Havaintoja parisuhteesta

Kävelkää toisianne kohti, älkää toisistanne ohi

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Huomaaminen kestää hetken.

Suutele puolisoasi joka päivä edes kerran. Suutele vittu, äläkä pelleile. Kirjoitti mies jonka vaimo kuoli kesken rakkauden. Mielestäni uskottava mies kertomaan.

Jokainen syy olla huomaamatta on tekosyy.

Miten helvetissä hän kirkkain silmin pystyi väittämään maailmalle, että ero tuli hänelle kuin puskista. Hänelle jonka mielestä kosketus, sylikkäin istuminen tai seksi ei kuulu suhteeseen enää alun jälkeen. Hän joka suuteli minua kunnolla viimeksi useita vuosia sitten ja pakeni minun yrityksiäni. Miten sen jälkeen ero tulee puskista ja salamana kirkkaalta taivaalta? Kirjoitti eronnut nainen.

Olisi ihminen edessä. Kävelisi hänen taaksensa. Painaisi hänet itseään vasten. Tuntisi hänen vartalonsa kaaret ja painon. Hiukset tuoksuisivat hyviltä. Laittaisi sormet niiden sekaan. Hän kääntäisi kasvojaan sinua kohti. Kahdet huulet, yhteinen suudelma. Sitten pitäisi mennä. Olisi arkiaamu ja velvollisuudet. Kaikki tuo kosketus veisi aikaa ehkä alle minuutin. Illalla voisi jatkaa kosketuksen loppuun.

Helppoa, eikö totta?

Mennä toista ihmistä kohti, ei ohitse. Kohti, ei ohitse. Miksi et tee niin? Kiire? Et usko selitykseen itsekään. Et vain halua. Jos et halua, niin päästä ihmisestäsi irti. Pidät häntä koskemattomuuden vankina. Hän ansaitsee enemmän. Älä kuvittele, että hän pysyy siinä ja älä varsinkaan valehtele itsellesi ja muille puskista tulleesta erosta. Itse sitä olit aiheuttamassa.

Kenelle minä tässä kirjoitan? Voi, teitä on siellä monia, jolle nämä sanat painuvat ihon alle. Älä pakene tunnetta. Ota sanat vastaan. Pidä tekstiä peilinä. Oppimassa me täällä olemme.

Takaisin kesken jääneeseen kosketukseen. Illalla sinä istut siinä teidän sohvalla. Sinä näytät kauniilta. Sellaiselta kuin sinä näytät. Minun ihmiseni. Luot minuun kevyen katseen. Kutsun. Painat pääsi olkapäätäni vasten. Hiuksesi tuoksuvat yhtä hyvältä kuin aamullakin. Sinä tunnut siltä jota olen koko päivän ikävöinyt.

Kodin seinissä kaikuu huokaukset.

Kaksi toisia kohti kulkenutta.

Jos tämän hetken jälkeen tulisi ero, niin sitä voisi kutsua puskista tulleeksi.

Ymmärrättekö mitä tarkoitan?

No niin. Yritetään uudestaan. Suutele puolisoasi joka päivä edes kerran. Suutele vittu, äläkä pelleile. Kirjoitti mies jonka vaimo kuoli kesken rakkauden. Mielestäni uskottava mies kertomaan.

Onko hän tänään sinun luonasi? Asuuko hän sinun kanssasi? Paperi T artistilla on eräs biisi joka loppuu kysymykseen. Lainaan häntä.

”Mitä vittua sä oikein venaat?”

X