Yli pyykkivuorten

Haaveeni vuodelle 2021

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
2021

Tervetuloa vuosi 2021!

Odotan aina tulevaisuutta innolla. On ihanaa, kun on jotain, mitä odottaa. Toivon, että 2021 on täynnä ihania odotuksia eikä vuosi täyty sanoilla ”peruttu, peruttu, peruttu”.

Vuosi 2020 kuitenkin näytti, että ihan mitä vain voi tapahtua. Siksi en oikeastaan toivo mitään suurta enkä odota mitään mahtavaa. Toivon aika pieniä asioita, jotka kuitenkin ovat todella suuria, jos ne toteutuvat – ja jättävät todella suuren aukon elämään, jos ne eivät toteudu.

2021

Toivon vuodelta 2021

Haaveilen vuonna 2021 tällaisista asioista. Toivon, että tänä vuonna…

– Ehdin viettää Antin kanssa kahdestaan aikaa enemmän kuin muina vuosina. Toivon, että muistamme käydä kahdestaan vaikka syömässä useammin, kun se on nyt mahdollista, kun lapset ovat isoja.

– Katson Henrikin kanssa monta hyvää sarjaa Netflixistä. Toivon, että kelpaan yhä hänen telkkariseurakseen.

– Muistan, että Aava on vielä pieni eikä yksi teineistä. Pelaan, leikin, leivon ja luen hänen kanssaan niin usein kuin mahdollista.

– Tuen Matildan kasvua aikuiseksi enkä kiellä ja pelkää kaikkea. Toivon, että en näe lapseni kasvua omana menetyksenäni ja menneisyyden kaipuuna.

– Soitan useammin perheelle ja ystäville.

– Opettelen sanomaan ei silloin, kun se tukee jaksamistani.

– En täytä viikonloppuja liikaa etukäteen.

2021

Katsellaan tässä Bella-koiran kanssa luottavaisesti vuoteen 2021.

– En niin paljon murehdi ammatillista tulevaisuuttani. Mitä vain voi tapahtua, niin kuin tapahtui 2020, jolloin määräaikaista työsuhdettani jatkettiin parikin kertaa, keksin ihan uuden suunnan blogilleni Ragemutsien kautta ja pääsin siirtymään bloggaajana Kaksplussasta Annaan. Yritän ajautua flow´n mukana ja nauttia siitä, mitä teen – aina niin kauan, kuin se tuntuu oikealta.

– Toivon, että vuosi on täynnä onnellisia juhlia, joista isoimpana Henrikin rippijuhlat ja Matildan vanhojentanssit ja 18-vuotisjuhlat. Toivon, että minun viime vuodelta peruuntuneet nelikymppiset voidaan järjestää keväällä. Mikäli korona siirtää ne kaikki, juhlimme sitten, kun se on mahdollista.

– En haaveile siitä, että oppisin aina syömään terveellisesti ja käymään säännöllisesti salilla ja juoksemassa. Ne tuntuvat liian suurilta vaatimuksilta itseäni kohtaan. Haaveilen, että teen pieniä päätöksiä arjessa. Toivon, että nautin juhlahetkistä, mutta teen arjessa päätöksiä, jotka tukevat tulevaisuuteni terveyttä.

– Haaveilen hetkistä, jolloin olen onnellinen: kahvitauoista työpaikalla työkavereiden kanssa, kirjoittamisen ilosta, sisustamisesta, kauniista kattauksista, kirjan lukemisesta sohvalla, ystävien kanssa kävelylenkeistä livenä tai puhelimessa, koko perheen hetkistä, jolloin kaikki on yhtäkkiä tosi hyvin eikä kukaan tappele, tulevaisuuden haaveista Antin kanssa, hyvästä ruuasta, saunasta yksin tai yhdessä ja auringonlaskusta kesämökillä järven rannassa heinäkuussa.

Jos joitain näistä saan, olen iloinen. Mitä sinä toivot?

Lue myös

X