Havaintoja parisuhteesta

Anna itsesi minulle niin voimme jakaa tarpeemme

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Sinä olet siinä. Minä olen tässä.

Ajattelin sinua tänään. Seisoit edessäni hiuksesi tuulesta sekoittuneena. Olisin halunnut siirtää hiuksiasi sormellani korvasi taakse. En antanut itselleni lupaa koskea sinua. Ehkä sinä olisit antanut, sillä..”

( Kävelimme lapseni kanssa tänään kotiin puistosta. Matkalla lapsi näki perhosen. Hän pysähtyi katsomaan. Seuraavaksi hän näki kukan. Hän pysähtyi katsomaan. Pian hän pysähtyi paikoilleen ja katsoi taivasta muodostaen pilvistä eläinhahmoja. Kilometrin matka täynnä kauneutta, jota hän ei voinut ohittaa. )

”Olisi voinut kysyä, tarttua hetkeen. Voisimmeko istua penkille vierekkäin ja ihan vain olla. Sinä olet kaunis. Sinun tapasi kantaa itseäsi on kuin tanssi. Muutamalla lauseella olisi voinut piirtää ihmisen ulkokuoren. Tehnyt sanoilla ihmisen näkyväksi ja tärkeäksi.”

( Leppäkerttu kädellä. Lennä, lennä leppäkerttu. Ei se lennä. Lapsi hihkuu. Kuusi pilkkua, kuusivuotias. Elämä on taikaa ja uskomuksia. Se kutittaa iholla. Miksi se ei lennä. Lapsi kysyy. Ehkä se haluaa olla sinun ihollasi. Tuntea lämpö. Kunnes leppäkerttu lentää pois.)

”Sinun ihollasi. Haluan että sinä olet minun ihollani. Lennä, lennä, mutta älä vielä lennä. Ole tässä tämä hetki. Tämä määrittelemätön hetki. Miksi asettaa rajoja tai paineita. Sitten kun haluat lentää, niin lennä. Sinä olet vapaa lentämään. Minä olen iho sinun matkallasi.

Ajattelin sinua tänään. Seisoit edessäni hiuksesi tuulesta sekoittuneena. Olisin halunnut siirtää hiuksiasi sormellani korvasi taakse. En antanut itselleni lupaa koskea sinua. Ehkä sinä olisit antanut, sillä sinäkin saatoit ajatella samaa. Voisi koskettaa sormella ihmisen ulkokuorta, vaikka sisältä sinä koskettaisit.

Yhteisessä kosketuksessa me jakaisimme tarpeemme ja hetken, yhteisen tanssin.”

( Iltasadussa on sana rakkaus. Lapsi kysyy mikä on rakkaus. Vaikea kysymys. Kirjoitan tarinan. Luen toiseksi iltasaduksi. Laitan lainausmerkkien alle ja julkaisen. Lapsi nukahtaa. Näkee unta ehkä leppäkertuista. )

”Elämänmittainen matka täynnä kauneutta, jota ei voi ohittaa.”

 

 

 

 

X