Yli pyykkivuorten

Mistä ystäviä löytää? Täältä olen löytänyt parhaat ystäväni

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
ystävyys
Hän löytyi seurakunnan päiväkerhosta 1980-luvulla.

Mistä löytää ystäviä? Mistä voi saada ystäviä varsinkin aikuisena? Minä olen muuttanut monta kertaa: olen asunut yhdeksällä paikkakunnalla.

Minä en ehkä ystävysty äkkiä, mutta tutustun äkkiä. Helposti pyydän mukaan lenkille tai meille leikkimään lasten kanssa. Kun näemme muutaman kerran, tuttavuus syvenee helposti ystävyydeksi. Ystäväni ovat kaikki empaattisia, huumorintajuisia, lämpimiä, sydämellisiä ja hyviä kuuntelijoita.

Täältä olen löytänyt parhaat ystäväni! Mistä sinä olet löytänyt parhaat ystäväsi?

Lue myös: Nainen tarvitsee tällaisia ystäviä

Kotoa

Pikkusiskoni on yksi parhaista ystävistäni. Toivon, että lapseni kokevat aikuisena samoin omasta sisarusuhteestaan.

Seurakunnan päiväkerhosta

Tutustuin parhaaseen ja pitkäaikaisimpaan ystävääni seurakunnan päiväkerhossa, kun olimme lapsia. Olimme samalla luokalla ensimmäisellä ja toisella. Perheeni muutti toiselle paikkakunnalle, mutta vanhemmat mahdollistivat ystävyytemme. Tapasimme monina viikonloppuina sekä lomilla. Muualla asuva ystävä oli kouluiässä rikkaus, jota monella muulla ei ollut. Soittelemme yhä kerran viikossa ja viestittelemme lähes joka päivä. Teemme yhdessä reissuja ja olemme toistemme poikien kummeja.

Ala-asteelta

Ala-asteystävistäni ja myöhemmin yläaste- ja lukioystävistäni on jäänyt muutama mukaani. Tärkeitä ystäviä, jotka tietävät kaiken historiastani.

ystävyys

Hän löytyi seurakunnan päiväkerhosta 1980-luvulla.

Kansanopistosta, ammattikorkeakoulusta, yliopistosta

Jokaisesta opiskelupaikastani on jäänyt yksi tai kaksi, joiden kanssa joskus soittelen tai kirjoittelen tai vähintään seuraamme toisiamme somessa.

Leikkipuistosta ollessani siellä äitinä

Tutustuin Aavan kummitätiin, kun hän tuli esikoisensa kanssa leikkipuistoon. Matilda on silloin 2-vuotias. Hän juoksi reippaasti kysymään naisen ja lapsen nimeä. Sillä hetkellä he tulivat elämäämme koko perheen voimin. Näemme muutamia kertoja vuodessa ja viestittelemme usein. Myös miehemme ovat ystäviä keskenään.

ystävyys

Hänet löysin leikkipuistosta vuonna 2006.

Naapurustosta

Olen tutustunut moniin naapureihin, joilla on ollut samanikäisiä lapsia. Moni ystävyyssuhde on ollut supertärkeä silloin, mutta jäänyt myöhemmin pois. Sekin kuuluu elämään. Erityisen kultaa on naapuri, johon on tutustunut muuten kuin lasten kautta ja jonka kanssa voi juoda kahvia tai skumppaa, kun siltä tuntuu ja juosta lainaamaan milloin leivinpaperia, milloin kynsilakanpoistoainetta.

Kirjastosta

Yhteen ystävääni tutustuin kirjastossa, kun hän alkoi spontaanisti lukea kirjaa oman lapsensa lisäksi myös Aavalle. En muista kumpi meistä kysyi ensin, että mennäänkö joskus yhdessä leikkipuistoon. Olimme kumpikin muuttaneet juuri paikkakunnalle emmekä tunteneet muita.

Töistä

Olen saanut jokaisesta työpaikasta ihania ystäviä. Osan kanssa ystävyys on jatkunut pätkätyösuhteeni päätyttyäkin.

Ystävän tai lasten kautta

Ainakin yhden tosi hyvän ystävän olen saanut yhteisen ystävän tutustutettua meidät. Lasten kavereiden äideistä on myös tullut ystäviäni.

Rakkauden kautta

Ja tietysti mies. Hän on se ykkönen. Puoliso, ystävä ja tuki.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Yli pyykkivuorten -blogi (@hannamaariap) jakama julkaisu

Sen hetken ystävät

On tosi hienoa, että on ollut ystäviä, jotka ovat jakaneet sen hetken: raskausajan, naapuruuden, perhekerhossa käymisen, luokkatoimikuntaan kuulumisen, harrastuksen, työn, sairastamisen tai muun tärkeän ajan. Ei ole vaarallista, että jotkut ystävyyssuhteet hiipuvat. Sekin kuuluu elämään.

Mistä sinä olet löytänyt parhaat ystäväsi?

Lue myös

Nainen tarvitsee tällaisia ystäviä

Sopiiko, että välillä ystävyyteen riittää, että ajattelee ystäviä?

Ystävät elävät nyt samaa perhearkea kuin me 10 vuotta sitten

Usein muuttava on helposti juureton ja ystävätön

Nyt tuo riittää, sanoi ystävä ja puuttui peliin

Jaksan paremmin, kun laiminlyön ystäviäni

Lue myös

X