Mainos Asuntomessut 2020

Harkitsetko kodin remonttia? Hae Asuntomessuilta Jorma Piisisen vinkit remonttiisi – osallistu kisaan alla!

Remppaviikolla 29.7.-4.8. päästään konkreettisiin remonttitunnelmiin, kun kovat tekijät astuvat AsukasAreenalle! Keskiviikkona 31.7. on luvassa harvinaista herkkua, kun remonttipiiskuri Perttu Sirviö ja Remontti Reiskana tunnettu Jorma Piisinen kohtaavat työnäytöksessä. Osallistu alla myös kilpailuun!

Jorma Piisinen esiintyy AsukasAreenalla ke 31.7.

Remppaviikolla 29.7.-4.8. päästään konkreettisiin remonttitunnelmiin, kun kovat tekijät astuvat AsukasAreenalle! Keskiviikkona 31.7. on luvassa harvinaista herkkua, kun remonttipiiskuri Perttu Sirviö ja Remontti Reiskana tunnettu Jorma Piisinen kohtaavat työnäytöksessä. Osallistu alla myös kilpailuun!

Kouvolan Asuntomessuilla vietetään 29.7.–4.8. Rakenna ja remontoi -viikkoa, jota isännöi remottipiiskuri Perttu Sirviö. Remppaviikolla on tiedossa muun muassa remppaneuvontaa, ja Joka kodin asuntomarkkinat-ohjelmassa Remontti-Reiskana esiintyneen Jorma Piisisen arvokkaita vinkkejä pääsee kuuntelemaan AsukasAreenalla ke 31.7. klo 15:00-15:30, kun hän kohtaa Sirviön työnäytöksessä.

Muusikon talo on rakennettu vuosina 1912-1913, ja se esitellään Asuntomessuilla korjausrakentamisen kohteena. Se remontoidaan matkustamista rakastavan muusikon tarpeisiin. © TAVATON media

Tutustu kohteeseen, jossa remontoidaan vanha miehistösauna ja leipomo

Piisinen vinkkaa messukävijöitä tutustumaan myös yli sata vuotta vanhaan miehistösaunaan ja leipomoon, joista remontoidaan koti. Mielenkiintoisessa  remonttikorjaushankkeessa venäläisten 1911–1912-luvuilla rakentama miehistösauna ja leipomo rempataan uuteen uskoon. Vanhasta miehistösaunasta ja leipomosta remontoidaan koti ja harrastustilat Lontoossa asuvalle suomalaiselle muusikolle. Rakennuksen rakenteet jätetään auki messujen ajaksi ja paikan päällä voi käydä katsomassa, miltä remonttitilanne näyttää.

Osta liput Asuntomessuille

– Rakennukseen on tulossa mittavat remontit. Savimaalle tehty ja graniittikivilohkareiden päälle rakennettu tiilirakennus on painunut aikojen saatossa ja kerännyt kosteutta rakenteisiinsa toimiessaan miehistösaunana. Rakennuksen lattian alla oleva maa-aines vaihdettiin, lisäksi asennettiin lattialämmitys ja valettiin betonilattia. Sisäseinien vanhat rappaukset on uusittu ja julkisivuille on tehty jääpuhallus, joka ei syö vanhaa haurasta muurauslaastia. Se ei myöskään sotke paikkoja, kuten muulla aineksella tehtävä puhallus. Nyt tiilet ovat todella puhtaan näköiset, Piisinen esittelee.

Jorma Piisisen vinkkejä ensimmäistä remonttia suunnitteleville

Piisisellä on myös takataskussaan muutama hyödyllinen vinkki ensimmäistä kertaa kodin remonttia suunnitteleville. Kun kotiin lähdetään tekemään remonttia, huolellinen suunnittelu on kaiken A ja O. Alussa on tehtävä päätös: teenkö remontin itse vai tekisikö sen joku muu.

– Kaikkea, mitä et osaa tai pysty tekemään itse, teetä se ammattilaisella. Muista tehdä remontin tekijän kanssa kirjallinen sopimus, jossa eritellään muun muassa se, mitä kaikkea urakkaan kuuluu. Sopimukseen kannattaa sisällyttää myös urakan aikataulu ja sanktiot, jos aikataulu pettää ja remontti ei valmistu ajallaan. Ennen kuin päätät tekijän, ota selvää, kenelle hän on tehnyt aiemmin remonttia, Piisinen neuvoo.

Jos teet remontin itse, Piisinen muistuttaa ottamaan selvää, mitä kaikkea remontin teossa pitää huomioida ja kehottaa tekemään hyvää ja siistiä jälkeä. Kukaan ei nimittäin tule kysymään, kuinka kauan remontin tekoon meni aikaa. Sen sijaan halutaan tietää, kuka remontin teki.

Kun pohdit remontin kustannuksia ja teet kustannusarviota, budjetin olisi hyvä olla aloitustilanteessa hieman ylijäämäinen, sillä yllätyksiä tulee monesti eteen.

– Remontin teettämiseen kannattaa varata 15–20 prosenttia ekstrarahaa, Piisinen sanoo.

Kouvolan Asuntomessut pidetään 12.7. –11.8. Tule mukaan messuille tutustumaan uudiskohteisiin ja kuulemaan remonttiviikon vinkkejä!

Osallistu kilpailuun ja voita Skoda-laukku!

Vastaa kysymyksiin alla olevalla lomakkeella ja osallistut arvontaan. Voit voittaa 40 litran Skoda-laukun, jossa on olka- ja selkähihnat. Palkinnon arvo on 40 €.

Saman kilpailun löydät myös muista Asuntomessut-artikkeleista.

Osallistu kisaan su 25.8.2019 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!

X