Yli pyykkivuorten

Ragemutsien julma testi teineille: ”Oot ihana”. Katso, miten teinit reagoivat

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Yksi Ragemutsit-ryhmän äideistä haastoi muut ryhmän äidit ja isät mukaan testiin. Testissä tuli lähettää teinille viestillä sanat ”Oot ihana <3” ja katsoa, mitä teini vastaa. Vastauksia kerrottiin ryhmän ketjuun reilussa vuorokaudessa lähes 800.

Ragemutsit on heinäkuussa 2020 perustettu teini-ikäisten lasten äitien ja isien sekä nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten vertaistukiryhmä. Ryhmässä on lähes 10 000 jäsentä.

Tässä teinien reaktioita. Jokaisen kuvan julkaisuun on kysytty ryhmästä lupa.

Ei vastausta

Osa nuorista ei vastannut mitään, luki vain. Osa tyytyi vastaamaan ”Ok” tai ”K”, joka on teinien kielessä hiukan ylimielinen vastaus. Osa ei vastannut, mutta kirjoitti jotain muuta asiaa viestin jälkeen.

Niin säkin

Yllättävän moni teini vastasi kirjoittamalla sanan ”Kiitos” tai sanat ”Niin säkin”. Se lämmitti suuresti ragemutsien sydämiä.

”Mä tiiän” oli myös muutamien ihana vastaus. Ihanaa, että tietävät. ”Mä tiiän mut mistä toi nyt yhtääkiä tuli. Säki oot ihana MUTTA myös outo.”

”Niin ne sannoo.” ”Tiedän.”

Mikä haaste tää on?

Osa nuorista haistoi heti palaneen käryn. ”Mikä Facebook-haaste tää on”, kysyi joku. Oma 14-vuotiaani kommentoi näin: ”Jos tää on joku ig juttu ni en tykkää”.

”Mitä ihmettä ihan randomisti vaan”, kyseenalaisti yksi nuori.

Ootko sää kuolemassa?

Oma 17-vuotiaani vastasi Ragemutseista klassikoksi tulleella ”Ootko sä kuolemassa” -jutulla, minkä olin aiemmin kertonut hänelle. Tämä oli alun perin jonkun muun teinin juttu. Muutama muukin teini mietti samaa, osa jopa tosissaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Yli pyykkivuorten -blogi (@hannamaariap) jakama julkaisu

Ootko vetänyt jotain kamaa?

Osa piti parhaana soittaa äidille ennen kirjallista vastausta ja tiedustella onko kaikki hyvin. Yllättävää kirjallista ihailua epäiltiin suuresti myös viestillä.

”Mikä homma.” ”Oot sä kipee?” ”Onks sulla korona?” ”Kui häh?” ”Mistä yhtäkkiä?” ”Mistä toi nyt tuli?” ”Ootko vetänyt jotain kamaa?” ”Mitä sä selität?” ”Ootko sä humalassa?”

Mitä mä oon taas tehnyt?

Päättelin tämän testin olleen julma siksi, että suurin osa nuorista ärsyyntyi tai jopa hätääntyi. Moni äiti kertoi sanovansa usein ääneen, että lapsi on ihana ja rakas, mutta yllättäen tullut viesti tuntui erittäin oudolta monen nuoren mielestä.

”Onko tää nyt hyvällä vai pahalla.” ”Mitä kakkaa?” ”Mitä vittua” ”Mitä mä oon taas tehnyt?” ”Mitä mä nyt tein?” ”Oonko tehnyt nyt jotain pahaa?” ”Ihan randomisti sanot vaan et oon ihana??”

”Toi oli creepyä ku yhtääkiä vaa sanot oot ihana.” ”Oot pelottava.”

Parhaita kommentteja

Teinien vastaukset olivat aidosti hämmentyneitä ja samalla liikuttavia, aitoja, ihania, hauskoja ja herkkiä. Monista vastauksista näkyi perheen sisäinen huumori ja nuoren ja vanhemman suhde.

”Poika 16v ei varmaan jaksanu lukea niin pitkää lausetta”, epäili yksi äiti, kun vastausta ei tullut. ”Kellähä se mun äiteen puhelin on”, huhuili joku nuorimies. Muutama epäili aidosti, että äidin piti oikeasti lähettää viesti pikkusisarukselle tai puolisolle teinin sijaan.

Yhdessä perheessä, kun poika heittäytyy imeläksi, äiti kysyy, haluaako tämä rahaa. ”Haluuks rahaa vai hä”, kysyi nyt poika puolestaan yllättävää imelyyttä kohdatessaan. Poika 17v epäili, että kyseessä oli synnintunnustuksen alkusäkeet: ”Peruutitko aamulla mun autoa päin?”

Muutama nuori epäili, että omakotitalon toisessa kerroksessa oleva äiti oli vailla jotakin. ”Mitä sä haluut”, kyseltiin huutamalla tai viestillä. Muutama nuori sai viestin omaan huoneeseensa saman talon sisällä ja piti parhaana juosta heti katsomaan, mikä äidillä on hätänä. ”Miks sä lähettelet outoja viestejä?” huusi yksi huoneestaan.

Mikä hauskinta, kaksi minuutti sen jälkeen, kun olin ryhmän ylläpitäjänä hyväksynyt ryhmän jäsenen aloituksen, puhelimeni piippasi. Siellä oli 65-vuotias isäni, joka lähestyi 40-vuotiasta tytärtään viestillä ”Oot ihana <3”. Kyllä, tämä teinien isoisä kuuluu Ragemutseihin. Vastasin tietysti heti.

Ragemutsit testi (1)

Sanotaan mutta ei kirjoiteta

Aika moni sanoo lapselleen usein, että olet rakas tai ihana mutta harva kirjoittaa. Ehkä tämän jälkeen mutsit kirjoittavat sen useammin – eivätkä lapset ehkä enää pelästy.

Testaa miten sinun lapsesi reagoivat! Kerro se kommenttikentässä, Ragemutseissa, @hannamaariap Instassa tai Yli pyykkivuorten Facebookissa

Lue myös

Boomer hei, Netflix and chill ei tarkoita telkkaria

Teini kulkee pakkasessa lenkkareissa – yritän kyllä parhaani suorittaessani äitiyttä…

Kymmenen tiukkaa faktaa teiniarjesta

Teinipoika imuroi. Kaveri: ”Ootko sä joku nainen?”

Lue myös

X