Mainos Hohdokasta kotoilua

Kurakaaos kotona? Lue lukijoiden vinkit kodin lattioiden puhtaana pitoon syksyn sadekeleissä

Syksyisin kodin lattiat kärsivät ulkoa kertyvästä liasta ja kurasta. Pidä huolta lattiapinnoista näillä vinkeillä!

Syksyisin kodin lattiat kärsivät ulkoa kertyvästä liasta ja kurasta. Pidä huolta lattiapinnoista näillä vinkeillä!

Pysäytä lika jo eteiseen

Pidä ulko-oven edessä kynnysmattoa ja hanki tarvittaessa matto myös oven sisäpuolelle. Matot suojaavat lattiaa sekä kuralta että naarmuuntumiselta. Ne on helppo pudistella nopeasti, mutta myös kynnysmatto kannattaa imuroida säännöllisesti. Käytä kuraisimpina päivinä kumisaappaita, jotta housujen lahkeet pysyvät puhtaina. Lemmikkiä varten varaa pyyhe eteiseen ja puhdista lika heti sisälle tullessa tai vie eläin suoraan pesulle.

Otavamedian ja Transmerin teettämän Suuren siivoustutkimuksen mukaan kurakelit lisäävät siivouksen tarvetta 62 prosentilla koiratalouksista ja 53 prosentilla lapsiperheistä.

Lapset kuraleikeissä – uhka vai mahdollisuus?

Lasten helposti puhdistettavat kuravaatteet vähentävät kurarumbaa kotona. Kuravaatteet kannattaa riisua heti eteisessä. Hyvä vinkki on riisua ne vanhan Ikea-kassin päällä – näin saat vaatteet suoraan pesutiloihin muita tiloja sotkematta.

Suuren siivoustutkimuksen mukaan valtaosa, 75 prosenttia kotona asuvista lapsista osallistuu kodin siivoukseen. Vastaajilta saatujen vinkkien mukaan lapsien kanssa siivoaminen onnistuu parhaiten kannustamalla ja hauskan leikin varjolla. Ihan pienet voivat järjestää omat lelut kokoon. Miten olisi vaikkapa moppi-flossaus, luuttuluistelu tai punaisten legojen metsästys?

Älä anna lian kuluttaa lattiaa

Lakaise tai imuroi lattiat säännöllisesti. Näin lika ja roskat eivät pääse kulkeutumaan asunnossa ja kuluttamaan lattiaa. Huolehdi aina ennen lattioiden pesua, että roskat on imuroitu alta pois: mopin mukana kulkeutuvat pikkukivet ja hiekka voivat aiheuttaa naarmuja. Muista myös pitää siivousvälineet puhtaina, sillä likaisilla välineillä onnistut vain levittämään likaa ja raidoittaa lattian.

Osallistu kilpailuun

”Kura ja sotku leviää ympäri taloa ja kuraisten kenkien, märän lattian ja sukkien seuraus tuntuu aina unohtuvan – joten meillä on täyskielto kengille sisällä. Imuroin eteistä päivittäin, joka auttaa siihen, ettei lika leviä.” nainen, Otavamedian ja Transmerin suuri siivoustutkimus 2018.

Hoida ja puhdista lattiapinnasta riippuen

Raikastuoksuinen pesuaine

Mitä materiaalia kotisi lattiat ovat? Puu- ja laminaattilattiat sekä muovi- ja kivilattiat vaativat kaikki omanlaistaan hoitoa. Mikään lattiapinta ei pidä vedellä läträämisestä, mutta erityisesti laminaatti- ja parkettilattiat kärsivät liiasta kosteudesta. Pese pinnat nihkeällä mopilla ja valitse pesuaine tarkasti lattiamateriaalin mukaan.

Lähde: Otavamedian ja Transmerin suuri siivoustutkimus 2018

Kilpailu on päättynyt!

Kerro vinkkisi nopeaan siivoukseen lapsiperheessä! Vastaamalla voit voittaa 50 euron arvoisen siivoussetin. Kilpailu päättyy 01.10.2018. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X