Yli pyykkivuorten

Sittenkin toteutuneet vanhojen tanssit olivat lukuvuoden suurin onni

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

Kesäkuu ja lasten kesäloma! Vaikka juuri postasin lomaan liittyvistä ärsytyksentunteista, nyt on päällä kuitenkin pelkkä onni. Ihana lasten loma pitkän kouluvuoden jälkeen!

Meidän perheelle lukuvuoden suurin onni oli Matildan vanhojen tanssit. Välillä tuntui ihan kohtuuttomalta seurata sivusta, miten lukion kakkosten tanssit olivat koko ajan koronan vuoksi ihan veitsenterällä.

Koronatilanne sääteli missä ja miten he harjoittelivat. Harjoittelun yllä oli jatkuvasti synkkä pilvi, joka ennusti tanssien siirtämistä jonnekin ajankohtaan, josta ei ollut tietoa. Se vaikutti ihan kaikkeen: nuorten motivaatioon, harjoitteluun, asujen ostoon, kampausajan varaamiseen, paljon odotettujen vanhojen jatkojen pohtimiseen sekä muuhun koulutyöhön.

En voi edes kuvitella, millaista metatyötä, tsemppipuhetta ja harjoittelujen organisointia koulut ja tansseja ohjaavat opettajat ovat tehneet! He ottivat vastaan nuorten epätoivon, toivon ja epätietoisuuden ja vetivät tiukkoja treenejä maskien takaa tietämättä itsekään, onnistuvatko tanssit ollenkaan. Koko ajan oli myös päällä pelko koronan leviämisestä ja altistumisista.

Sittenkin tanssit ja yleisö

Meidän Matildan vanhojen tanssit saatiin lopulta järjestettyä 21. toukokuuta. Juuri samaan aikaan rajoitukset höllenivät. Jokaisesta perheestä pääsi yksi paikan päälle katsomaan juhlaa, ja muille järjestettiin streamaus. Heitimme miehen kanssa kolikkoa. Minä voitin, mutta harmitti kovasti miehen puolesta, kun hän ei päässyt.

Olin kuitenkin todella onnellinen streamauksesta! Isovanhemmat, kummit, sedät ja muutamat muut ystävät ja sukulaiset seurasivat tansseja kotoaan. Oli suuri onni saada jakaa heidän kanssaan suuri päivä etäyhteyksin. Toivottavasti se tapa säilyy tulevaisuudessakin.

Korona-aika on koetellut rankasti opiskelijoita etäkouluineen ja epätietoisuuksineen. Tuntui ihan älyttömän upealta, kun koronatilanne helpotti ja nuoret saivat tanssinsa. Miten ylpeä ja onnellinen olin! Miten onnellista on saada seurata lasten elämän hienoimpia hetkiä. Suuri etuoikeus!

Miten sinun lapsesi vanhojen tanssien kanssa kävi?

Lue myös

X