Mainos: Glade
Mainos | Glade Hohdokasta kotoilua

Hetki omaa aikaa kotona - tee tämä rauhoittava harjoitus vaikka kotisohvalla

Kodista on hyvä löytyä oma paikka rauhoittumiseen. Joogaopettaja Emma Räsänen neuvoo, kuinka saada mieli ja keho rentoutumaan arjen kiireiden keskellä, oman kodin rauhassa. Osallistu myös Glade-kisaan. Linkki artikkelin lopussa!

Kodista on hyvä löytyä oma paikka rauhoittumiseen. Joogaopettaja Emma Räsänen neuvoo, kuinka saada mieli ja keho rentoutumaan arjen kiireiden keskellä, oman kodin rauhassa. Osallistu myös Glade-kisaan. Linkki artikkelin lopussa!

Syksyn pimenevinä iltoina paras paikka ladata akkuja on oma koti. Lempeä ja kiireetön kodin tunnelma saa stressaantuneimmankin mielen rauhoittumaan.

Helsinkiläinen joogaopettaja Emma Räsänen kehottaa raivaamaan pienestäkin kodista oman harmonisen nurkkauksen rentoutumiseen. Paikan, jossa voi sallia itselleen rauhoittumisen arjen kiireiden keskellä.

– Sinne voi levittää vaikka joogamaton, laittaa tuoksukynttilöitä palamaan ja ihanaa musiikkia soimaan. Tärkeintä on, ettei siellä ole kännykkää käden ulottuvilla eikä tietokoneen ruutua näkyvillä, Räsänen sanoo.

Räsänen kehottaa tekemään pienestä meditaatiohetkestä rutiinin, jolloin se ei unohdu kiireessä.

– Kannattaa ottaa tavoitteeksi tehdä harjoitus samaan aikaan joka päivä tai sitten päättää jokin minuuttimäärä, jonka pyhittää harjoitukselle päivittäin, Räsänen vinkkaa.

Hengähdä etätöissä

Kodista on tärkeä löytyä rauhoittumiseen sopiva paikka erityisesti nyt, kun monet tekevät töitä kotoa käsin. Lyhyt hengähdystauko tekee hyvää töiden lomassa.

-Työpäivän aikana on hyvä vähän liikutella kehoa, mikä saa nesteet kiertämään ja mielen virkistymään. Kun sähköpostiin tulee koko ajan uusia viestejä ja puhelin soi, on tärkeää pysähtyä hetkeksi ja hengähtää.

Erityisesti ruuhkavuosissa elävän voi olla vaikea saada olla kotona rauhassa, kun lapset ja lemmikit pyörivät ympärillä.

-Elämän ääniä ei tarvitse sulkea pois. Tärkeintä on kommunikoida muille ja itselleenkin, että nyt äiti tai isä ottaa viisi minuuttia omaa aikaa, sulkee silmät ja rauhoittuu.

Helsinkiläinen joogaopettaja Emma Räsänen ohjaa joogaa yksityisryhmille ja yrityksille sekä retriiteillä. Kuva Emma Räsänen Instagram

Emma Räsäsen rauhoittava harjoitus

  • Liikuttele hiukan kehoa seisoma-asennossa, varsinkin jos olet istunut koko työpäivän. Ravistele, pyörittele ja venyttele.
  • Istu alas vaikka sohvalle. Tunne sohva lantion alla ja juurru siihen paikkaan, missä olet.
  • Kuulostele ääniä ympärilläsi. Niitä ei tarvitse yrittää poistaa, mutta tule niistä tietoiseksi. Kuuluuko jostakin liikenteen tai vaikka naapurin ääniä?
  • Kohdenna katse tiettyyn paikkaan ja anna silmäluomien sulkeutua hiljalleen.
  • Tunnustele ja tarkastele hengityksen rytmiä: miltä se tuntuu nyt, onko se pintapuolinen vai tuntuuko se vatsanpohjassa asti? Tuntuuko se jossakin enemmän ja jossakin vähemmän? Onko jokin erityinen kohta, joka ilmoittelee olemassa olostaan ja kaipaisi enemmän huomiota?
  • Anna hengityksen virrata vapaasti ja siirrä sitten huomio ensin päälakeen ja siitä alaspäin. Rentouta kulmakarvat ja leukaperät. Anna ilmeiden sulaa ja kasvojen rentoutua. Anna hartioiden tipahtaa ja käsien, lantion sekä jalkojen käydä raskaiksi.
  • Kun kehosi on rentoutunut, tee vielä mieltä rauhoittava hengitysharjoitus. Hengitä sisään laskemalla hitaasti neljään ja ulos laskemalla taas hitaasti neljään. Jatka tätä ainakin joitakin minuutteja, mieluiten pidempäänkin.

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X