Yli pyykkivuorten

Äiti, piilota suklaa teineiltä. Näin se onnistuu! (Postaus kielletty alle 20-vuotiailta)

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten
äidin suklaa

Suklaa. Äideillä on edes joskus oikeus syödä itse omat herkkunsa. Edes se yksi suklaapatukka joskus. Mikään ei ole kauheampi tunne kuin pitkän työpäivän jälkeen unelmoida rivistä suklaata tai muutamasta karkista ja löytää kaapista pelkät suklaalevyn kääreet tai tyhjä karkkipussi! Epäreilua!

Teinien vanhempien ja ammattilaisten Ragemutsit-ryhmässä pohdittiin, minne voisi piilottaa äidin suklaat niin, että teinit ja muut lapset eivät löytäisi niitä. Lähes 200 äitiä paljasti parhaat piilopaikat!

Selvisi, että äidit ovat tässäkin lajissa erittäin kehittyneitä ja jatkuvasti valppaina. Moni on siirtänyt paikkaa jatkuvasti heti, kun perheen salaiset agentit ovat löytäneet kätköt. Keittiön kuiva-ainekaapista on siirrytty muovikippokoriin, sieltä omaan vaatekaappiin ja lopulta lukolliseen matkalaukkuun.

”Mulla on useampi jemma, ihan niin ku oravalla. Osan tietävät, muutama paikka on vielä pysynyt salassa. Yksi parhaimpia on pakastevihannespussissa pakkasessa.”

Joskus on piilottelussa käynyt huonostikin, mutta kerrasta on opittu, kun suklaa on sulanut helteellä autoon tai suklaaseen on tullut lisämauste: ”Kerran piilotin kynttilöiden sekaan keittiön yläkaappiin. Se oli virhe. Sattui olemaan hajustettua kynttilöitä ja suklaa maistui niille.”

Kehittyneimmät tietävät, mikä tepsii: ”Piilotan kaikkialle, mahdollisimman moneen paikkaan (yleensä kaapit ja lipastot) niin, että aina tarvittaessa on herkkuja eikä yhden piilon menettäminen pilaa herkkuhetkeä.”

äidin suklaa

Tänne äidit piilottavat omat suklaansa

Suklaapiilot on esitelty tässä tärkeysjärjestyksessä.

Alusvaatelaatikko. Ehdottomasti useimmiten äidin suklaakätköt ovat pikkareiden keskellä alusvaatelaatikossa. Joku menee jopa askeleen pitemmälle ja piilottaa herkut tamponilaatikkoon. Se toimii tosin vain poikien äideillä.

Keittiö. Keittiö osoittautui Ragemutsien toiseksi suosituimmaksi paikaksi. Omia herkkuja on kätketty esimerkiksi ”keittiöpyyhepinon väliin kaappiin ja liemikuutiopakettien taakse”, tyhjään kaurahiutalepakettiin, leikkuulautalaatikkoon, kattiloihin, vihanneslokeroon ja linssipaketin taakse. Jäätelöt on kätkettu muovipussiin, jonka päälle on rustattu ”koirien lihoja”.

”Mountain Dew six-packin ylimääräiset tölkit säilyivät puoli vuotta jemmassa kattilakaapissa padan sisällä. Mahtuivat juuri täydellisesti. Jemma ei ole vielä paljastunut.

Pitkävartisten sukkien laatikko. Teini ei äidin pitkävartisiin sukkiin koske, joten suklaatkin pysyvät piilossa.

Siivouskaappi. Imurin takana, pölyrättien vieressä pysyvät herkut ihan äidin omina. Tosin joskus teinien hajuaisti ja penkomistyyli on pettämätön: ”Luulin siivouskaapin olevan 100varma, mut erehdyin”.

Auto. Hansikaslokerossa, kuskin penkin alla, takakontissa ja oven syvennyksessä pysyy äidin suklaa koskemattomana. Huom! Ei toimi kesällä!

Käsilaukku tai salikassi. ”Mulla on pohjaton laukku, missä kaikki mahdollinen kulkee mukana. Ei teini heti sieltä mitään löydä kun en löydä itsekään. Aina kivoja ylläreitä sieltä löytyy.” ”Mun käsilaukun sisällä on siinä kiinni oleva pienempi lompakkolaukku, jossa säilytän pikkuhousunsuojia. Ja suklaata!”

