Yli pyykkivuorten

Lempeä hieroja olikin bosslady: ”Nyt laitat löysät pakarat kuntoon!”

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
"Nyt laitat nämä löysät pakarat kuntoon!"

Kävin hierojalla jo neljättä kertaa lyhyen ajan sisällä. Selkäni on ollut jo kauan ihan jumissa etätyön, surkean vähäisen liikunnan ja joidenkin tähtien asennon takia, kuka tietää. Lihakset ovat kivikovat ja jäykät ja herään joka aamu selkäkipuun, joka toisinaan jatkuu päivälläkin.

En saanut aikaa vakkarihierojalleni, joten otin listasta vain minulle sopivan ajan sattumanvaraisella hierojalla. Naishieroja kyseli ensin kivuistani ja pyysi minua taipumaan ja kumartumaan moneen eri suuntaan. Sen jälkeen hän alkoi hieroa.

Kyyneleet valuivat silmistäni, kun hänen sormensa pureutuivat selkääni.

”Sinä et tullut tänne siliteltäväksi. Voin minä vain levittää rasvaa, mutta siitä ei ole mitään apua. Nyt laitetaan lihakset kuntoon,” hän sanoi, kun voihkin pää hierontapöydän reiässä.

Hieroja runnoi selkääni ihan kunnolla. Hän kyseli samalla koko ajan kivuista ja liikuntatottumuksista ja kysyi sitten vähän närkästyneenä:

”Miksi et käy fysioterapeutilla?” Minä sieltä maskini takaa posket puristuneina pöytää vasten mutisin, että kai se on mentävä.

Hieroja vaihteli hieromaansa kohtaa ja hieroi sitten pakaralihaksia. ”Nyt laitat nämä löysät pakarasi kuntoon!” hän töksäytti. Minua itketti ja nauratti yhtä aikaa.

Vitsit mikä bosslady!

"Nyt laitat nämä löysät pakarat kuntoon!" pakarat

Löysät pakarat eivät tue selkää

Hieroja sanoi napakasti, että löysä pakara ei tue mitenkään selkää, joten takamus on saatava kuntoon. Samoin täytyy tehdä jotain kiireellä selkä- ja vatsalihaksille.

Hierominen sattui, mutta tykkäsin kovasti tuollaisesta suoraan sanomisesta ja asiakkaan tosissaan ottamisesta. Tuntui, että hän oli huolissaan tilanteesta ja että tarvitsin sitä pomottamista.

Olen kyllä menossa selkäkivun vuoksi lääkäriin. Minulla on tutkittu kauan esimerkiksi selkärankareumaa ja todettu sidekudossairaus, joten lääkäriaika on paikallaan.

Tarvitsin kuitenkin nyt tiukan muistutuksen siitä, että tässä ei enää olla mitään tyttöjä. Nyt, kun täytin 40, on pakko alkaa tajuta, että toimintakyvyn eteen on tehtävä töitä. Lähtiessäni hieroja näytti minulle kännykästään piirrosta, johon oli kuvattu selkälihasliikkeitä.

”Ota siitä kuva! Ja rupeat tekemään!”

Bosslady. Respect.

pakarat

Aikaa omalle hyvinvoinnille

Muutenkin haluan nyt tässä yrittää raivata enemmän aikaa omalle hyvinvoinnille. Kun sain kesällä aknelääkityksen loppuun, yritän nyt taas alkaa hoitaa ihoa. Joku muuten kysyi just Instassa, mitkä fiilikset on nyt Isotretinoin-kuurin jälkeen. Kirjoitan siitä lähiaikoina!

Yritän myös vähentää illoista suorittamista ja lisätä sellaista chillaamista. Tosi helposti täytän työpäivän jälkeen illan siivoamisella, sivutyöllä ja kaiken maailman organisoimisella. Jos sitä nyt yrittäisi vähentää.

Yritän myös tsempata herkkujen kanssa, kun jouluna vedin nonstoppina. Jos joku on kiinnostunut samasta mässäilyn katkaisemisesta, niin tulkaa Sokerittomuushaaste-ryhmääni! Siellä on nyt kolme ryhmään kuuluvaa huippua naista ylläpitäjinä, kun minulla ei riitä nyt kaikkeen aika.

Ja hei Ragemutsien jäsenmäärä kasvaa ihan koko ajan. Ryhmä on osoittautunut juuri sellaiseksi kuin toivoinkin! Tulkaa teinien äidit, isät ja ammattilaiset mukaan ryhmään! Siis myös isät, älkää pelästykö mutsia nimessä.

Nyt taidan tehdä vielä pari selkälihasliikettä ja lähteä sitten iltapesulle, kun illalla tätä tässä kirjoittelen. Kuvitin postauksen pakaroillani, koska hei, miksi ei. Ehkä ne uinuvat pakarani vielä joskus heräävät. Pakaratreeniliikkeitä saa laittaa minulle vaikka Instassa @hannamaariap, jossa jollain on vinkata hyviä!

Puss! Nauttikaa talvesta ulkona lumessa tai sisällä sohvalla viltin alla! Kumpikin on yhtä hyvä vaihtoehto, muistakaas se.

Lue myös

X