Yli pyykkivuorten

Lahjakkuuteni valuu hukkaan lasten kasvaessa!

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Nyt, kun lapset ovat isoja, suuri osa lahjakkuudestani jää täysin käyttämättä. Vuosien aikana opitut tärkeät taidot meinaavat nyt aivan jäädä käyttämättä. Yritän kyllä hyödyntää niitä arjessani lakkaamatta, mutta en saa lainkaan samaa arvostusta kuin vaikka kymmenen vuotta sitten. En tajua, ihan samat taidot minulla oli silloin ja nyt!

Kerron teille niistä. Jos samaistut, jaa ajatuksia kommenttikentässä, Facebookissa Yli pyykkivuorten -sivulla tai Ragemutseissa tai Instagramissa @hannamaariap.

Eepuputustat laatoosiin

Osaan täydellisesti yhä taapero-suomi-taapero -kielen. Osaan vaihtaa kaikki k-äänteet t-äänteeseen, kuten että oma syöttötuoli on oma penkki eli tuttujen kesken oma Pentti. Osaan myös lukuisia muita sanoja, kuten että ketsuppi on petti, maito on pitta, yöpuvun kanssa käytettävät sukat ovat eepuputustat, jalat ovat laatooset, syli on oppa ja perillä on perissä. Käytän lukuisia tällaisia sanoja arjessani yhä aivan tosissani.

Tässä on nalle ja napa!

Osaan ulkoa koko Ti-Ti Nallen musiikkituotannon. Ihan tuosta noin vain lähtee, jos haluatte, esimerkiksi ”Ti-Ti Nalle ja Tau Nalle nyt lähtee retkelle. Kuka tahtois mukaan tulla Ti-Tin rinnalle” ja ampparipampparit ja ”kaikki nyt uimaan, veteen pulikoimaan” ja ”souda, souda sukkelaan”.

Osaan myös muun muassa kaikki Risto Räppääjä -leffojen kappaleet, lukuisia unilauluja, kaikki klassiset Aa, aa ankat ja monia Barbie-kappaleita. Jos järjestetään vaikka Ti-Ti Nalle -karaoke, niin meitsi on messissä! Rumpu, rumpurei! Tässä on  nalle ja napa!

Tämä tarttui tukasta, nosti rantaan kuivumaan

Osaan lukuisia sormiloruja, joilla saa levottomat ja väsyneet lapset viihtymään. Esimerkiksi ruokaa odotellessa ravintolassa tai matkalaukkuja odottaessa terminaalissa voin ottaa lapsen polvelle ja heilutella lapsen sormia ja runoilla, että ”Ensimmäinen enkeli, keittiöön päin lenteli” tai että ”Tämä putos veteen, kultakalan eteen”.

Nämä ja muut sormilorut pelastivat monta hetkeä. Yritän välillä tehdä niitä loruja lasten varpailla, jos ne sattuvat sohvalla viereeni. Yleensä tämän jälkeen katoaa vierestäni ensin varpaat ja sitten koko loppuosa teiniä. Jännä juttu.

Osaan myös useita vuorosanoja lasten elokuvista, kirjoista ja äänikirjoista. Tiedän tietysti yhä, että Peppi Pitkätossun nimi on Peppilotta Sikuriina Rullakaartiina Kissanminttu Eiframintytär Pitkätossu. Pyrin tuomaan osaamistani esille sopivissa tilanteissa, lakkaamatta. Eivät arvosta.

Imut ja kuoret

Tiedän kaiken kestovaipoista. Ei tosin haittaa, että taidoilleni ei ole enää tarvetta. Tiedän myös lukuisia tuotemerkkejä, ja mitkä ovat niistä parhaat, lasten ruoista, vaatteista, lääkkeistä, rattaista ja vaunuista, turvaistuimista ja tuteista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Yli pyykkivuorten -blogi (@hannamaariap) jakama julkaisu

Potta löytyy, parhautta!

Tiedän, missä on parhaat leikkipuistot ja missä huoltoasemilla on siisteimmät lastenhoitohuoneet imetystuolilla sekä missä ravintoloissa on syöttötuoleja. Tai no, en tiedä enää. Tietojani ei ole päivitetty.

Äidin kanssa twerkataan koko aamupäivä!

Osaan järjestää olohuoneeseen temppuratoja, vetää villin discon pyllyäni vinhasti pyörittäen, vetää hauskoja seuraleikkejä, järjestää naamiaiset, piilottaa pihalle aarteenetsintään yllätyksiä, juosta sateella uikkarissa pihalla vesilammikoissa, You name it, mitä vaan. Silleen aika jännällä ilmeellä katsovat, jos nykyään ehdotan jotain tällaista.

Joo eipä mitään, meitsi hoitaa

Osaan myös puhua puhelimessa, tehdä ruokaa, niistää nenää, pestä hampaita, estää kirjahyllyä kaatumasta, irrottaa tukasta purkkaa ja purkaa pari pommia yhtä aikaa pari lasta lanteillani. Nykyään olisi tosin hankalaa, kun nuo teinit ovat jo kokoisiani ja poika pitempikin.

Nämä tulivat nopeasti mieleen. Mitä unohdin? Mikä erityislahjakkuus sinulla menee täysin hukkaan lasten kasvaessa? Jos samaistut, jaa ajatuksia kommenttikentässä, Facebookissa Yli pyykkivuorten -sivulla tai Ragemutseissa tai Instagramissa @hannamaariap.  

Lue myös

Äidiksi 23-vuotiaana: Jäin paitsi vain opiskelijabileistä

Jos meillä ei olisikaan iltatähteä…

On ihanaa, onnellista ja vaikeaa olla äiti

Minusta on tullut paska mutsi

Lue myös

X