Mainos: Mr Muscle
Mainos | Mr Muscle Hohdokasta kotoilua

Lapsuuden puutalounelma toteutui - Kirsi tekee huikeita löytöjä kirpputoreilta

Kirsi Hyväkkö sisustaa puu-Vallilassa sijaitsevaa kaksiotaan sisustuslöydöillä ja upeilla viherkasveilla.

Kirsi Hyväkkö sisustaa puu-Vallilassa sijaitsevaa kaksiotaan sisustuslöydöillä ja upeilla viherkasveilla.

 Helsingin idyllisestä puu-Vallilasta löytyy koti, jonka skandinaavisen tyylikäs, mustavalkoinen sisustus tekee vaikutuksen ensivilkaisulla. Vuonna 1913 valmistuneessa rivitalohuoneistossa asuu saattohoitajana työskentelevä Kirsi Hyväkkö puolisoineen.

Koti puu-Vallilassa on Hyväkön toteutunut lapsuuden unelma. Hän eli lapsuutensa betoniviidakossa Helsingin Kalliossa ja haaveili asuvansa vielä jonain päivänä puutalokodissa. Vuonna 2013 unelma toteutui, kun hän muutti miehensä kanssa vuokra-asuntoon Vallilaan. Puutaloistaan tunnettu kaupunginosa on aina kiehtonut häntä.

– Se on ainutlaatuinen miljöö keskellä kaupunkia, Hyväkkö kuvailee.

Rivitaloasunnossa on kaksi huonetta ja keittiö, kahdessa ja puolessa kerroksessa. Neliöitä on noin 70. Kodista löytyy myös monille kaupunkiasuinnoille epätyypillinen pihaterassi. Huoneiden katseenvangitsijoita ovat vanhat valkoiset kakluunit.

Puutalokodin sisustuksen pohja on mustavalkoinen, johon tuodaan ripaus väriä tekstiileillä ja pienillä sisustusesineillä.

 

Puu-Vallilassa sijaitseva koti on täynnä erilaisia viherkasveja.

Löytöjä kierrätysryhmistä

Kirsi Hyväkkö sisustaa kotiaan pieteetillä. Sisustusesineitä ja viherkasveja on paljon, mutta kokonaisuus on hallittu sekoitus skandinaavista selkeyttä ja viime vuosisadan puolivälin tyyliä – boheemilla ripauksella.

– Toivoisin olevani minimalisti, mutta aina jostakin ilmestyy uutta tavaraa, Hyväkkö sanoo.

Hyväkkö on kierrätyssisustaja, joka tekee löytöjä erityisesti Facebookin kierrätysryhmistä sekä puisto- ja kivijalkakirppareilta. Hänen parhaita löytöjään ovat Olli Borgin suunnittelema suuri tiikkihylly 50-luvulta sekä sohva, johon Hyväkkö on ommellut useita erilaisia päällisiä.

– Minulla ei ole mitään koulutusta ompelemiseen, mutta olen sitkeä sissi. Ompelen, puran ja ompelen lisää, Hyväkkö nauraa.

Sisustusharrastus tarkoittaa Hyväkölle paitsi ompelemista, kirppiskierroksia ja tavaroiden tuunausta myös Instagramin päivittämistä. Hänen kotiaan pääsee ihailemaan kaksikerrosta-nimisellä IG-tilillä.

Hyväkkö keräilee kirpputoreilta erilaisia pääpatsaita.

Puhtaus tuo joulun kotiin

Hyväkkö myöntää olevansa laiska siivoamaan ja haaveilevansa siivoojan palkkaamisesta. Kodissa on kuitenkin aina ainakin päällisin puolin siistiä.

– Aina välillä iskee siivouspuuska ja silloin teen suursiivouksen. Kodissamme on paljon tavaraa ja viherkasveja, jotka vaativat pölyjen pyyhkimistä.

Hyväkkö ei tunnustaudu varsinaiseksi jouluihmiseksi: hän viettää pyhät todennäköisesti tänäkin vuonna töiden parissa. Joulutunnelmaa kotiin tuodaan hyasinteilla ja kynttilöillä, joulukuusta ei hankita. Joulua varten koti siivotaan kunnolla.

– Toivottavasti ehdin pestä ikkunat ennen pakkasia, Hyväkkö miettii.

Joulun alla erityisen tärkeää on puhdistaa viemärit. Valtaosa kodin viemäriongelmista liittyy tukoksiin, jotka on hyvä pitää mielessä ennen joulua, jolloin putkistoon päätyy paljon rasvaa tuhtien jouluaterioiden jäänteistä.

 

Arvonta päättynyt

Kerro, miten usein puhdistat viemärisi. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan yksi Ticket To The Moon Original Hammock -riippumatto (arvo noin 60 e). Osallistumisaikaa on 28.11.2021 saakka.

 

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X