Mainos Hohdokasta kotoilua

Koti kuin karkki! Venlan asunto kylpee väreissä

Venla Tapperin persoonallisessa kodissa huomio kiinnittyy seinien ja huonekalujen jännittäviin väreihin sekä näyttäviin taulukollaaseihin. Tunnelman täydentää ihanat tuoksut.

Venla Tapper maalasi olohuoneen seinään vaaleanpunaisen suorakulmion tunnissa.

Venla Tapperin persoonallisessa kodissa huomio kiinnittyy seinien ja huonekalujen jännittäviin väreihin sekä näyttäviin taulukollaaseihin. Tunnelman täydentää ihanat tuoksut.

Kevät ja lisääntyvä valo saavat monet haikailemaan kotiin uutta ilmettä. Remonttisesonki käy kuumimmillaan, mutta pienemmälläkin vaivalla voi tehdä kodista viihtyisämmän. Kouvolalaisen Venla Tapperin remppavinkki numero yksi on maali. Tapper asuu tyttärensä kanssa 1940-luvulla rakennetussa kerrostaloasunnossa, joka suorastaan kylpee väreissä.

– Liputan maalaamisen puolesta ja vaihtelen aika usein kodin ilmettä uusilla väreillä. Maalaan itse erilaisia muotoja seiniin, niiden päälle on älyttömän helppo maalata uudelleen, jos sävyyn kyllästyy, Tapper vinkkaa.

Lapsenhuoneen seinään Tapper maalasi kerran holvikaaren muotoisen mintunvihreän alueen. Pyöreän muodon maalaamisen voisi kuvitella olevan hankalaa, mutta Tapper vakuuttaa senkin olevan kohtuullisen simppeliä.

Muodoilla Tapper tarkoittaa esimerkiksi suorakulmaista muotoa seinällä.

– Näin ei tarvitse varoa ja suojata katon rajaa tai listoja. Maalasin olohuoneen seinät tunnissa. Maalaaminen on myös suhteellisen edullinen tapa vaihtaa kodin ilmettä. Litran tai parin maalipurkki ei maksa hirveästi.

Lapsenhuoneen seinään Tapper maalasi kerran holvikaaren muotoisen mintunvihreän alueen. Pyöreän muodon maalaamisen voisi kuvitella olevan hankalaa, mutta Tapper vakuuttaa senkin olevan kohtuullisen simppeliä.

– Käytin vain mittanauhaa ja lyijykynää, jolla tein haalean hahmotelman maalattavasta muodosta. Jos mokaa, on helppo maalata päälle valkoisella maalilla.

Tapper toivookin, että ihmiset rohkaistuisivat kokeilemaan erilaisia värejä.

– Värit tekevät nyt comebackia koteihin! Ja vaikka seinät ja huonekalut olisivat neutraalin vaaleita, värejä voi tuoda kotiin tyynynpäällisillä, vilteillä ja muilla tekstiileillä, joita voi vaihdella kausien mukaan. Toivoisin, että uskallettaisiin sisustaa omannäköisellä tavalla välittämättä mitä muut ajattelevat. Se on sinun kotisi, ei kenenkään muun, Tapper tsemppaa.

Persoonallisia taulukollaaseja

Jos seinän maalaaminen jännittää, voi aloittaa huonekaluista tai sisustusesineistä. Hän vakuuttaa tavaroiden maalaamisenkin olevan vaivatonta. Esimerkiksi maljakon tai ruukun maalaaminen uudella sävyllä voi tehdä vanhasta tavarasta jälleen kiinnostavan.

– Kannattaa kysyä ammattilaiselta neuvoa. Aina ei tarvita esimerkiksi tartuntapohjamaalia tai erityistä huonekalumaalia. Seinämaali pysyy ihan hyvin, ja spray-maalaaminen vasta helppoa onkin, Tapper vinkkaa.

Niin ikään makuuhuoneen seinään on maalattu suorakulmion muoto: näin ei tarvitse suojata kattoa ja listoja.

Tapperin kotona huomio kiinnittyy myös näyttäviin tauluseiniin. Hän on huomannut, että ihmiset kiinnittävät melko varovaisesti mitään seinille. Hän kannustaa kokeilemaan rohkeasti erilaisten kollaasien luomista.

– Ihmiset varovat asumisen jälkiä, mutta pikkuisten naulojen jättämät reiät on helppo peittää. Vähän pakkelia ja sitten sipaisee pensselillä päälle. On olemassa myös liimalla kiinnitettäviä taulukoukkuja.

Tapper sisustaa intohimolla ja kodin tunnelmassa tärkeää ovat myös erilaiset tuoksut.

– Asuntomme alakerrassa on kukkakauppa: on ihanaa että rappukäytävässä tuoksuvat tuoreet kukat. Toinen lempituoksuni on puhdas pyykki. Välillä poltan kotona tuoksukynttilöitä, erityisesti wc-tilassa.

Tyttären huoneessa on näyttävä kukkaköynnöstapetti sekä paljon suloisia leluja ja sisustusesineitä.

 

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X