Yli pyykkivuorten

Täydelliset gluteenittomat juustoraviolit

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
Gluteenittomat juustoraviolit (8)
Gluteenittomat juustoraviolit, voikastiketta, rucolaa, kanaa, salaattia ja pikkuisen ravioleista jäänyttä täytettä.

Täydelliset gluteenittomat juustoraviolit. Tiesotkö, että kaikki tekevät juustoravioleja koronakeväänä 2021!

Olemme aloittaneet ravioliseikkailun. Liity mukaan! Kaikki tekevät nykyään ravioleja itse! Siis minä ja Antti – ja sinä!

Kolme faktaa: 1. Juustoraviolit eli juustolla täytetyt pastat ovat parasta ikinä. 2. Gluteenittomia juustoravioleja ei saa vielä kovinkaan monelta valmistajalta valmiina. 3. Korona-ajan paras ajanviete on ruuanlaitto. Nyt jos koskaan on aikaa (ehkä) testata ravioleja! Osaat kyllä!

Olemme katselleet tässä Masterchef Australiaa ja saaneet pahan raviolikuumeen. Koska syömme gluteenittomasti, kuume on siis gluteeniton raviolikuume.

Olemme nyt testanneet juustoravioleja kaksi kertaa. Jaan teille nyt nämä vinkkimme, joihin olemme päätyneet. Ohjetta olemme soveltaneet eri ohjeista ja kokeilemalla. Tekemiseen ei tarvita pastakonetta.

Gluteenittomat juustoraviolit (8)

Gluteenittomat juustoraviolit, voikastiketta, rucolaa, kanaa, salaattia ja pikkuisen ravioleista jäänyttä täytettä.

Gluteenittomat juustoraviolit

viidelle

6 dl gluteenitonta jauhoseosta

1,5 tl psylliumia, jos jauhoseoksessa ei ole sitä valmiina

6 munaa

2 rkl oliiviöljyä

1 kananmuna voiteluun ja suolaa keitinveteen

Gluteenittomat juustoraviolit (8)

Raviolien juustotäyte

3 Charoux-vuohenjuustotuorejuustoa, a´la 150 g

tuoretta basilikaa kourallinen

1 chili

3 valkosipuli

1 sitruuna

suolaa

pippuria

Gluteenittomat juustoraviolit (8)

Voikastike

valkosipulia

suolaa

pippuria

voita

Juustokastike

1 rkl voita

2 rkl gluteenittomia jauhoa

4 dl maitoa

2 dl juustoraastetta

sitruuna

kuivattua basilikaa

Gluteenittomat juustoraviolit (8)

Gluteenittomat juustoraviolit ja juustokastike.

Glutteenittomien juustoraviolien valmistus

Kaada jauhot ja tarvittaessa psyllium kulhoon. Tee keskelle reikä ja riko sinne munat. Vatkaa sekaisin. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa käsin kauan niin, että se ei enää murene vaan on kimmoisa. Kääri taikinapallo muovikelmuun ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Valmista täyte. Notkista lusikalla tuorejuusto. Pilko chili, basilika ja valkosipulit pieneksi ja lisää tuorejuustoon. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista hieman mehua. Lisää suola ja pippuri.

Jaa taikina kuuteen yhtä suureen osaan. Ota kaksi taikinapalloa ja kaulitse niistä samankokoiset levyt. Hyvä vinkki on jauhottaa leikkuulauta ja kaulita sen päällä. Kääntele levyjä kaulitessasi, että ne eivät jää kiinni alustaan. Levyjen tulee olla erittäin ohuita. Laita levyt päällekäin ja leikkaa samankokoisiksi. Siirrä toinen levy hetkeksi syrjään.

Asettele levyn päälle pieniä nokareita täytettä. Voitele munalla reunoilta ja keskeltä. Aseta toinen taikinalevy päälle ja leikkaa neliöiksi. Painele haarukalla reunat kiinni. Toista seuraavilla kahdella taikinapalloilla ja vielä viimeisillä.

Laita kattilaan runsaasti vettä ja ripaus suolaa. Keitä ravioleja noin 4 minuuttia. Huuhtele raviolit kylmällä vedellä.

Muista voidella reunat ja väleistä.

Pöytään jäi kiinni, leikkuulautaan ei!

Gluteenittomat juustoraviolit (8)

Juustoraviolien kastike

Ensimmäisessä kokeilussa teimme juustokastiketta ja toisessa voikastiketta. Juustokastikkeessa kuullotimme jauhoja voissa ja lisäsimme maitoa, juustoraastetta, sitruunaa ja kuivattua basilikaa.

Voikastikkeeseen pilko valkosipuli pieniksi paloiksi ja sulata voita. Lisää suolaa ja pippuria.

 

Siis oikeesti. Toimii! Muista vain kaulita taikinalevyt todella, todella ohuiksi!

Gluteenittomia reseptejä

Maailman paras kana-pestopasta

Kanaleivät

Sitruunarisotto ja lohimedaljongit. Gluteeniton ja laktoositon itsenäisyyspäivän illallinen

Gluteeniton kasviswok

Gluteenittomat naanleivät ja intialainen kanaa tikka-masala

Täytetyt kanatortillat uunissa

Lue myös

X