Mainos Asuntomessut 2020

Kodin toiminnot muuttuvat entistä älykkäimmiksi – hinnat tulleet alas ja arkea helpottavat hyödyt puhuvat puolestaan

Kouvolan Asuntomessuilla voi käydä kurkkaamassa, millaisia ovat jo olemassa olevat älykotiratkaisut ja millaisia mahdollisuuksia on tulossa käyttöön lähitulevaisuudessa. Telia Smart Family -sovellus auttaa perheen tiedonvälityksessä, älylukot kulunvalvonnassa ja älypistokkeet erilaisten laitteiden hallinnassa. Lue, mitä hyötyjä nämä tuovat tullessaan ja osallistu myös kilpailuun alla!

Kouvolan Asuntomessuilla Telian kohteessa numero 12 pääsee kokeilemaan erilaisia älykotiratkaisuja, joista Telia Smart Family -sovellus on yksi.

Kouvolan Asuntomessuilla voi käydä kurkkaamassa, millaisia ovat jo olemassa olevat älykotiratkaisut ja millaisia mahdollisuuksia on tulossa käyttöön lähitulevaisuudessa. Telia Smart Family -sovellus auttaa perheen tiedonvälityksessä, älylukot kulunvalvonnassa ja älypistokkeet erilaisten laitteiden hallinnassa. Lue, mitä hyötyjä nämä tuovat tullessaan ja osallistu myös kilpailuun alla!

Asuntomessuilla Telian messuosastolla demotaan älylukkojen, -valojen ja sensorien toimintaa ja esitellään Telia Smart Family -sovellusta.
Älykoti tarkoittaa kotia, jossa koti ja kodin laitteet ovat verkottuneita ja vaihtavat tietoa keskenään sekä asukkaan tai palveluntarjoajien kanssa. Tietoa käytetään kodin toimintojen ohjaamiseen automaattisesti tai käyttöliittymän kautta.

Osta liput Asuntomessuille

– Älykotiratkaisut eivät kuitenkaan tarkoita futuristisia vempaimia, jotka vaativat kalliita investointeja tai syvää tekniikan tuntemusta, vaan tuttuja arkisia asioita, kuten kodin lukitusta ja valaistusta. Ne on vain kytketty verkkoon, Telian kehitysjohtaja Kimmo Ahvenlampi kertoo.

Telian älykodissa voit kokeilla sovelluksen avulla ohjattavaa valaistusta. Automaattisesti syttyvät valot ilahduttavat erityisesti pimeinä talvi-iltoina. © Telia

Älyvalot ja -lukot yleistyvät suomalaisissa kodeissa

Älytalo vaatii toimiakseen keskusyksikön, laitteet ja sensorit sekä käyttöliittymän. Keskusyksikön ja laitteiden hinnat ovat laskeneet viime vuosina, joten älykotia pääsee kokeilemaan jo parilla satasella. Älylaitteita voidaan asentaa sekä uusiin että vanhoihin rakennuksiin.

Älyvalot ovat tällä hetkellä suosituin yksittäinen älytuote. Säädettävät älyvalot voidaan esimerkiksi yhdistää niin, että kaikki valot voidaan sammuttaa kerralla. Älylukot voivat sen sijaan viestiä perheen puhelimiin, kuka lukkoa käyttää.

– Älylukot voidaan jatkossa avata myös etänä puhelimella. Näin ollen vaikkapa ruokakaupan lähetti voi tuoda ruokaostokset kotiin tai siivooja siivota asunnon, vaikka kukaan asukkaista ei ole paikalla, Ahvenlampi toteaa.

Yale Doorman -älylukon avulla oven voi avata vaikka toiselta paikkakunnalta kännykällä. © Telia

Telia Smart Family auttaa arjen hallinnassa

Monet vanhemmat joutuvat viestimään työpäivän aikana useamman kerran kouluikäisten lastensa kanssa varmistaakseen, ovatko lapset lähteneet kouluun ja tulleet kotiin ajallaan. Telian kehittämä Telia Smart Family -sovellus tunnistaa puhelimen GPS-paikantimen avulla, milloin perheenjäsenet saapuvat kotiin ja lähtevät kotoa. Sovellus lähettää liikkeistä tiedon perheen yhteiseen ryhmään. Sovelluksessa on myös perheen yhteinen keskustelusivu.

– Sovellus on jo ilmaiseksi ladattavissa, ja kehitämme siihen parhaillaan lisätoimintoja. Yksi mahdollisuus on esimerkiksi perheenjäsenten menoista kertova kalenteri. Kehitämme sovellusta yhdessä käyttäjien kanssa, Ahvenlampi sanoo.

Automaattinen ilmoitus lapsen saapumisesta kotiin on vain yksi älykkäistä ratkaisuista, joita esitellään Asuntomessuilla.

Sovellus voidaan jatkossa liittää muihin laitteisiin, kuten älyvaloihin, -lukkoihin ja -pistokkeisiin.
– Toimintoon voidaan mahdollisesti liittää kodin turvapalveluita ja sensoreita, jotka kertovat tulipalosta tai vesivahingosta. Kodin valot ja tietyt laitteet voidaan sammuttaa automaattisesti, kun viimeinen perheenjäsen poistuu kotoa.

Ilmainen Telia Smart Family -sovellus toimii puhelimissa, joissa on iOS- tai Android-käyttöjärjestelmä. Sovelluksen voi ladata App Storesta tai Google Playsta.

© Telia

Telia Smart Family -sovellusta, älylukkoa ja muita älyratkaisuja voi kokeilla Kouvolan Asuntomessuilla 12.7.—11.8.2019. Telian osasto on kohde numero 12.

Osallistu kilpailuun ja voita Skoda-laukku!

Vastaa kysymyksiin alla olevalla lomakkeella ja osallistut arvontaan. Voit voittaa 40 litran Skoda-laukun, jossa on olka- ja selkähihnat. Palkinnon arvo on 40 €.

Saman kilpailun löydät myös muista Asuntomessut-artikkeleista.

Osallistu kisaan su 25.8.2019 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!

X