Mainos: Transmeri
Mainos | Transmeri Hohdokasta kotoilua

Neljä kiperää kysymystä lattiapintojen siistimisestä - Lue vastaukset ja ota opit talteen

Lukijat lähettivät kysymyksiä liittyen kodin siivouspulmiin. Moni kysymys liittyi lattiapintojen puhdistamiseen ja huoltamiseen. Vastaamme nyt neljään kiperään kysymykseen.

Lukijat lähettivät kysymyksiä liittyen kodin siivouspulmiin. Moni kysymys liittyi lattiapintojen puhdistamiseen ja huoltamiseen. Vastaamme nyt neljään kiperään kysymykseen.

Syksyn kurakelien lähestyessä lattiapintojen pesu ja huolto nousevat puheenaiheeksi monessa perheessä. On hyvä huomioida, että erilaiset lattiapinnat vaativat erilaista huoltoa ja pesuaineita. Vastaamme neljään lattiapintojen puhdistamiseen liittyvään kysymykseen.

Miten muovilattiasta saa värjäytymän pois?

Vastaus: Muovimatto on helppo lattiamateriaali ja sen pesemiseen riittää yleensä imurointi ja moppaaminen silloin tällöin. Tahrat kannattaa poistaa tuoreeltaan, jotta ne eivät ehdi pinttyä. Käytä tahroihin ja värjäytymiin muovipinnalle soveltuvaa pesuainetta, joka irrottaa likaa ja raikastaa lattiapintaa.

Vahaaminen suojaa muovilattiaa, mutta muista poistaa pinttynyt lika lattiasta ennen vahausta.

Sopivat tuotteet muovimaton pesuun ja huoltoon: Pledge Muovi- ja kivipesua, Pledge Kiiltovaha

Millä aineella kivilattia kannattaa pestä?

Vastaus: Kivilattian pesussa  pitää huomioida, mistä kivimateriaalista lattia on tehty. Esimerkiksi marmoripinnan pyyhkimiseen riittää usein pelkkä mikrokuituliina ja vesi. Kysy lattiamateriaalin myyjältä puhdistussuositukset.

Kivi on huokoista materiaalia, joten jos lattialle kaatuu jotakin, kannattaa pyyhkiä se heti pois. Tahrat voivat imeytyä kiveen nopeasti. Pesemiseen tulee käyttää kivilattialle tarkoitettua puhdistusainetta.

Sopivat tuotteet kivilattian pesuun ja huoltoon: Pledge Muovi- & Kivipesu, Pledge Kiiltovaha

Pesuhuoneen lattialaattoihin ja saumoihin kerääntyy kalkkia. Miten saan pestyä sen pois?

Vastaus: Kalkkisaostumat ilmestyvät laattoihin ja saumoihin nopeasti, varsinkin jos vesijohtovedessä on paljon kalkkia. Pese lattia säännöllisesti, jotta kalkki ei ehdi kerrostua. Pinttyneet kalkkitahrat on vaikeampi poistaa.

Kastele ensin pinnat ja levitä kylpyhuoneen pesuun tarkoitettua puhdistusainetta lattialle, anna sen vaikuttaa hetki ja hankaa tahrat pois. Huuhtele ja kuivaa huolellisesti.

Sopiva tuote kylpyhuoneen lattian pesuun: Mr Muscle Kylpyhuone

Meille tulee uusi tammiparketti. Miten pidän parketin siistinä?

Vastaus: Parkettia kannattaa imuroida säännöllisesti, sillä irtokivet hiertävät herkkää puupintaa. Pidä huolta myös siitä, etteivät huonekalut naarmuta lattiaa.

Parkettilattia tulee pestä kostealla, ei koskaan liian märällä mopilla. Puhdistuksessa käytetään parketille tarkoitettua, tarpeeksi hellävaraista pesuainetta. Parketti kannattaa myös vahata, sillä vaha suojaa lattiaa likaantumiselta.

Sopivat tuotteet parketin pesuun ja huoltoon: Pledge Parketti- ja laminaattipesu, Pledge parkettivaha

Hohdokasta kotoilua - kaikille jotka rakastavat kotiansa. Tämän sivuston sisällöstä vastaa Transmeri. Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet onnistuneiden tuotelanseerauksien ja merkittävien markkina-asemien luomisessa

X