. Nyt istun täysin pimeässä olohuoneessa läppäri sylissäni ja toivon, että Aava ja Antti nukkuvat vielä kauan, että en herätä heitä. Teinit todellakin nukkuvat vielä todella monta tuntia.

En ala viritellä tänne superhyviä valoja ja kuvata joulukuusta, ikkunassa olevia joulutähtiä tai joulutyynyjäni tätä postausta varten. En myöskään haistele puita metsässä hymy huulillani niin kuin tuossa kuvassa, jonka äsken etsin kännykästäni.

Kuvitelkaa vain tämä: istun pimeydessä sohvalla yökkärissä ja villasukat jalassa viltin alla. Sitaisin hiukset nutturalle. Ei kuulu mitään muuta kuin ilmastoinnin ja näppäimistön äänet. Kun istuin tähän, näin ikkunasta, että ulkona sataa hiljalleen lunta isoina hiutaleita. Pirkanmaan musta ja vihreä maa saa valkoisuutta, miten täydellistä! Oikeastaan voisin istua tässä yksin hereillä pimeässä hiljaisuudessa ikuisuuden.

Otin tähän päivään saldovapaan jo näin ennen lomani alkua. Nyt ollaan koko perhe lomalla pitkälle tammikuun alkupuolelle asti!

Joulu kotona on ihan kiva

En oikeastaan koskaan stressaa joulua. Aloitamme lahjojen oston marraskuussa. Ostamme lahjoja kummilapsille, muille sukulaislapsille ja aikuisillekin. Omilla lapsilla oli meille toivelistat, joista jotain toteutimme. Olemme tänä vuonna joulun kotona. Vanhempani tulevat meille. Olemme yleensä joka toinen vuosi toisten isovanhempien kanssa ja joka toinen vuosi toisten. Välillä olemme Savonlinnassa, välillä kotona.

Mitä isommaksi lapset kasvavat, sitä ihanammalta tuntuu olla joulu kotona ja tarjota täällä joulun tunnelmaa isovanhemmille. Meille mahtuu hyvin. Voin myös ihan kirjoittaa senkin auki, että meillä aikuisilla on rento ja ihana joulu, kun lapset eivät ole kaikki sullottuna samaan huoneeseen mummolassa vaan he voivat touhuta välillä omiaan omissa huoneissaan, kun sellaiset heillä tässä kodissa on. Tämä on muuten nyt neljäs joulu, kun asumme tässä kodissa! Aiemmin lapsilla oli aina yhteiset huoneet.

Kyllä joulut ovat aika eri näköisiä riippuen siitä, ovatko lapset esimerkiksi 1, 6 ja 9 vai niin kuin meillä nyt 9, 14 ja 17. Ihania jouluja kummatkin!

joulu

Mies kokkaa

Antti tekee meillä kaikki ruuat aina. Hän myös tykkää käydä kaupassa ja on nytkin pitkien lomiensa ja ylityövapaidensa vuoksi ehtinyt hoitaa kaiken aina suunnittelusta ostamiseen. Minä ja Matilda leivoimme eilen maustekakun ja tänään teemme suklaakakun. Piparit ja tortut teemme aina valmistaikinasta ja laatikot ostamme valmiina. Se sopii meille.

Emme vietä joulua kaapeissa, joten en siivoa niitä hullun lailla ennen joulua. Eilen pesin saunan ja mikron ja tänään pesen uunin. Ne on kivat olla puhtaat. Siivoamme tänään vielä tavallisen viikkosiivouksen.

Yleensä joulukuuhun on kuulunut harrastusten ja koulun joulujuhlat. Ainakin kerran, välillä kaksi kertaa, olemme käyneet joulun aikana Kauneimmissa joululauluissa. Aattona olemme käyneet kirkossa. Tämä aika on nyt niin erilaista, mutta ihan hyvää rauhoittumisen aikaa. Eilen saimme Aavan koulusta linkin joulujuhlaesitykseen, joka oli koottu esiintymisvuorossa olevien luokkien videoista.

Aava ei halunnut katsoa sitä enää meidän kanssa, kun oli koulussa jo katsonut, joten katsoimme sen Antin kanssa kahdestaan illalla. Tämän etäajan ehdottomasti ykkösjuttu ovat olleet nämä taltioinnit ja streamaukset, jotka on saanut näyttää myös isovanhemmille Itä-Suomeen. Eivätpä he ole ennen saaneet seurata esimerkiksi tanssin jouluesitystä kotisohvaltaan!

Just hyvä joulu

Olen kiitollinen, että olemme olleet terveitä. Ihan hullu vuosi! Ihanaa, että nyt saa syödä suklaata ja lukea kirjoja ja katsoa joululeffoja ihan rauhassa. Meidän aattoon kuuluukin hyvää ruokaa, lautapelejä, hautausmaalla käyminen ja ne suklaat. Juuri sitä, mitä kaipasimme!

Ihan en voi luvata, että en pukeutuisi näin niin kuin kuvassa alla. Ihanaa joulun aikaa muruset!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Yli pyykkivuorten -blogi (@hannamaariap) jakama julkaisu

Lue myös

X