Minä ja perheeni

Olen 36-vuotias kolmen lapsen äiti ja yhden miehen vaimo, toimittaja ja bloggaaja Pirkanmaalta.
Kirjoitan Yli pyykkivuorten -blogissani viisihenkisen perheemme arjesta sekä ajatuksia naiseudesta, ihmisyydestä ja yhteiskunnasta. Bloggaan omaksi ilokseni, harrastuksekseni ja elämän pieniä oivalluksia muille antaakseni.

Kirjoitan arjestamme sekä ruusuisesti että niin kuin
pyykkivuoriarjesta uhma-, murros- ja keski-iän kiukuissa voi kirjoittaa: elämänmakuisesti. Kirjoitan lapsia ja elämää rakastaen ja ruuhkavuosille
lempeästi hymyillen ja välillä kiukustuen.

Muutimme Tampereen kupeeseen vuonna 2014 Jyväskylästä, jossa ehdimme asua 12 vuotta. Juuremme ovat Itä-Suomessa. Tämä on viides maakuntani ja yhdeksäs paikkakuntani, joten olen ehtinyt katsella elämää Suomessa muutamasta eri suunasta. Nyt tuntuu, että tämänhetkinen kotimme on oikeasti kotimme.

Perheeseeni kuuluvat ”Aava”, s. 2011, ”Henrik”, s. 2006, ja ”Matilda”, s. 2003 sekä aviopuoliso ”A”, jonka kanssa olen ollut yhdessä lukioikäisestä asti. Vuonna 2017 olemme olleet naimisissa 15 vuotta ja yhdessä 20 vuotta. Lapsemme vilahtelevat blogissa, mutta tämä ei ole heidän lapsuuspäiväkirjansa vaan minun tarinani ja minun ajatuksiani. En naura tai ole vihainen uhmaiälle enkä murrosiälle, mutta sen sijaan nauran itselleni, kun yritän rämpiä kunnialla elämän upeimmat vuodet läpi.
Kirjoitan arjestamme, pyykkivuorista, lasten kasvun ja kasvattamisen onnesta ja vaikeudesta, riidoista ja rakkaudesta sekä yhtäaikaisesta uhma-, esimurros-, murros- ja keski-iästä. Siinäpä  kiukkuja kerrakseen! Välillä ei voi kuin istua lattialle kaatuneiden murojen keskelle ja nauraa yhdessä lasten kanssa. Ihan hulvatonta elämää! 

Kirjoitan myös naiseudesta: siitä, että on välillä muistettava olla supernainen ja lentää korkkarit katossa yli pyykkivuorten, jopa läpi lasikattojen. Lasten lapsuusaika on lyhyt, mutta niin myös oma elämä. Kahtakymmentä vuotta ei kannata hautautua kotiin pyykkivuorien alle. 
Kirjoitan lapsiperheen arjen ja naiseuden lisäksi esimerkiksi leipomisesta ja ruuanlaitosta, kodin sisustamisesta, matkailusta, ystävien kanssa olemisesta, keikoista ja konserteista ja asioista, jotka koskettavat minua yhteiskunnallisessa keskustelussa.
Kirjoitan myös kuopuksen keliakiasta sekä Yli pyykkivuorten -blogissa että Keliakialiiton Suunta-verkkopalvelujen Arjen murusia -ryhmäblogissa. Täältä voit lukea blogin edelliseen osoitteeseen jääneitä tekstejäni.
Tervetuloa mukaan pyykkivuoriarkeen!

X