Yli pyykkivuorten

Täydellinen tomaatti-vuohenjuustokeitto

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tomaatti-vuohenjuustokeitto on minun ja meidän Matildan ehdoton lempiruoka. Jos joskus tulee tilanne, että täytyy turvautua valmisruokaan, minä ja Matilda valitsemme aina saman: eineshyllyltä päätyy ostoskoriin tomaatti-vuohenjuustokeitto. Vaikka rakastamme sellaista keittoa, en ole ennen tehnyt sitä itse. Tänään tein! Oli kyllä älyttömän hyvää.

Ohjeen pohjana oli tämä Viimeistä murua myöten -blogin ohje. Käy kurkkaamassa alkuperäisen tomaatti-vuohenjuustokeitto-ohjeen upeat kuvat!

tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

6 annosta

3 tlk tomaattimurskaa
2 sipuli
5 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutio
5 rkl tomaattipyrettä
2 tl suolaa
3 tl sokeria
mustapippuria
300 g vuohenjuustotuorejuustoa

Pilko sipulit ja valkosipulit ja laita kattilaan. Kaada joukkoon oliiviöljy ja kuullota hetken.

Lisää tomaattimurskat, tomaattipyre, mausteet, vesi ja liemikuutiot. Keitä hetki. Lisää vuohenjuustot ja anna keiton kiehua puoli tuntia. Soseuta keitto. Koristele halutessasi tuoreella basilikalla ja ranskankermalla.

Meillä ei ole tällä hetkellä sauvasekoitinta, mutta ihan hyvin toimi ilmankin soseuttamista. Tuli kyllä tosi hyvää! Suosittelen!

tomaatti-vuohenjuustokeitto

Testaa myös näitä

Gluteenittomat pinaattiletut suolaisella täytteellä

Sitruunarisotto ja lohimedaljongit. Gluteeniton ja laktoositon itsenäisyyspäivän illallinen

Maailman paras kana-pestopasta, myös gluteeniton

Täydellinen kanaleipä, myös gluteeniton!

Lue myös

X