Mainos: Suomalainen Tehopesu
Mainos | Suomalainen Tehopesu Hohdokasta kotoilua

Kompakti kesämökki on viisihenkisen perheen rakas pakopaikka

Kesämökki on bloggaaja Anette Aholle kuin toinen koti. Perhe siivoaa mökin kuntoon parin päivän talkoilla.

Teksti:
Suomalainen Tehopesu
Teksti:
Suomalainen Tehopesu

Kesämökki on bloggaaja Anette Aholle kuin toinen koti. Perhe siivoaa mökin kuntoon parin päivän talkoilla.

Juttu julkaistu toukokuussa 2020

Kaksplus.fi-sivustolla Operaatio äiti -nimistä blogia pitävä Anette Aho on mökki-ihminen sanan varsinaisessa merkityksessä. Paraisilla sijaitseva sukumökki on Aneten perheelle kuin toinen koti.  

– Vietämme siellä kesät melkein kokonaan. Keväisin ja syksyisin lähdemme mökille lomilla ja viikonloppuisin. Olemme tosi kovia mökkeilijöitä, Anette kuvailee. 

Anette asuu puolisonsa, perheen kolmen lapsen sekä kahden koiran kanssa Helsingin Lauttasaaressa. Betoniviidakon keskeltä on ihana paeta säännöllisesti Paraisille. Siellä Aneten perhettä odottaa perinteinen, kompakti pikkumökki, suuri tontti ja luonnon rauha. Ympärillä on vain merta ja metsää, mökkinaapuritkin ovat kaukana.  

– Voisin hyvinkin muuttaa kokonaan maaseudulle, jos kyse olisi vain omasta elämästäni, Anette kertoo.  

Anette Ahon kesämökki Paraisilla on rakas paikka. Ahon perhe viettää lähes koko kesän mökillä, jossa aika kuluu leppoisasti. Mökistä pidetään hyvää huolta ja keväisin tehdään suursiivous.
Mökin omalla hiekkarannalla leikitään, uidaan ja otetaan aurinkoa. Vaikka mökki itsessään on kompakti, ympäröivä luonto ja vesistö tarjoaa tilaa hengähtää.

Metsäretkiä ja saunomista 

Myös Aneten 7-vuotias poika sekä 4- ja 2-vuotiaat tyttäret nauttivat täysin siemauksin mökkielämästä. Ulko-ovi on yleensä aina auki ja trampoliini, hiekkalaatikko sekä terassilla lojuvat lelut koko ajan ulottuvilla. Leppoisa mökkielämä on hyvin erilaista kuin kaupunkiarki kerrostalossa. 

Perheen lempiaktiviteetteihin mökillä kuuluvat pienet retket veneellä ja lähimetsissä. 

– Tärkeintä on luonnosta nauttiminen. Yritämme jättää virtuaalimaailman Helsinkiin. Kesällä voimme lähteä ihan vain kävelemään ja katselemaan perhosia mökkitielleSyksymmällä keräämme metsäretkillä marjoja. Tietysti myös uimme ja saunomme paljon, sillä kaupunkikodissamme ei ole saunaa.

Perhe ulkoilee mielellään sadepäivinäkin. Mökkitien lätäköissä on hauska loiskutella kumppareissa ja kun sade taukoaa, juostaan taas trampoliinille. Välillä katsotaan elokuvia, pyykätään, leivotaan tai ihan vain laiskotellaan.  

Mökin puusauna lämpiää lähes joka päivä. Sauna suositellaan pestäväksi vähintään kaksi kertaa vuodessa. Jos saunaa käytetään päivittäin, tiheämpi pesuväli on tarpeen.

Anette kokee, että perhe-elämä on mökillä helpompaa kuin kaupungissa. 

– Mökillä saan yleensä laittaa rauhassa ruokaa ja istua aurinkotuolilla, kun lapset keksivät itse puuhaa ja ravaavat ötököiden perässä ulkona.  

Suursiivous koko perheen voimin 

Suomalaiseen mökkielämään kuuluvat yleensä olennaisesti myös kaikenlaiset projektit. Aneten perheen mökillä on viime vuosina rakennettu terassia, kaadettu puita ja laitettu puutarhaa kuntoon. Mökkirakennustakin on pantu uuteen uskoon: seiniä on maalattu, kattoa uusittu ja hankittu uusia huonekaluja.  

– Seuraava operaatio on ulkovessojen uusiminen, Anette kertoo. 

 

”Mökillämme on paljon aitoa puupintaa, joihin käytän puulle tarkoitettuja pesuaineita”, Anette Aho kertoo.

Keväisin Anette tekee perheineen kunnon suursiivouksen mökillä.  

– Talven jälkeen mökissä on hirveästi hiirenpapanoita. Imuroimme ja pesemme kaikki tasot. Pesemme myös saunan kunnolla. Yleensä suursiivoukseen kuluu pari päivää, ja välillä lapsetkin innostuvat auttamaan.  

Anette muistuttaa oikeanlaisten pesuaineiden tärkeydestä. 

– Mökillämme on paljon aitoa puupintaa, joihin käytän puulle tarkoitettuja pesuaineita. 

Aneten rakkain mökkimuistokin liittyy siivoamiseen. Silloin hän pesi mumminsa kanssa joka kesä yhdessä leikkimökin ja matot. Mattojen pesu onkin parhaimmillaan hauskaa puuhaa auringonpaisteessa perheen kanssa. 

– Ostimme tänä kesänä mökillemme mattoja, joten ensi kesänä pääsemme pesemään niitä. Matonpesuun saa lapsetkin houkuteltua helposti mukaan.

  

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X