Havaintoja parisuhteesta

Nimittelyä, maalittamista ja rasismia

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Viime viikolla tapahtunutta:

Perussuomalaisten puheenjohtajistoon kuuluva Jani Mäkelä kirjoittaa Suomen evankelisluterilaisen kirkon olevan ”Putinin asialla”. Toinen saman puolueen puheenjohtajistoon kuuluva Mauri Peltokangas kertoo saman kirkon olevan ”sateenkaarivasemmistolainen ketku”. Kolmas puolueen puheenjohtajistoon kuuluva Sebastian Tynkkynen piirtää ajankulukseen sosiaaliseen mediaan syvän naisvihaa sisältävän kaavion, jossa kuvailee kaavan avulla, että minkälainen on vihervasemmistolainen nainen. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon, että sellaisella on Tynkkysen mielestä ”hiuksissa eloa”.

Saman puolueen kansanedustaja Teemu Keskisarja taasen käyttää eduskunnassa sanaa vammainen kuvaamaan Turkua. Saaden puheellaan vammaisjärjestöt takajaloilleen ja ihan syystä.

Kirkon lisäksi myös Mannerheimin Lastensuojeluliitto saa hyökkäyksen osakseen. Muun muassa samainen Jani Mäkelä paheksuu sitä, että järjestö vastustaa rasismia sekä kritisoi hallitusta ja tämä saa Mäkelän pohtimaan valtion rahoituksen mielekkyyttä kyseiselle järjestölle.

Rasismista puheenollen. Prisman mainoksessa oleva tummaihoinen ylioppilas saa perussuomalaisen kuntapoliitikon kirjoittamaan mainoksen alle tekstin ”sanattomaksi vetää”, johon tarttuu kokoomusvaikuttajien sometili vastaamalla, että ” enpä sano ääneen ensimmäisenä mieleen tulevaa asiaa, mutta jos mainoksen tarkoitus on lisätä myyntiä, niin sen voin sanoa, että tarkoitus jää toteutumatta.”

Tähän voisi lisätä vielä työmarkkinapuolelta keskuskauppakamarin puheenjohtajan Juho Romakkaniemen kehoitukset eroamaan liitosta ja työministeri Arto Satonen ihailevat sanat Yhdysvaltojen joustavasta työmarkkinoista sekä kirsikkana kakun päällä Suomen tuhoaman EU:n ennallistamislain niin olemmekin saaneet täydellisen näytteen Suomen poliittisesta suunnasta yhdessä viikossa. Kuten hallituksen sisältä on sanottu, on se ikävää, kun oppositio harrastaa kansan kahtiajakoa.

Kohti seuraavaa viikkoa.

X