Yli pyykkivuorten

Hannan lohikiusaus, joka pelastaa äidin mielenterveyden

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
lohikiusaus
Arkena ei tartte hifistellä kattauksellakaan. Salaattilinko, uunivuoka ja lautaset pöytään ja ääntä kohti!

Joskus vähän kikkailen tänne blogiin kivoja reseptejä. Okei, en mitään kikkaile. Mies tekee ruokaa, minä otan kuvia ja käsken kertoa, miten hän teki ruuat. Itsehän olen kokkina ihan tavis ”nakkikastiketta ja perunamuussia”, kun taas mies tekee esimerkiksi tikka masalaa, lohimedaljonkeja ja sitruunarisottoa ja thaikanakastiketta. Jännästi en niitä omia muussejani täällä yleensä esittele. Vaan nyt ovat uudet äänet keittiön munakellossa kuulkaas siskot!

Tässä reseptissä ei ole mitään ihmeellistä, mutta kirjoitin sen silti kuitenkin, koska tämä ruoka on parasta ehkä elämässä nyt. Siis mieti: jos sinulla on etätyöpäivän päättyessä samalla sekunnilla ruoka valmiina, niin se to-del-la-kin pelastaa about koko elämäsi. Sitä paitsi, et kuitenkaan muistanut tätä kasariajan lapsen perusruokaa, joka on halpaa ja helppoa ja kyllä, valmistuu yksin!

Siis unohda arkena sitruunarisotot ja ravut ja tee Hannan lohikiusausta, jolla ruokkii koko joukkueen.

lohikiusaus

Arkena ei tartte hifistellä kattauksellakaan. Salaattilinko, uunivuoka ja lautaset pöytään ja ääntä kohti!

Hannan lohikiusaus, joka pelastaa äidin mielenterveyden

Viisihenkiselle perheelle kahdeksi arki-illaksi tai pienelle perheelle moneksi illaksi ja loput rasioissa pakastimeen kiireisen illan pelastukseksi.

2 kg peruna-sipulisekoitusta, pussit pakastealtaasta

800 g tai hiukan enemmän lohta (tai jotain vegekorviketta tai kinkkusuikaleita tai jos on aikaa, niin paistettua jauhelijaa)

1 l ruokakermaa tai kaurakermaa tai mitä nyt käytät

Mausteita

Halutessasi lisäksi kaikenlaista, mitä löytyy: pestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja, sieniä, fetaa, vuohenjuustoa, ranskankerman, smetanan ja juustodipin jämät, pakastevihanneksia…

Valmistusohje erityisesti etätyötä tekeville tai muusta syystä kotona oleville

Kello 12 ruokatunnilla nosta kaikki tarvikkeet pöydälle ja laita uuni 200 asteeseen. Ruokatunnin loppupuolella laita isoon vuokaan perunat, lohet ja kermat (ja ne muut, mitä lisäilit listaan mahdollisesti). Silleen vaan jäisinä päällekkäin (jos perunat siis pakasteita). Nosta uuniin, joka saa olla yhä silloin kylmä, jos ei ehtinyt lämmetä.

Kello 13 käy juomassa lasillinen vettä tai pissalla tai vähän venyttele käsiä. Siinä samalla reissulla ota vuoka uunista ja sekoittele perunoita ja lohia. Laita takaisin uuniin ja jatka hommia. Meni ehkä kolme minuuttia.

Kello 14 keitä teetä tai kahvia. Komenna tiskikoneen tyhjennysvuorossa oleva perijä hommiin, jos sellainen on ja on tullut koulusta kotiin. Onnistuu sekin sitten näppärästi ja on kivempi syödä sitten siistimmässä keittiössä. Ota vuoka uunista ja sekoittele. Mausta pippurilla, suolalla, soijalla, valmiskastikkeella, sitruunalla, millä nyt tuntuu hyvältä. Työnnä takaisin uuniin.

Kello 15 sekoittele taas. Jos perunat ovat sopivan pehmeitä, ota uuni pois päältä. Tarkista maku. Ruoka voi jäädä uuniin. Mitä kauemmin se muhii siellä, sitä parempaa siitä tulee.

Komenna lapset kattamaan pöytä ja tekemään nopea salaatti. Käske tehdä salaatti salaattilinkoon, jos on, ja jättää kirsikkatomaatit pilkkomatta, niin salaatti säilyy erinomaisena muutaman päivän.

Kun työpäiväsi on päättynyt, jos se päättyy kello 16 vaikkapa, kaikki on valmista eikä mennyt koko iltaa keittiössä! Lapsetkin saa heti ruokaa eikä kukaan ehdi mankua nuudeleita. Tadaa!!

Gluteenittomia reseptejä

Kaikki gluteenittomat reseptini, tai siis miehen reseptit täällä

Lue myös

X