Kevään raikkain kakku on mango-piimähyytelökakku

Kevään raikkain kakku on mango-piimähyytelökakku. Tämän kakun valmistaminen kestää vain puoli tuntia sekä hyytymisajan jääkaapissa ja viiden minuutin koristelun.
Olen saanut tämän ohjeen setäni perheeltä jo yli kymmenen vuotta sitten. En valitettavasti tiedä sen alkuperää. Kannattaa kokeilla!
Mango-piimähyytelökakku
200 g Digestive-keksejä
75 g voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
2 prk mangososetta
säilykemandariineja

Valmista näin
Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Laita seos irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit ja piimä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerin ja piimän joukkoon.
Kiehauta sitruunamehu. Purista vesi pois liivatteista ja lisää liivatteet kiehuvaan mehuun. Sekoita ja kaada ohuena nauhana piimä-kermavaahtoseokseen. Kaada vuokaan pohjan päälle.
Hyydytä jääkaapissa muutama tunti. Levitä mangososeet kakun päälle ja koristele säilykemandariineilla sekä esimerkiksi kermavaahdolla ja sitruunamelissalla.
Gluteenittomia reseptejä
Helppo, nopea ja täydellinen gluteeniton suklaarahka manteliliköörillä maustettuna
Gluteeniton ja laktoositon suklaa-juustokakku
Paras gluteeniton omenapiirakka (apple pie)
Gluteenittomat naanleivät ja intialainen kanaa tikka-masala
Kommentit