Yli pyykkivuorten

Mieletön onni, että on joku, joka katsoo kanssani Tohtori jalkapaisetta

Teksti: Hanna Maaria, Yli pyykkivuorten

On ihan valtava onni, että on joku, joka makoilee lauantai-iltana sohvalla vieressäni ja antaa minun pitää jalkojani hänen päällään ja katsoo kanssani Tohtori jalkapaisetta vain siksi, että se on niin ällöttävä ohjelma, että enhän nyt halua sitä yksinkään katsoa.

Joku, joka kysyy illalla, että muistinhan ottaa päivän lääkkeet tai jos tulee migreeni, ilmestyy viereen vesilasin ja särkylääkkeen kanssa, nostaa istumaan ja kallistaa lasia. Joku, joka laittaa työmatkalta illalla Hyvää yötä kulta -viestin.

Joku, jolle sanon tänään huoleni lapsen huoneen kylmyydestä ja joka huomenna kertoo, että kävi ostamassa lisäpatterin ja asensi sen ja kysyy, että tulenko katsomaan, että tulihan varmasti hyvään kohtaan.

Joku, jolle perhe ja koti on aina ykkönen. Joku, joka tuntee minut niin hyvin, että pilkkaa minua hyväntahtoisesti. Joku, jolla on perusteltuja mielipiteitä, viisautta ja älykkyyttä.

Joku, joka jaksaa kuunnella kaikki valitukseni, ruikutukseni ja maailman epäreiluudet ja joka halaa tiukasti. Joku, joka tietää ja hyväksyy kaikki turhat maneerini, kuten ruokien kuvaamisen ennen syömistä, sen, että jään roikkumaan kännykällä kuten teinit ja sen, että asetan kännykän terassin kaidetta vasten, käsken halaamaan ja otan kuvan ajastimella…

Joku, joka käy joka viikko ruokakaupassa, koska tykkää siitä, ja pyytää minut joskus seuraksi, jos haluan lähteä. Joku, joka joskus vastustaa jotain ideaani, mutta hetken mietityttyään saattaa toteuttaa sen kuitenkin, jos se on minulle tärkeää.

Joku, joka ymmärtää täysin kuivaa huumoriani, jolle ei edes kuulu nauraa. Joku, joka rauhoittaa minua ja opettaa harkintaa ja pitkäjännitteisyyttä. Joku, joka tuntee minut täysin, tietää kaikki heikkouteni ja pysyy siinä vieressä aina vain, kaikesta siitä huolimatta.

Joku, joka on kallioni.

Huomenna hääpäivä numero 19. Marraskuussa vuosipäivä numero 24. Kiitos, että olet sinä. Et kuka vain joku, vaan juuri sinä.

Lue myös

31.12.1999 olin 19 – ja menimme salaa kihloihin

Äidiksi 23-vuotiaana: Jäin paitsi vain opiskelijabileistä

Parisuhde: viisi asiaa, joiden avulla suhde voi olla onnellinen

Lue myös

X