Mainos: Pledge
Mainos | Pledge Hohdokasta kotoilua

Viihtyisä keidas kotona - näin valmistelet terassin kesäkuntoon

Kesän kynnyksellä on aika kunnostaa terassi tunnelmalliseksi. Puhdista ja huolla puupinnat ja viimeistele ulkotilat viihtyisiksi erilaisilla valoilla ja tuoksuilla.

Kesän kynnyksellä on aika kunnostaa terassi tunnelmalliseksi. Puhdista ja huolla puupinnat ja viimeistele ulkotilat viihtyisiksi erilaisilla valoilla ja tuoksuilla.

Lämpimät kesäillat ovat täällä aiemmin kuin arvaatkaan, joten nyt on hyvä hetki kohentaa kodin ulkotilat. Terassi tai parveke on kesäisin kuin yksi lisähuone, kun tila on siisti ja sisustettu. Satsaa siis laadukkaisiin siivousvälineisiin ja valmistele itsellesi ihana kesäkeidas rentoutumiseen. Käy läpi nämä neljä steppiä:

Pinnat puhtaiksi

Terassi kesäkuntoon -projektin ensimmäinen etappi on siivous. Pinnoilla on pitkän talven ja kevään jäljiltä kaikenlaista roskaa, lehtiä, siite- ja katupölyä. Lakaise pois isoimmat roskat, imuroi pölyt ja viimeistele vesipesulla. Kevyt vesipesu saattaa riittää, mutta esimerkiksi homeiset terassilaudat kaipaavat painepesuria. Varo kuitenkin liiallista painetta, joka rikkoo puun pinnan. Pese mahdolliset ikkunalasit.

Huolla puupinnat

Auringossa haalistunut terassituoli käsiteltiin Pledge Teak -kalusteöljyllä. Käsittely syvensi tuolin väriä ja puhdisti sen katupölystä. Tuolin pinnasta tuli hehkuva. Öljyn kuivuessa väri hieman syveni.

Säiden armoilla olevat puupinnat vaativat säännöllistä huoltoa. Tarkista terassilaudoituksen ja ulkokalusteiden kunto. Naputtele ylös nousseet naulat ja ruuvaa löystyneet ruuvit kiinni. Vaihda lahot puuosat uusiin ja poista hilseilevä maali esimerkiksi teräsharjalla. Öljyäminen pidentää puisten pintojen käyttöikää ja saa ne näyttämään kuin uusilta. Varmista, että puu on täysin kuiva ennen öljyämistä.

Pledge Teak -kalusteöljy hoitaa ja puhdistaa kaikki lakkaamattomat puupinnat. Se imeytyy puun huokosiin ja kyllästää pinnan likaa ja vettä hylkiväksi sekä syventää puun väriä. Öljy saattaa sävyttää vaaleita puulajeja punertavaksi. Käytä vahvasti tuoksuvaa öljyä vain ulkokalusteisiin. Annostele öljy kuivalle ja nukkaamattomalle liinalle ja levitä tasaisesti puun syiden suuntaisesti. Hankaa tahrakohtia ja toista käsittely tarvittaessa.

Grilli käyttökuntoon

Yksi kesän tähtihetkistä on grillikauden avaus! Puhdista grilli huolellisesti ennen käyttöönottoa. Pyyhi sen pinnalta pölyt ja irtolika.

Grilliritilän puhdistaminen onnistuu ilman kovaa hankausta parhaiten Mr Mucsle Uunin ja grillinpuhdistajalla. Suojaa ensin lattia ja muu ympäristö huolellisesti. Ravista tölkkiä huolellisesti ja suihkuta noin 15 senttimetrin etäisyydeltä tasainen kerros grilliritilään pitämällä tölkki pystyasennossa. Anna vaikuttaa puoli tuntia. Pyyhi huolellisesti kostealla liinalla. Tuotetta ei saa käyttää alumiini- tai kromiosille, eikä tiivisteille.

Viimeistele viihtyisäksi

Glade tuoksutikut luovat rentoa tunnelmaa lasitetulle parvekkeelle. Tuoksun voimakkuutta voi säätää vähentämällä ja lisäämällä tikkuja.

Kaiken kuuraamisen jälkeen on aika sisustaa terassitila kauniin kodikkaaksi erilaisilla tekstiileillä, kasveilla, kukilla, esineillä, tuoksuilla ja valaistuksella. Luonnolliset värisävyt ja materiaalit sekä rento bohotyyli pitävät edelleen pintansa sisustuksessa ja sopivat erityisen hyvin ulkotilaan. Rouhea pellava, rottinki, bambu, kaislat ja ruokopinnat istuvat täydellisesti pihaidylliin.

Valaistus on tärkeä osa myös terassin viihtyisyyttä, joten panosta ulkokäyttöön sopiviin valoköynnöksiin tai lyhtyihin. Glade Aromatherapy Diffuuseri levittää tunnelmallista tuoksua lasitettuun ulkotilaan, mutta siinä on myös valotoiminto, jonka kolmesta sävyvaihtoehdosta voi valita sopivimman tukemaan omaa tunnelmaa: kirkas, sinertävä ja lämmin meripihkan värinen. Diffuuseri toimii USB-kaapelin avulla.

Lasitettuihin tiloihin tunnelmaa ja ihanan tuoksumaailman luovat myös Glade Aromatherapy Tuoksutikut. Luonnolliset rottinkiset tikut jakavat tuoksua tasaisesti, ja tuoksun määrää on helppo säätää vähentämällä tai lisäämällä tikkujen määrää.

Diffuuserissa ja tuoksutikuissa on kaksi vaihtoehtoa: energisoiva Pure Happiness ja rentouttava Moment of Zen. Moment of Zen -tuoksussa on laventelia ja santelipuuta. Pure Happiness -tuoksussa on appelsiinia ja nerolin-kukkaa.

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X