Mainos: Anne Penttilä
Mainos | Anne Penttilä Asuntomessut 2020

Uutta Asuntomessuilla: ideoita kodin sisustamiseen trenditilasta

Tarkista helposti sisustamisen uusimmat trendit, hae ideoita ja inspiraatiota oman kodin sisustamiseen. Sisustusammattilaiset kokoavat ajankohtaiset tuotteet, värit ja materiaalit Kouvolan Asuntomessujen Trendikotiin ja Sisustus Loungeen. Osallistu kilpailuun alla!

Kouvolan Asuntomessujen Sisustus Loungessa on nähtävillä esimerkiksi värejä, lattiamateriaaleja, tapetteja ja valaisimia.

Tarkista helposti sisustamisen uusimmat trendit, hae ideoita ja inspiraatiota oman kodin sisustamiseen. Sisustusammattilaiset kokoavat ajankohtaiset tuotteet, värit ja materiaalit Kouvolan Asuntomessujen Trendikotiin ja Sisustus Loungeen. Osallistu kilpailuun alla!

Tätä ei ole aiemmin nähty Asuntomessuilla: Yksi messukohteista on trenditila, joka esittelee ammattilaisten valitsemia, juuri nyt trendikkäitä ideoita kodin sisustamiseen. Kävijä voi käydä siellä helposti tarkistamassa, mikä on pinnalla.

Entisen Pioneerikoulun luokkahuoneeseen rakentuu väliseinillä Trendikoti, jonne on sisustettu kylpyhuone, avara olohuone ja makuusyvennys. Kotitoimisto esittelee uusimpia ratkaisuja työtilan kalustamiseen. Toiseen huoneeseen tulee Sisustus Lounge, joka on näyttelytila ajankohtaisille tuotteille.

Sisustussuunnittelija Malla Tapio vastaa trenditilan suunnittelusta Kouvolan Asuntomessuille.

Muitakin sisustusideoita kuin skandinaavista vaaleutta

Suomalaiset rakastavat skandinaavista, vaaleaa sisustusta, mikä näkyy usein myös Asuntomessujen kohteiden sisustuksissa. Sama trendikäs tuote tai sisustusratkaisu voi löytyä usean messukohteen sisustuksesta.

Lisäinspiraatiota kävijä löytää Kouvolan Asuntomessujen trenditilasta. Trendikodin suunnittelusta vastaava sisustussuunnittelija Malla Tapio kertoo esille tulevan materiaali- ja tuotevaihtoehtoja, jotka linkittyvät tämän hetken ja tulevaisuuden trendeihin.

– Vähän tavanomaista messusisustamista rohkeammin, muttei suinkaan täysin yliampuvasti tai liian kuvitteellisesti. Esimerkiksi väreillä tulee olemaan iso rooli.

Osta liput Asuntomessuille

Kävijä voi pysähtyä kohteeseen messuvilinän keskellä ja inspiroitua uusimmista sisustustrendeistä. Sisustus Loungessa on nähtävillä esimerkiksi lattiamateriaaleja, tapetteja, värejä, kivipintoja, vetimiä, hanoja ja valaisimia. Tuotteista kerrotaan myös tuotetietoja. Tarjontaa on useilta valmistajilta ja myös eri hintaluokista.

– Tavoitteena on, että tilasta voisi poimia isompia sisustusvinkkejä tai pieniä trendimausteita oman kodin sisustukseen, sanoo sisustussuunnittelija Riitta Bergman.

– Trendikkäitä ovat nyt pyöreät muodot huonekaluissa ja sisustusesineissä, sanoo sisustussuunnittelija Riitta Bergman.

Kodin sisustustrendeissä kierrätystä, hyvinvointia ja pyöreitä muotoja

Kestävä kehitys ja kierrätys on vahva megatrendi maailmalla, ja se näkyy myös sisustamisessa, sanoo Malla Tapio.

– Siihen linkittyy tarve hyvinvointiin: halutaan asua terveessä sisäilmassa, käyttää puhtaita ja luonnollisia materiaaleja. Kaipuu luontoon näkyy puun suosiossa. Perinteiset asiat ja käsityötaidot ovat kunniassa.

Yhteisöllisyyden korostaminen ja toisaalta pienet asuintilat suosivat sisustuksen joustavuutta ja muuntelukykyä. Huonekalut ovat muunneltavia, hylly muuttuu pöydäksi ja 70–80-lukujen palasohvat ovat tulleet uudestaan.

– Pyöreät muodot huonekaluissa ja sisustusesineissä ovat nyt trendikkäitä. Jopa 80-luvun kaarevat oviaukot tekevät uutta tulemista, lisää Bergman.

Todella iso megatrendi on työn luonteen muuttuminen. Moni tekee kotonaan etä- tai freelance-työtä. Kotona tarvitaan sisustukseen sopiva työtila, joka taipuu muuhunkin käyttöön.

Mausteita sisustukseen tuodaan muista kulttuureista ja kuvataiteesta

Globaali ilmiö on myös eri kulttuurien sekoittaminen sisustuksessa, sanoo Malla Tapio.

– Sosiaalinen media on nopeuttanut trendien leviämistä, esimerkiksi Milanon messujen uutuudet nähdään heti Instagramissa. Kaikki on kuluttajille saatavilla lähes yhtä aikaa, ja inspiraatiolähteitä on tarjolla enemmän.

Malla Tapio ennakoi taiteen tulevan uudelleen kodin sisustukseen. Valokuva- ja julistetaide on istunut hyvin mustavalko-harmaaseen sisustamiseen, ja nyt lisätään aitoa taidetta.

– Jo Porin Asuntomessuilla näkyi vahvemmin kuvataidetta. Nyt myös muotoilu ja veistokset nousevat kodin sisustukseen.

Kodin sisustamisessa korostuu persoonallisuus. Suomalaiset kodit eivät enää muistuta toisiaan, vaan sisustukseen poimitaan asujia miellyttäviä ideoita. Tätä tukevat myös Kouvolan Asuntomessujen Trendikoti ja Sisustus Lounge.

Trenditilassa maksutonta neuvontaa sisustusviikolla

  • Kouvolan Asuntomessujen 2019 trenditilakohteeseen rakentuvat Trendikoti ja Sisustus Lounge.
  • Avoinna koko messujen ajan entisen Pioneerikoulun tiloissa.
  • Sisustusviikolla eli asuntomessujen 2. viikolla Sisustus Loungessa on iltapäivisin tarjolla maksutonta sisustusneuvontaa.
  • Sisustussuunnittelijat neuvovat kävijöitä heidän sisustushaasteissaan noin 20 minuutin mittaisissa tapaamisissa.

Osallistu kilpailuun ja voita Skoda-laukku!

Vastaa kysymyksiin alla olevalla lomakkeella ja osallistut arvontaan. Voit voittaa 40 litran Skoda-laukun, jossa on olka- ja selkähihnat. Palkinnon arvo on 40 €.

Saman kilpailun löydät myös muista Asuntomessut-artikkeleista.

Osallistu kisaan su 25.8.2019 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!

X