Mainos Hohdokasta kotoilua

Kodin likaisimmat paikat – ja näin niistä selvitään

Viikossa on viisi arkipäivää. Kun jokaisena niistä ottaa siistittäväkseen yhden kodin pahimmista likapesäkkeistä, ne hoituvat kuin huomaamatta.

Viikossa on viisi arkipäivää. Kun jokaisena niistä ottaa siistittäväkseen yhden kodin pahimmista likapesäkkeistä, ne hoituvat kuin huomaamatta.

Maanantai: Pytty ja sen ympäristö

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että wc-pytty ja sen ympäristö keräävät bakteereja. Yleistä tietoa saattaa olla sekin, että likaisin paikka usein on pytyn vetonuppi tai nappula.

Pese vessanpytty sisältä ja pyyhi ulkoa, nosta muovinen istuinrengas ja pese sen alta huolellisesti. Kun pytty on muuten puhdas, uhraa nupille tai painikkeelle oma suihkauksensa pesuainetta ja pieni tollo wc-paperia. Muista, että pytyn ympäristöön saattaa päätyä roiskeita. Vaihda uusi rätti ja pyyhkäise puhdistusaineella myös lattia pytyn ympäriltä.

Tiistai: Eteisen lattia

Lattioille likaa kuljettavat muun muassa kengät, lastenrattaiden pyörät ja lattialle lasketut kauppakassit. Imurointi ja moppaaminen pitävät lattiat puhtaina koko kodissa, mutta erityisesti eteisen lattialle kannattaa uhrata aikaa. Kun roskat ja hiekan siivoaa eteisestä mahdollisimman usein, se ei pääse leviämään muualle kodin tiloihin.

Keskiviikko: Keittiön lavuaari ja tiskirätti

Keittiön lavuaari on bakteeripesäke, joka kannattaa pitää siistinä. Poista irtoroskat lavuaarista ja aloita pesuaineen suihkutuksella. Anna vaikuttaa vähintään vartin. Laske vesi pois ja putsaa lavuaari tiskiharjalla. Jos lika on kovin pinttynyttä, kannattaa käsittely toistaa.

Keittiön viemäri kerää helposti epäpuhtauksia ja se saattaa alkaa vetää hitaasti. Puhdistavana ja tukoksia ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä kannattaa viemäriin kaataa silloin viemärinavajaa.

 

Nämä ovat kodin likaisimmat paikat!

Torstai: Ovenkahvat ja valokatkaisimet

Kodin vetimet ja valokatkaisijat jäävät usein vähälle huomiolle. Mikrokuituliinan ja suihkutettavan puhdistusaineen kanssa tehtävä kierros kannattaa: kun vetimet ja katkaisijat ovat puhtaina, pöpöjen leviäminen hankaloituu. Vaihda samalla käsipyyhkeet puhtaisiin.

Perjantai: Näppis ja kaukosäätimet

Pöpöt kulkevat käsistä sujuvasti näppiksiin ja kaukosäätimiin ja noro-virukset kiittävät. Katkaise virta tietokoneesta ja putsaa näppis ja kaukosäätimet pienellä suihkauksella pesuainetta ja mikrokuituliinalla. Liinan ei kuulu olla märkä eikä kostea, vaan ainoastaan hiukkasen nihkeä.

 

Näillä tuotteilla siivous sujuu:

Välillä se on välineurheilua

Kilpailu on päättynyt!

Miten usein vaihdat keittiön rätin? Vastaa kyselyyn ja voit voittaa 50 euron arvoisen siivoussetin. Kilpailu päättyy 14.12.2018. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X