Mainos Asuntomessut 2020

Kouvolan ilmailuhistoria ja upea MI8-helikopteri esillä Asuntomessuilla – osallistu kisaan!

Kouvolan Asuntomessuilla on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua kaupungin ilmailuhistoriaan ja Puolustusvoimien käytössä olleeseen MI8-kuljetuskopteriin. Osallistu myös kilpailuun alla!

MI8-helikopteri siirretään Utin kentälle rakennettavaan vitriiniin, joka on pinta-alaltaan noin 636 neliötä. Hankkeen suojelijana on kansanedustaja Ilkka Kanerva.

Kouvolan Asuntomessuilla on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua kaupungin ilmailuhistoriaan ja Puolustusvoimien käytössä olleeseen MI8-kuljetuskopteriin. Osallistu myös kilpailuun alla!

Kouvolan ilmailuhistoria on näyttävästi esillä Kouvolan Asuntomessuilla 12.7.–11.8. Utin Ilmakilta ry tuo messualueen Pioneerikentälle nähtäväksi venäläisen MI8-kuljetuskopterin ja pystyttää kentälle teltan, jonka monitoreilta voi seurata helikopterin lentohistoriaa. Utin Ilmakillan tarjoamassa ohjelmassa on luvassa myös historiaviikko, jolloin paikalla on VIP-vieraita ja puhujia sekä luentoja koptereista ja ilmailuhistoriasta.

MI8-kuljetuskopterille vitriini Utin kentälle

Esillä oleva MI8-kuljetuskopteri museoidaan Utin kentälle vitriiniin. Messuvierailijat voivat halutessaan lahjoittaa sopivan summan, esimerkiksi 20 euroa, joka käytetään vitriinin rakennuskustannuksiin. Lahjoittajat voivat kuvauttaa itsensä MI8:n ohjaamossa pilotin paikalla ja saavat itselleen muistoksi kiitoskortin ja valokuvan.

Osta liput Asuntomessuille

– Puolustusvoimilla oli käytössään vuosina 1973–2010 kymmenkunta MI8-kuljetuskopteria, joita käytettiin Puolustusvoimien harjoituksissa, Rajavartiolaitoksen toiminnassa, Suomen elinkeinoelämän ja teollisuuden apuna sekä erilaisissa pelastustöissä kuten esimerkiksi Estonian laivaonnettomuuden pelastusoperaatiossa, kertoo Utin Ilmakilta ry:n varapuheenjohtaja Eino Rantala, joka on myös itse lentänyt MI8-koneilla.

MI8-kuljetuskopterin roottorin halkaisija on 22 metriä. Jos koneeseen asentaa penkit, kyytiin mahtuu 20 ihmistä. © Utin Ilmakilta

Uttiin suunnitteilla Ilmailupuisto

Kouvolassa sijaitseva Utti on tällä hetkellä Suomen helikopteritoiminnan pääpaikka. Suomen marsalkka Mannerheim perusti Utin lentotukikohdan vuonna 1918. Viime vuonna tällä samaisella Kouvolan kentällä vietettiin 100-vuotisjuhlaa.

Rantala kertoo, että Utin yhteyteen on tarkoitus rakentaa ilmailupuisto.
– Ilmailupuistossa voi tutustua helikopteritoimintaan ja ilmailuun. Puistoon tullaan rakentamaan muun muassa helikopterien näyttelyhalli. Tavoitteena olisi saada ihmiset ja nuoriso kiinnostumaan helikopteritoiminnasta sekä saada hyviä lentäjiä Puolustusvoimien, Rajavartiolaitoksen ja siviili-ilmailun piiriin, sanoo Rantala.

Osallistu kilpailuun ja voita Skoda-laukku!

Vastaa kysymyksiin alla olevalla lomakkeella ja osallistut arvontaan. Voit voittaa 40 litran Skoda-laukun, jossa on olka- ja selkähihnat. Palkinnon arvo on 40 €.

Saman kilpailun löydät myös muista Asuntomessut-artikkeleista.

Osallistu kisaan su 25.8.2019 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!

X