Likapyykkikaappi. Jännästi säilyvät suklaat ja pyykit rauhassa.

Vaatehuone ja kodinhoitohuone. Kukaan ei epäile mitään, kun äiti käy vaatehuoneessa.” ”Pyykkipulveripakettiin (pakastepussissa), ei muuten löydä isäntäkään.”

Teinin huone. ”Teinin huoneeseen lipaston laatikkoon. Sieltä ei etsi.” ”Sinne teinin huoneen lattialle jonkun vaatteen alle. Siellä on ja pysyy.” ”Tytön vaatekaappiin – vaatteet on kuitenkin aina lattialla, eikä vahingossakaan eksy kaappiin…”

Kengät. Yläkaapissa on vanhat moon bootsit, joiden sisään mahtuu vaikka mitä. Ei oo kukaan ikinä löytänyt tätä mun kätköä. Itse kengät on nykyään täysin tarpeettomat, mutta on niin hyvä piilo joulu- ja synttärilahjoillekin etten voi luopua niistä.”

Työpiste tai työpaikka.Näin etätyöaikaan työpöydälläni on pahvikansio, jossa säilytän ohuita työkansioita, papereita ja vihkoja sekä työpaikan avaimia pikku pussukassa – ja äidin salaherkkuja.” ”Mun työlaukkuun, jossa läppäri. Sieltä mutustelen sitten etätyöpäivieni aikana kaikessa rauhassa.” ”Vien töihin, kukaan ei löydä.”

Patjan alla. ”Ainut paikka missä säilyy on oman sängyn paksumman petauspatjan alla. Sinne ei ole kukaan vielöä tajunnut katsoa. KAIKKI muut paikat on tongittu ja mikään ei säily missään. Lähtee energiageeleistä saakka kaikki.”

Muita suosikkipaikkoja: taaperon vaippapaketin sisällä, verenpainemittarin pussissa, taskussa, varastokaapissa, työkaluvajassa, pihasaunassa ja lankalaatikossa.

Lukollinen kaappi, arkku tai matkalaukku. Joskus tilanne vaatii lukkoa. Heavyusereilla on jopa kassakaappi.

Ainoa, mikä toimii: ”Vatsaan!!” ”Mahaan. Kaikki muut piilopaikat ne löytää.” ”Kassakaappi ja nielty avain olis varmaan ainoa varma keino.”

äidin suklaa

Suklaa – totuus piilottelusta

Ahne äiti.Mulla ei jää mitään piilotettavaksi… Olen niin ahne. Meillä teini piilottaa suklaat, ettei äiti syö.” ”Lapsi joutuu piilottamaan multa suklaansa ja muut herkkunsa. Enkä todellakaan tiedä minne hän ne laittaa turvaan.” ”Meillä en piilota siksi, että lapset ne muualta rohmuaisivat omin luvin, vaan piilottaakseni lapsilta makeanhimoni ja herkutteluni.”

Ahne isä. Moni tunnisti piilottavansa herkut myös mieheltään. ”Teineiltä on helppo piilottaa mutta kun löytyis sellainen piilo mistä mies ei haistais.”

Kiltit lapset. Joissain perheissä ei kosketa toisten suklaisiin. (Saisinko kasvatusvinkkejä, kiitos!) ”Ei piilotella. Meillä aikuisilla on omat paikat hyllyllä ja lapsilla on omat herkkulaatikot, kukaan ei ota ilman lupaa muiden herkkuja. Esim pääsiäisenä pieniä suklaamunia on kipossa ihan pöydälläkin eikä niitä kukaan ota kysymättä.” ”Ei ne uskalla koskea mun suklaisiin.” ”En piilota. Kaikki kunnioittavat toisen omaa ja yhteiset säätelyllä säilyy.”

Teinille myös. ”Tarvii teinikin suklaansa.”

Huono tilanne. ”Olen luovuttanut, en syö enää suklaata.”

Mites teillä? Tyhjenevätkö kaapit yllättäen? Jääkö äidille yhtään? Testaa nämä piilopaikat! Teinin vanhempi, liity Ragemutseihin!

Ragemutsit-ryhmän satoa

Ragemutsien julma testi teineille: ”Oot ihana”. Katso, miten teinit reagoivat

”En olekaan äitinä täysin epäonnistunut.” Ragemutsit-ryhmä kasvaa hurjaa vauhtia

Boomer hei, Netflix and chill ei tarkoita telkkaria

Lue myös

X